محسن مصلحی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: هر اندازه نهاد متولی بهداشت و درمان بر آموزش، فرهنگسازی و موازین پیشگیرانه تمرکز کند و خود مردم این موضوعات را مهم و موثر در نظر بگیرند و از آن ساده و سرسری نگذرند ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و دیگر بیماریهای مشابه در آینده دور و نزدیک کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: شیوع کرونا به معنای واقعی کلمه تواناییهای همه ما را در ابعاد کلی مانند اقتصادی، درمانی، اجتماعی، سیاسی و علمی میسنجد همچنین ابعاد جسمی و فیزیکی تا روحی و روانی افراد نیز در بوته آزمایش قرار گرفت و هر شخصی بطور تقریبی وضعیت پایداری خود در این شرایط را محک میزند.
وی افزود: اکنون ارتقای زیرساختهای آموزشی کشور بویژه مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات اهمیتی صد چندان پیدا کرده است زیرا در هنگام همهگیری جهانی(پاندمی) یک بیماری دیگر نمیتوان از روشهای کهنه و سنتی بهره برد.
دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور با بیان اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات تمامی ابعاد زندگی بشری را تحت تاثیر خود قرار داد، افزود: بر همین اساس نوع نگرش ما به اقتصاد، پزشکی و درمانی، مباحث اجتماعی و فرهنگی نیازمند تغییر و به روزرسانی است و تحول زیربنایی در موارد نامبرده احتمال وقوع خطرات و خسارات و تلفات ناشی از آن را کاهش خواهد داد.
مصلحی، دوری از اقدامات شعاری را لازم دانست و تاکید کرد: کرونا نقصهای موجود در بسیاری از بخشها در کشورهای مختلف از جمله ایران را مشخص کرد و باید این موارد را به عنوان تجاربی ارزشمند برای رفع کمبودها و ارتقا و جلوگیری از بروز شرایط مشابه مورد استفاده قرار داد.
وی اهمیت روز افزون به خود مراقبتی و مراقبتهای اولیه را از دیگر درسهای کرونا دانست و افزود: حفظ بهداشت فردی و اقدامات پیشگیرانه هزینههایی به مراتب کمتر از درمان دارد، ولی موفقیت در آن مستلزم آموزش همگانی بصورت فراگیر و مداوم و توجه بیشتر خود مردم در تمام طول سال است.
دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه مرگ و میرهای ایران بیش از آنکه منشا ویروسی و حالت مُسری داشته باشد، غیرمسری مانند مشکلات قلبی عروقی و دیابت است، خاطرنشان کرد: ابتلا به امراض غیرمسری ارتباط تنگاتنگ و مستقیم با سبک زندگی دارد، کاهش فعالیتهای بدنی و کم تحرکی، تغذیه نامناسب و استرس از جمله موضوعاتی است که امروزه در نوع زندگی روزمره ما وجود دارد و باید برای تغییر و بهبود آن فکری کرد.
به تاکید مصلحی تغییر نگرش و اهمیت هرچه بیشتر به بهداشت سلامت لازمه زندگی کنونی است و عواملی مانند تغذیه مناسب، ورزش، دوری از استرس را باید بیشتر مد نظر قرار داد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه اعلام کرد: تاکنون ۸۲ هزار و ۲۱۱ نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و شمار جان باختگان کرونا به پنج هزار و ۱۱۸ نفر رسیده است.