مجتبی ناجی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مهدها در اسفند ماه مشکل خاصی در رابطه با مسائل مالی نداشتند زیرا براساس قراردادی که بین آنها و خانوادهها منعقد میشود، اگر تنها چند روز در ماه هم خانوادهها از مهدکودک استفاده کرده باشند باید هزینه آن بطور کامل پرداخته شود.
وی اظهار داشت: مشکل اصلی آنها مربوط به سه ماه بهار است که برخی خانوادهها به دلیل باز نبودن مهدهای کودک حاضر به پرداخت مابقی شهریه سالانه خود نیستند.
ناجی افزود: مهمترین مشکل دیگر مربوط به قراردادهایی است که براساس آن، خانوادهها در ابتدا یا کل شهریه را پرداخت کردند و یا اینکه شهریه سه ماه اول ۹۹ را پیشاپیش پرداخت کردهاند.
وی با بیان اینکه مهدهای کودک توانایی بازگرداندن شهریه را ندارند تصریح کرد: موسسان مهدهای کودک به دلیل پرداخت اجاره بها و حقوق کارکنان و هزینه کرد این پول ها در سال گذشته امکان برگرداندن این مبالغ را ندارند.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی اصفهان افزود: بر این اساس راهکارهایی برای کاهش ضرر و زیان آنها از جمله ارائه خدمات جبرانی در فصل تابستان یا آموزش در فضای مجازی به کودکان پیشنهاد شده است.
وی با بیان اینکه سه گروه از خدمات مهدهای کودک بهره میبرند، گفت: این سه گروه شامل کودکان پیشدبستانی یک و ۲ و کودکان زیر چهارسال هستند.
ناجی یادآور شد: بر این اساس گروه کودکان پیش دبستانی ۲ که امسال به کلاس اول ابتدایی میروند، میتوانند از خدمات آموزشی جبرانی برای آمادگی ورود به سال تحصیلی در فصل تابستان استفاده کنند.
وی اظهار داشت: گروه پیشدبستانی یک که سال آینده به مدرسه میروند هم میتوانند از خدمات آموزشی جبرانی در فصل تابستان استفاده کنند و هم اینکه شهریه پاییز آنها با بهار تسویه شود.
ناجی با اشاره به راهکار جبرانی برای کودکان زیر چهارسال مهدهای کودک گفت: این گروه هم میتوانند شهریه بهار را در پاییز تسویه کنند.
وی همچنین با اشاره به حمایتهای دولتی از این مهدهای کودک گفت: در این راستا این موسسات همچون بنگاهها یا اصنافی که در این مدت به دلیل بحران کرونا ضرر و زیان دیدند میتوانند از تسهیلات بانکی دولت بهرهمندشوند.
ناجی پرداخت بیمه بیکاری به مربیان مهدهای کودک را راهکار دیگری برای جبران این وضعیت دانست و گفت: مهمتر از همه راهاندازی پویشی با عنوان "همدلی" برای بخشش کامل یا بخشی از اجاره مهدهای کودک برای یاری مالکان آنها با توجه به اینکه ۷۵ درصد ساختمان مهدهای کودک در استان استیجاری است راه افتاده است.
وی با اشاره به وجود ۷۵۰ مهدکودک در استان که ۳۵۰ مهد مربوط به کلانشهر اصفهان است گفت: تاکنون بالغ بر ۳۰ مالک اقدام به بخشش کل یا بخشی از اجارهبهای مهدهای کودک کردهاند.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی اصفهان افزود: با توجه به اینکه بحران کرونا به سه گروه شامل سرمایهگذاران موسسات، مربیان و خانوادهها آسیب وارد کرد گفت: تنها راه عبور از مشکلات و پیامدهای این بحران همدلی و درک متقابل یکدیگر است.
براساس آخرین آمار بیش از ۳۶ هزار کودک زیر ۶ سال از خدمات ۷۵۰ مهدکودک در استان بهره میبرند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آخرین گزارش خود اعلام کرد: تاکنون ۸۲ هزار و ۲۱۱ نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و شمار جانباختگان ناشی از این بیماری به پنج هزار و ۱۱۸ نفر رسیده است.