به گزارش خبرآنلاین ، جندقیان افزود: در سال های اخیر بدلیل تغییر در الگوهای اقتصادی و رجحان بخش خدمات و نیز تغییرات اقلیمی و نتیجه ان یعنی کمبود بارش و آب نتوانستیم ارزش افزوده حاصل از فعالیت های اصلی روستاییان را در کشور بالا ببریم و این عدد در حدود ١٠/٢درصد بوده است.
جندقیان در مورد امور دهیاری در کشور تصریح کرد: معاونت امور دهیاری ها یکی از بزرگترین سازمانها از نظر مدیریت سکونتگاهی در کشور است ، این سازمان بالغ بر ۳۷ هزار دهیاری را مجوز داده و نزدیک به ۳۵ هزار نفر دهیار را در روستاها و در دهیاریها مستقر کرده و بالغ بر ۹۵ در صد جمعیت روستایی کشور را  مدیریت می کند.
وی در خصوص ویژگی مدیران محلی عنوان کرد: مدیران محلی کسانی هستند که روی پای خود و درآمدهای محلی خودشان استوار هستند. این مدیران از طریق شورای اسلامی روستاها که برآمده از مردم هستند انتخاب می شوند. همچنین نحوه استخدام و عزل و  روابط کاریشان در شورای روستاها تعیین می شود. 
 سازمان ما به عنوان یک سازمان ستادی و مادر هم خوراک فکری و ذهنی را برای دهیاران آماده می کند که رفتار درست ،حرفه ای و مبتنی برقانون داشته باشند.
جندقیان تصریح کرد: معاونت دهداری دو مقوله و رویکرد را مورد نظر خود قرار داده که اولین مقوله رویکردهای وظیفه ای است مثل  درجه بندی دهیاری ها، نظم بخشی به توزیع منابع دهیاری ها تعیین  شاخص ها و مقوله هایی از این دست توسط معاونت دهیاری تبیین شود. همچنین شرایط تهیه ماشین آلات آتش نشانی، حمله زباله و نحوه توزیع آن را ایجاد کنیم که اینها رویکردهای وظیفه ای است که بنده فکر می کنم این کار به درستی صورت گرفته است. اما مقوله دیگری که می توان آن را یک وظیفه پنهان و ثانویه قلمداد کرد رویکرد توسعه ای است.
سرپرست معاونت امور دهیاری در خصوص تبیین مسایل توسعه بیان کرد: به نظر بنده دو واژه است که بسیار تکرار شده و آن هم واژه توسعه و تغییر رویکرد است که متاسفانه توسط ناکارشناسان و آدم های ناشی بسیار شنیده می شود. 
او افزود: واژه توسعه و تغییر رویکرد کلمه ای هستند که بسیاردقیق،بزرگ و حتی فنی است. آدم هایی که می خواهند توسعه پیدا کنند بهتر است متغیرهای ذهنی خود را در ابتدا تغییر دهند چرا که با متغیرهای ذهنی گذشته نمی توان ارزش های آینده را خلق کرد. لازم به ذکر است که این را هم  بگویم که افرادی که رویکردهاشان متحول شده نیست و دانش خود را اضافه نمی کنند، از محیط و روابط نوین اطراف خود شناخت کامل ندارند،شکست خواهند خورد.
جندقیان در خصوص حوزه اشتغال روستاییان بیان کرد: در حوزه اشتغال روستاییان ما وظیه ای ستادی نداریم که برای روستاییان اشتغال ایجاد کنیم و اصولاً دولت هم وظیفه ایجاد اشتغال را ندارد. به نظر من دولت پنج وظیفه اصلی دارد که اگر این وظایف را درست انجام بدهد لازم به کار دیگری نیست. دولت در همه جای دنیا اینگونه میتواند تاثیرگذار باشد

•صدور مجوزهای لازم

• هماهنگی بین دستگاه ها 

• تسهیلات لازم

• زمینه حضور بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی  روستایی

•پنجمین وظیفه دولت هم اینکه، دولت زمینه ای ایجاد کند که مردم شوق داشته باشند برای مشارکت در سرنوشت خودشان خصوصاً در زمینه های اقتصادی و اجتماعی.

معاون امور دهیاری عنوان کرد: سازمان معاونت امور دهیاری برای حمایت از مواردی که عرض کردم در دو سال گذشته حدود ۶۰۰ طرح کارآفرینی روستایی که دهیاری های ما را میتواند به درآمد پایدار برساند را انجام داده است.
او ادامه داد: اگر بررسی کنید متوجه می شوید که سازمان ما برای دهیاران عزیز  حدود ۱۹۰ میلیارد تومان وام تصویب کرده که در حال پرداخت هستیم تا دهیاریها بتوانند از این ظرفیت برای درآمدهای پایدار و نیز الگوسازی استفاده کنند. این امر موجب خواهد شد تا بتوانیم به سطحی مناسب از توسعه در خصوص مسائل روستایی در کوتاه مدت برسیم.

جندقیان در ادامه اظهارات خود در خصوص اعتباراتی که برای روستاییان در نظر گرفته اند اشاره کرد و گفت: اعتباراتی که در نظر گرفتیم برای دهیارانمان، از ابتدای سال ۱۳۸۲ تا پایان سال ۱۳۹۷ مبلغی بالغ بر ۱۹  هزار میلیارد  تومان است. نزدیک به ۸۱ درصد از این ۱۹ هزار میلیارد تومان در دولت یازدهم و دوازدهم به روستاییان اختصاص پیدا کرده است. البته به این موضوع هم اشاره کنم که این کارها با حمایت مجلس محترم و رویکردهای توسعه گرایانه و حمایتهای فراوان  جناب آقای دکتر رحمانی فضلی وزیر محترم کشور  بوده است.

۴۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1207058
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.