به گزارش خبر آنلاین به نقل از خبرگزاری پلیس فتا استان البرز، سرهنگ محمد اقبالی گفت: کلاهبرداران این گونه سایتها با به دست آوردن شماره تلفن عرضه کننده محصولات در فضای مجازی و سپس ارسال پیامک انبوه از طریق پنلهای پیامکی به شماره تلفن کاربران در سایتهای مورد نظر تحت عنوان قطع یارانه، قطع سبد کالا، قطع تبلیغات محصولات آنها و ارسال لینکهای جعلی اقدام به سرقت اطلاعات کارت عابر بانک افراد و برداشت غیرمجاز وجه میکنند.
وی ادامه داد: کلاهبرداران با ارسال پیامکی با مضمون اینکه در صورتی که میخواهید آگهی شما از سایت مورد نظر حذف نشود باید از طریق لینک معرفی شده اقدام به تراکنش ۱۰ الی ۲۰ هزار ریالی کنند و کاربران را به درگاه جعلی هدایت میکنند.
اقبالی افزود: تاکنون پروندههای متعددی در این زمینه در پلیس فتا استان البرز تشکیل شده که تاکید میشود کاربران به هیچ وجه به پیامکهای ناشناس و درخواست آنها توجه نکنند.
رئیس پلیس فتا استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد که بیش از ۸۰ درصد پروندههای ورودی به پلیس فتا استان البرز مربوط به برداشت غیرمجاز است که برخی کاربران به دلیل ناآگاهی از جرایم اینترنتی رمز کارت بانکی و همچنین اطلاعات بانکی خود را در اختیار چنین افرادی قرار میدهند که سبب سوءاستفادههای متعدد میشود.
وی تاکید کرد: کاربران فریب لینکهای ناشناس به ویژه دریافت توسط پیامک و شبکههای اجتماعی با ترفندهای کارت سوخت، قطع یارانه، سبد حمایتی خانوار و خرید شارژ اینترنت رایگان را نخورند و اطلاعات بانکی خود را درسایت ها ی تبلیغاتی، فروش محصولات و غیرهکه بیشتر فاقد اصالت هستند ثبت نکنند.
آحاد جامعه در پیشگیری اجتماعی نقش بسزایی دارند و با توجه به اینکه شبکههای اجتماعی و فضاهای مجازی یک فناوری جوان و نوپا در عرصه بانکداری الکترونیکی است باید همه قشرهای جامعه در پیشگیری و آموزش همکاری لازم را داشته باشند.
رئیس پلیس فتا استان البرز یادآورشد: میطلبد برای استفاده و شناخت فرصتها، آسیبها و تهدیدهای فضای مجازی آموزشهای پیشگیرانه در خصوص شبکههای اجتماعی برنامه ریزی و ارائه شود.
هموطنان میتوانند از طریق پل ارتباطی سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir از آخرین هشدارهای سایبری و روشهای پیشگیری از سایر جرایم مطلع شوند.
۴۶