به گزارش ایرنا، ادوارد موژیسکی سه شنبه در دیدار با استاندار اصفهان در محل تالار اشرف افزود: جمهوری چک دارای تولیدکنندگان خوبی در زمینه های حمل و نقل، اتوبوس و ترن های برقی و گازی است و در زمینه فناوری های جدید مدیریت آب و پسماندها نیز تجارب خوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه بستر همکاری دو کشور فراهم شده است اظهار کرد: ایران و چک، راه تجارت با یکدیگر را پیدا کرده اند بطوریکه تفاهمنامه هایی در این راستا از جمله بین وزارتخانه های صنعت 2 کشور منعقد شده است که پله پله در حال اجرای آن هستیم.
معاون وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک گفت: یکی از اولویت های من برقراری ارتباط و همکاری بین دانشگاه های چک و دانشگاه های ایران بویژه اصفهان است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان دارای اهمیت تاریخی و آموزشی بسیاری است، افزود: ما شباهت های بسیاری به یکدیگر داریم از جمله اینکه شهر پراگ، پایتخت چک همانند اصفهان یکی از 10 شهر دیدنی دنیا است.
استفانک چومبا سفیر جمهوری چک در ایران نیز در این دیدار از برپایی نمایشگاه معرفی زیبایی های چک در تهران خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این نمایشگاه سال آینده در اصفهان برپا شود.
استاندار اصفهان نیز در این دیدار با معرفی استان اصفهان و ظرفیت ها و توانایی های آن بویژه در بخش صنعت و فناوری گفت: اصفهان با بیش از 9 هزار واحد تولیدی، صنعتی ترین استان کشور بشمار می آید.
رسول زرگرپور از جمله صنایع بزرگ و مهم اصفهان صنایع شیمیایی، فولاد و هسته ای خواند و افزود: صنایع اصفهان از گذشته ارتباط خوبی با صنایع چک داشتند و امیدواریم که این ارتباط بهتر و بیشتر شود.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان بدنبال سازگاری صنایع با محیط زیست و توسعه شرکت های دانش بنیان هستیم، اظهار کرد: دانشگاه های این استان نیز همکاری و تبادلات گسترده ای با دانشگاه های بزرگ اروپایی دارند.
استاندار اصفهان، گردشگری را یکی از ظرفیت های قابل توجه این استان خواند و اضافه کرد: در چند سال گذشته رشد چند برابری در تعداد گردشگران خارجی داشتیم و سرمایه گذاری خوبی در این زمینه شده است.
وی با اشاره به تبادلات فرهنگی اصفهان با برخی از شهرهای اروپایی، گفت: این تجربه درباره اصفهان و یکی از شهرهای جمهوری چک نیز می تواند اتفاق بیفتد.
زرگرپور همچنین با اشاره به طرح قطار سریع السیر اصفهان به تهران و اجرای حدود 200 کیلومتر مترو در اصفهان و شهرهای اطراف آن، تصریح کرد: این طرح ها زمینه های خوبی برای همکاری بین 2 کشور در حوزه حمل و نقل دارد.
وی، آب را نیز یکی از چالش های استان اصفهان خواند و افزود: در این زمینه نیز می توانیم از تجربه های چک در ابعاد مختلف استفاده کنیم.
به گزارش ایرنا، معاون وزیر صنعت و تجارت چک و هیات همراهش از روز شنبه 15 مهر به کشورمان سفر کرده و در چند دیدار وی با مسئولان و مدیران صنایع مختلف، تفاهمنامه هایی در زمینه های تجاری و صنعتی از جمله صنایع ریلی و واگن سازی و همچنین رفع موانع بانکی به امضا رسیده است.
وی در سفر امروز خود به اصفهان علاوه بر بازدید از برخی از صنایع این استان از جمله فولاد با مدیران و کارشناسان اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی اصفهان دیدار خواهد داشت.
حجم مبادلات تجاری ایران و چک در سال ۲۰۱۴ حدود ۳۴ میلیون دلار بود و که این رقم در سال ۲۰۱۵ بیش از ۳۸ درصد رشد افرایش یافت.
به گفته کارشناسان درحال حاضر حجم مبادلات تجاری ایران و چک بسیار پایین تر از حد انتظار و پتانسیل موجود است اما با توجه به اراده دو کشور، انتظار می رود که این مبادلات روندی روبه رشد را طی کند.
معاون وزیر تجارت جمهوری چک اخیرا در سفر خود به تهران از آمادگی کشورش برای همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله صنایع معدنی، حمل و نقل هوایی، صنایع دستی، صنعت کریستال، صنایع سنگین و مادر و صنعت توریسم با ایران خبرداد.
به گفته ادورد موریتسکی، محصولات معدنی غیر فلزی همچون گرافیت، الکترود، گوگرد، الماس صنعتی، ماشین ابزار، کود و مواد معدنی خام، دستگاههای کنترل و ماشن آلات الکترونیکی است از مهمترین اقلام صادراتی چک به ایران و نفت خام، میوه های خشک، خشکبار و آجیل، مواد اولیه با منشإ حیوانی و گیاهی، آهن و فولاد، چای و ادویه جات مهمترین کالاهای وارداتی آن کشور از ایران است.
جمهوری چک با بیش از 10 میلیون جمعیت در اروپای مرکزی واقع شده و یکی از اعضای اتحادیه اروپا است.
.ت/3011 خبرنگار: آسیه معینی ** انتشار: سلطانمرادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.