نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی گفت: زاینده‌رود بحرانی‌ترین حوضه آبریز کشور است و سال به سال با افزایش برداشت های غیرمجاز به مشکلات این رودخانه افزوده می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: زاینده‌رود بحرانی‌ترین حوضه آبریز کشور است و سال به سال با افزایش برداشت های غیرمجاز به مشکلات این رودخانه افزوده می‌شود.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، مهدی طُغیانی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در محل مجمع نمایندگان شهرستان اصفهان افزود: خشکی رودخانه که اکنون شاهد آن هستیم همه ساله اتفاق می‌افتد اما هیچگاه چاره‌ای موثر برای حل آن نبوده است.

وی اضافه کرد: ورود دولت‌ها به موضوع زاینده رود هیچگاه کارشناسی نبوده است و از همین روی ما اکنون با رودخانه‌ای خشک و نبود آب برای کشاورزان روبرو شده‌ایم.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مشکلاتی که اکنون برای زاینده‌رود وجود دارد از زمان دولت سید محمد خاتمی به وجود آمد، آن زمان قرار بود پس از اجرا و تکمیل طرح انتقال آب بهشت آباد، ۹۸ میلیون متر مکعب آب برای مصرف آشامیدنی و صنعت یزد اختصاص پیدا کند اما با وجود اینکه طرح اجرا نشد آب را به آن استان انتقال دادند.

طغیانی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در دوران محمود احمدی نژاد وقتی که شرکت آب منطقه‌ای اصفهان و چهارمحال و بختیاری را جدا کردند با اجازه و تاکید شخص رییس جمهوری برداشت‌های آب از بالاست است به صورت غیرقانونی آغاز شد و این برداشت‌های غیرمجاز به روش‌های مختلف از جمله پمپ، چاه و سد و بند همچنان ادامه دارد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در بالادست رودخانه زاینده رود و در استان همجوار یک هزار و ۲۲۲ سازه آبی مانند بند وجود دارد و سبب شده که حجم قابل توجهی آب نتواند به سوی پایین دست جاری شود.

وی با بیان اینکه اجرای مصوبات شورای عالی آب بهترین راهکار برای احیای زاینده‌رود است گفت: اما می‌بینیم که مسوولان برای اجرای آن تردید، دودلی و تزلزل داشته‌اند.

این نماینده مجلس اظهارداشت: در مصوبات شورای عالی آب حقابه‌ها و دیگر آمار و ارقام به خوبی مشخص شده است اما اقتدار حاکمیتی برای اجرای کامل و جامع آن وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه تقاضای آب آشامیدنی در استان اصفهان به دلیل افزایش چشمگیر جمعیت بیشتر شده است تصریح کرد: مصرف آب اصفهان در سال ۳۲ تنها ۳۰ میلیون مترمکعب بود اما اکنون حدود ۳۲۱ میلیون مترمکعب برآورد می‌شود و حتی پیش بینی می‌کنند این رقم به ۴۰۰ میلیون متر مکعب در طول یک سال افزایش یابد.

طغیانی با بیان اینکه از انتقال هرگونه آب به استان اصفهان استقبال می کنیم گفت: برای مثال انتقال آب خلیج فارس به اصفهان اگرچه خوب است اما می‌توان مبالغ کمتر برای طرح‌های انتقال آب و احیای زاینده‌رود در خود استان و استان‌های همجور هزینه کرد زیرا انتقال هر متر مکعب از خلیج فارس ۶۰ هزار تومان هزینه دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.