به گزارش ایرنا، البرز استانی صنعتی است که با داشتن بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی به عنوان قطب صنعت و تولید در کشور مطرح بوده و هست، در کنار صنعتی بودن، این استان از ظرفیت فوق العاده ای برخوردار بوده که در سال های گذشته آنچنان که باید به آن پرداخته نشده است.
فرودگاه پیام در سال ۶۹ برای ارائه خدمات هوایی و آموزشی، حمل و نقل کالاهای پستی و ارائه خدمات بالگردی به نقاط صعب العبور در شرایط جوی متفاوت و پشتیبانی از عملیات توسعه و تائید و تجهیز و نگهداری مراکز، دستگاه ها و امکانات مخابراتی و پستی کشور فعالیت خود را آغاز کرد.
این فرودگاه با اینکه در نزدیکی پایتخت قرار داشت اما به خوبی از ظرفیت آن بهره گرفته نشد ،هر چند که در دهه ۸۰ منطقه ویژه اقتصادی هم در حاشیه آن راه اندازی شد.
برخورداری از امکانات زیربنایی، گمرک، گذرنامه اختصاصی، بانک، وجود نیروی کار ارزان در منطقه، قرار گرفتن در مسیر تلاقی پنج استان اقتصادی کشور، نزدیکی بودن به مراکز تحقیقاتی، تولیدی و صنعتی و کشاورزی ، وجود هاب پستی در فرودگاه بین المللی پیام، داشتن انبارهای متعدد روباز، وجود ترمینال های کانتینری و امکانات تخلیه و بارگیری با دستگاه های پیشرفته را از دیگر ظرفیت های فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی پیام است .
یکی دیگر از ویژگی هایی که پیام را از سایر نقاط متمایز می کند، بخش کارگو( حمل و نقل بار) آن است که به عنوان بزرگترین و تنها فرودگاه کارگو (پایانه بار هوایی) کشور شناخته می شود.
این ویژگی های بی نظیر پیام البرز، سال های سال بود که ناشناخته مانده و به درستی از این ظرفیت ها استفاده نمی شده است، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و توجه ویژه دولت به توسعه بخش اقتصاد در تمامی استان های کشور، یکی از نقاطی که پس از سال ها غفلت مورد توجه قرار گرفته بود و تلاش ها بر این شد که رونق دوباره به آن برگرد فرودگاه بین المللی و منطقه ویژه اقتصادی پیام البرز بود.
اقدامات صورت گرفته طی سال های اخیر دراین منطقه به گونه ای بود که توجه سرمایه گذاران بسیاری به سمت آن جلب و به نقل نادر ثناگو مطلق مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پیام هر ۲ روز شاهد حضور یک سرمایه گذار در این منطقه بوده ایم، بیش از ۵۰ درصد این صنایع مربوط به حوزه هایتک، آی. سی. تی، دانش بنیان و پزشکی هستند.
منطقه ویژه اقتصادی پیام با مشوق هایی که از سوی دولت برای سرمایه گذاران در این منطقه در نظر گرفته شده شاهد افزایش سرمایه گذاران است و پیش بینی ها بر این است که در آینده ای نه چندان دور پیام به عنوان منطقه ای تاثیر گذار در منطقه و خارج از مرزهای کشورمان بتواند تاثیر بسزایی ایفاء کند.
در کنار این ویژگی منطقه ویژه، یکی دیگر از موضوعاتی که سال ها قرار بود در منطقه اجرا و اما به دلایل مختلفی هیچ گاه اجرایی نشد، مسافری شدن پیام بود، با توجه به اینکه پیام فرودگاه باری کشور بوده و هست این ظرفیت در آن نیز وجود داشت که بتواند نقش مسافری را نیز ایفا و به نوعی به کمک دیگر فرودگاه ها از جمله فرودگاه مهرآباد و امام خمینی(ره) بیاید.
