به گزارش ایرنا، این قلعه دیدنی که به عنوان دومین بنای خشتی و گلی ایران زمین از آن یاد شده، به شکل مربع و به وسعت 6 هزار و 400 متر مربع ساخته شده و دارای چهار برج قرینه هرکدام به ارتفاع 12 متر است.
این قلعه فاخر تاریخی در زمان صفویه درمسیر جاده معروف ابریشم ساخته شده و در زمان صلح به عنوان کاروانسرا، محل استراحت کاروان تجار و حاکمان ولایات ایران بوده و در زمان جنگ نیز به عنوان دژ نظامی از آن استفاده می شده است.
وجود اتاق های سنتی در کنار حیاط سرسبز با حوضی بزرگ و پر آب، حکایت خانه های قدیمی و باغ های ایرانی را به بازدید کنندگان و گردشگران یاد آوری می کند.
وجود پنجره های منبت کاری شده با دیوارهای کاهگلی، با رنگی خوش و فرح بخش و شبستان های تو درتوی ارگ گوگد نیز محیطی آرام، دلنشین و به یاد ماندنی را در خاطرها زنده می کند.
ارگ گوگد اکنون با دارا بودن 20 اتاق و سوئیت های زیبا در 2 طبقه ، رستوران، چایخانه سنتی و تالار پذیرایی و جاذبه های متنوع و زیبای گردشگری به عنوان مکانی برای بازدید، اقامت و استراحتگاه گردشگران و مسافران مورد استفاده قرار می گیرد.
این قلعه تاریخی در پنج کیلومتری شهر گلپایگان، در سال 1378 با نظارت اداره میراث فرهنگی بازسازی و به شماره 2574 در فهرست آثار ملی ثبت، و در سال 1390 به بخش خصوصی واگذار شد.
مدیر عامل ارگ گوگد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در 9 ماه امسال حدود 70 هزار گردشگر و مسافر از این بنای تاریخی در شهرستان گلپایگان دیدن کردند.
نوشین عصار اضافه کرد: این تعداد بازدید کننده نسبت به مشابه سال قبل حدود 6 هزار نفر افزایش داشته است.
وی به اقامت سه هزار و 400 مسافر و گردشگر در 9 ماه امسال در ارگ گوگد نیز خبر داد و خاطر نشان کرد: از این تعداد، مجموعه ارگ پذیرای 175 نفر گرشگرد خارجی از کشورهای کشورهای افغانستان، پاراگوئه، کره جنوبی، هلند، کانادا، دانمارک، اتریش، ایرلند، بحرین، چین، ایتالیا، آلمان، فرانسه و آمریکا بود .
مدیرعامل ارگ گوگد با اشاره به اینکه به صورت میانگین ماهانه 6 میلیون تومان برای حفظ و نگهداری این بنای تاریخی خشت و گلی هزینه می شود گفت: امسال بیش از 50میلیون تومان برای تعمیرات، مرمت، تجهیز، زیباسازی محوطه و مبارزه با موریانه و حشرات در این مجموعه هزینه شد.
شهرستان گلپایگان با سه شهر گلپایگان، گوگد و گلشهر و بیش از 90 هزارنفر جمعیت در 180 کیلومتری شمال غرب اصفهان قرار دارد.
گ/7138 / 6022 خبرنگار: محمد حسین توفیقی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.