به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، بهرام سبحانی در هشتمین همایش چشم انداز صنعت فولاد ایران، افزود:باید هنگام احداث کارخانه های فولاد به جانمایی کارخانه، تکنولوژی آن و کامل بودن زنجیرۀ تولید توجه شود تا کاهش هزینه های حمل ونقل را بدنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه کاهش هزینه ها در حمل مواد اولیه و محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: پراکندگی زنجیرۀ فولاد همواره هزینه های ناخواسته زیادی را به واحد تولیدی تحمیل می کند.
سبحانی تصریح کرد: با اتخاذ تصمیم های صحیح در طرحهای توسعه آینده فولادی می توان فرصت های ارزشمندی در صنعت فولاد کشور به وجود آورد و تولید 55میلیون تن فولاد را عملیاتی کرد.
وی با اشاره به اینکه صادرات به فرهنگ و راهکارهای خاص خود نیاز دارد، تصریح کرد : مهمترین مساله در حوزه صادرات محصولات فولادی، برنامه ریزی برای صادرات و بازاریابی مناسب است.
سبحانی با بیان اینکه نمی توان یک شبه به بازارهای صادراتی مناسب دست یافت گفت: برای حفظ بازارهای صادراتی در هنگام رشد یا رکود مصرف داخلی باید برنامه مدونی داشته باشیم تا این بازارها که با سختی زیاد به دست آمده، تحت الشعاع قرار نگیرد.
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: برای صادرات باید از تکنولوژی خاصی استفاده کنیم تا بتوانیم محصول مورد نیاز بازارهای دنیا را تأمین کنیم.
سبحانی با بیان اینکه محصول صادراتی باید با هزینه های رقابتی تولید شود اضافه کرد:نمی توان با واحدهای کوچک زیر یک میلیون تن به ارزش افزوده مناسب دست یافت بلکه فقط در واحدهای بزرگ که زنجیرۀ تولید در آنها کامل است، می توان به تولید رقابتی دسترسی پیدا کرد.
وی با تأکید بر اهمیت نقش بهره وری در صنعت فولاد گفت: موضوع بهره وری در صنعت در همه موارد از جمله بهره وری در مواد اولیه باید در نظر گرفته شود که با ورود چه میزان مواد اولیه به کارخانه می خواهیم به چه میزان تولید برسیم و در این فرایند تمامی راه های هدر رفت را کنترل و پایش کنیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: بیش از یک میلیارد تن آهن قراضه در جهان موجود است و با توجه به اینکه استفاده از کوره های قوس الکتریکی نسبت به روش کوره بلند از نظر زیست محیطی سالم تر است، تولیدکنندگان رغبت بیشتری به استفاده از کوره های قوس الکتریکی نشان می دهند، تقاضا برای سنگ آهن به مرور کاهش می یابد.
وی با اشاره به سرانۀ مصرف فولاد کشورهای مختلف جهان گفت: مصرف سرانۀ فولاد در کشور ما حدود 230 کیلوگرم است، که این رقم در کشور اسپانیا حدود 273، لهستان 340 و میانگین جهانی 208 کیلوگرم است.
سبحانی گفت: سرانه مصرف فولاد در کشور ما از میانگین مصرف جهانی بیشتر است، اما سرانه مصرف فولاد در ایران، در مقایسه با کشورهای پیشرفته صنعتی از جمله آلمان و کرۀ جنوبی کم است.
وی با اشاره به چالش های پیش روی صنعت فولاد کشور گفت: در صورتی که اهداف سند چشم انداز و ایجاد ظرفیت و تولید 55میلیون تن فولاد محقق شود و جمعیت کشور نیز به 90میلیون نفر افزایش یابد، با حدود 20 تا 25 میلیون تن مازاد فولاد مواجه می شویم که راهی جز صادرات آن نخواهیم داشت.
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: باید از وضعیت رقبای جهانی خود در این خصوص و همچنین میزان مصرف انرژی به ازای هر تن تولید اطلاع داشته باشیم در غیر این صورت عملکرد موفقیت آمیزی در تولید داخلی و صادرات نخواهیم داشت.
هشتمین هـمایش چشم انداز صنعت فولاد ایران با نگاهی به بازار فولاد به مدت 2 روز، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل فولاد مبارکه و جمعی از اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و کارشناسان صنایع معدنی در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شد.
مجتمع فولاد مبارکه واقع در 75 کیلومتری جنوب غرب اصفهان دارای 35 کیلومتر مربع وسعت و 17 کیلومتر مربع سالن تولید است.
فولاد مبارکه بزرگترین مجتمع صنعتی کشور و بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه است.
این مجتمع فولادی با سهم بیش از 50 درصدی در تولید فولاد کشور دارای ارزش فعلی 200 هزار میلیارد ریال است.
شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود 12 میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می شود.
ت 7150 / 6022 خبرنگار: علی نعمانی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.