تلاش ها نتیجه داد و به همت دولت تدبیر و امید در شهریور ماه سال گذشته نخستین پرواز مسافری از مبدا مشهد مقدس به کرج به زمین نشست، پیام مسافری شد و در کنار دیگر ظرفیت هایش، امروز دیگر نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت.
اگر چه چه پس از مدتی وقفه ای در روند توسعه مسافری شدن آن رخ داد و به مدت چندین ماه است که پروازهای مسافری از این فرودگاه صورت نمی گیرد، اما مسئولان استانی و منطقه ویژه نیز بیکار ننشستند و در طول چند ماه گذشته تمامی همت خود را گماردند تا بخش مسافری این فرودگاه که موجب رشد هر چه بیشتر استان و منطقه می شود بار دیگر فعال شود.
دولت تدبیر و امید، تلاش های وزیر جوان ارتباطات و همت استاندار البرز در کنار دیگر مسئولان استانی جواب داد و پس از ماه ها، طی روزهای آینده بار دیگر پروازهای مسافری از این فرودگاه از سر گرفته خواهد شد.
تلاش مسئولان البرزی در کنار همت دولت که توسعه هر چه بیشتر زیر ساخت ها در کشور است جواب داد و در جلسه ماه گذشته هیات دولت انجام پروازهای آموزشی و مسافری در کنار بخش باری فرودگاه پیام به تصویب هیات دولت رسید و امروز دیگر پیام به عنوان یک فرودگاه مسافری در کنار بخش باری آن شناخته و به تصویب رسیده است.
استاندار البرز در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی در این رابطه ره آورد سفرهای مسوولان به این استان مهم و استراتژیک را وزین و قابل اعتنا توصیف کرد.
عزیز اله شهبازی با مژده خبری به البرزنشینان اعلام کرد که ظرف کمتر از ۲ روز پس از سفر مرداد جاری معاون رئیس جمهوری به البرز ، دستور راه اندازی پروازهای مسافربری فرودگاه پیام توسط هیات دولت صادر شد.
وی اظهار داشت که همواره تلاش کردیم تا با دعوت از مسئولان ملی به البرز، مطالبات استان به صورت دقیق، نظام مند و تخصصی طرح شود و در این راستا پاسخ و نتایج درخوری نیز دریافت خواهد شد.
استاندار البرز با اشاره به اینکه اکنون نگاه ملی در مسیر عمران و آبادانی البرز، همراه و پشتیبان مسوولان شده است، ادامه داد: پس از دستاوردهای اعتباری سفر اخیر رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان، اکنون شاهد تحقق مطالبه مردم البرز از سفر معاون اول رییس جمهور هستیم.
شهبازی معتقد است فرودگاه پیام ظرفیتی ارزشمند و یک پدافند غیرعامل و کمکی برای فرودگاه های مهرآباد و امام خمینی(ره) محسوب می شود که با وجود صرف اعتبارات قابل توجهی برای راه اندازی و توسعه آن ، اما مدتها بلاتکلیف مانده بود.
وی اظهار داشت: طی سفر روز اول مرداد ماه جاری دکتر جهانگیری به این استان و پس از ارائه گزارشی دقیق از ظرفیت ها و اهمیت این فرودگاه در نهایت آغاز پروازهای مسافربری و آموزشی در این فرودگاه پس از گذشت ۲ روز از این سفر و در جلسه هیات دولت به تصویب رسید.
استاندار البرز گفت: بر اساس این مصوبه این فرودگاه علاوه بر اینکه مهمترین فرودگاه کارگو (حمل و نقل باری) در کشور محسوب می شود در حوزه مسافربری و آموزشی نیز فعالیت جدی تری خواهد داشت.
به گفته شهبازی مجموعه مسوولان استان البرز در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری برای اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی با اهتمام ویژه ای برای بهره برداری از فرصت های مغتنمی همچون فرودگاه پیام و مواردی از این دست پیشتاز هستند.
نادر ثناگو مطلق مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه مسافری پیام نیز روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران اعلام کرد: عزم جدی وزارت ارتباطات و مسئولان استانی بر انجام دوباره پروازهای مسافری از فرودگاه پیام بود که نتیجه داد.
همه مسئولان در استان و با عزم جدید استاندار البرز پای کار آمدند به رفع موانع و ایرادهایی که به فرودگاه گرفته بودند پرداختند و با رفع نواقص توانسته ایم مجوز هیات دولت را دریافت کنیم.
ثناگو مطلق در ادامه از بروزرسانی سامانه های هواشناسی و هوانوردی در فرودگاه پیام خبر داد و اظهار داشت: تصویب انجام پروازهای مسافری و آموزشی از فرودگاه پیام، یک اعتبار برای استان و منطقه محسوب می شود
به گفته وی به زودی و در کوتاهترین زمان ممکن انجام پروازها به ۲ مقصد کرج – مشهد، کرج – کیش و بالعکس را خواهیم داشت و بنا داریم تا این پروازها را هر چه بیشتر توسعه دهیم.
ثناگو مطلق با اشاره به ظرفیت های منطقه ویژه و فرودگاه پیام بیان کرد: با توجه به اینکه این فرودگاه ظرفیت انجام پروازهای خاص را دارد به این منظور فرودگاه پیام آمادگی در خصوص انجام این پروازها را نیر دارد ؛ شرکتی نیز به همین منظور به پیام پیشنهاد شده تا در قالب این پروازها، بخش هوانوردی عمومی، جابه جایی با تعداد کم مسافر، ایر تاکسی و ایرآمبولانس ها را پیشقدم شویم.
آمادگی پیام برای ظرفیت سازی در حوزه آی. سی. تی
نادر ثناگو مطلق مدیرعامل فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی پیام نیز در ادامه بیان کرد: این منطقه آمادگی دارد تا تمام امکانات و زیر ساخت های موجود را برای اکوسیستم اقتصاد دیجیتال فراهم نماید، با توجه به پیش بینی که در طرح جامع صورت گرفته مقدمات ایجاد شهر آی . سی . تی صورت پذیرفته است.
از مهم ترین مزیت های شهر آی. سی . تی پیام حضور و دسترسی تمامی شرکت های این حوزه در یک اکوسیستم مشترک و بهره مندی از زیر ساخت ها و امکانات می باشد.
ثناگو، وجود آزمایشگاه تخصصی حوزه آی. سی. تی و همچنین گمرک تخصصی را از مزیت های اصلی این منطقه برشمرد و افزود: تسهیل و روان سازی قوانین دست و پا گیر اداری و نیز نزدیک بودن پیام به مراکز علمی و تحقیقاتی امکان سرمایه گذاری داخلی و خار جی را افزایش داده است.
تبدیل پیام البرزبه قطب دیتا سنتر کشور
در کنار تمامی این ظرفیت ها، تبدیل پیام به قطب دیتا سنتر کشور، یکی از اهدافی است که دولت تدبیر و امید به آن پرداخته و این روزها مسیر نهایی شدن خود را طی می کند.
در سفر روز گذشته معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منطقه ویژه اعلام کرد که منطقه ویژه اقتصادی پیام البرز در آستانه تبدیل به قطب دیتا سنتر کشور است.
امیر ناظمی افزود: تولید قانونی رمز ارزها( ارزهای دیجیتال)، پارک علم و فناوری و گمرک تخصصی از مواردی است که امکان ایجاد آن ها در قالب مشارکت و تفاهم نامه با سایر نهادهای مرتبط در این منطقه وجود دارد.
موارد گفته بخشی از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی مسافری پیام است، پتانسیل هایی که در دولت تدبیر و امید به خوبی دیده شد و تمامی توان مسئولان کشوری و استانی به کار گرفته شده تا هر چه بیشتر ظرفیت های این منطقه از بالقوه بالفعل درآید.
۷۴۱۴/ ۶۱۵۵