فرهاد کاوه آهنگران در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان از آبان ماه در جهت فرهنگسازی و توصیه های ایمنی پیرامون چهارشنبه آخر سال اقدامات لازم را آغاز کرده است.
وی افزود: با آموزش دانش آموزان توسط آتش نشانان در سازمان آتش نشانی و مکانهای عمومی آموزشی در مورد خطرات ساخت و استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه سوری توصیه های لازم ارائه شده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی اصفهان با اشاره به نصب بنر «نه به رفتارهای پرخطر در چهارشنبه سوری» تصریح کرد: با تبلیغات در شبکه های مجازی و برگزاری پویش ها و جلساتی با کمیته های فرهنگ شهروندی برای آگاهی رسانی مراقبت از رفتارهای پرخطر در چهارشنبه سوری کوشیدیم.
وی با اشاره به کمیته «شهر ایمن» در سازمان آتش نشانی اصفهان ابراز داشت: اورژانس، آموزش و پرورش، پزشکی قانونی، نیروی انتظامی، شهرداری در این کمیته حضور فعال دارند.
کاوه آهنگران اشاره ای هم به جلسه ای مشترک با مربیان پرورشی آموزش و پرورش در مدارس داشت و گفت: با تهیه پیکی از صحنه های دلخراش آتش سوزی در شب چهارشنبه سوری درصدد گوشزد کردن خطرات ساخت مواد محترقه به دانش آموزان هستیم.
وی اضافه کرد: خانواده ها نباید در مکانهای مسقف و نزدیک خودروها آتش روشن نکنند و کنار مواد مشتعل اقدام به برپایی آتش نکنند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی اصفهان با اشاره به اینکه پاشیدن بنزین، تینر و الکل بر روی آتش گاهی منجر به تلفات جانی غیرجبران ناپذیر می شود، گفت: شماره ۱۲۵ به صورت شبانه روز آماده پاسخگویی به پرسش های شهروندان است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه شهروندان اصفهانی امسال هم مانند سال گذشته، چهارشنبه بی خطر و شادی را داشته باشند، اظهار داشت: از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی به خصوص در منزل، زیرزمین، محل کار و… جداً جلوگیری کنید و از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداً خودداری کنید.همچنین هیچگاه مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهید، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز، به اطراف پرتاب شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد و از الکل برای آتش گیری مواد استفاده نکنید.
وی افزود: از پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک بر روی درخت ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است جدا خودداری کنید و از ریختن بنزین، نفت و سایر مواد یا انداختن ظروف تحت فشار مانند کپسول، اسپری، حشره کشها و… بر روی آتش خودداری کنید. همچنین از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آنها در واحد های مسکونی خودداری کرده و مواد سوختنی و آتش زا مانند نفت و امثال آن را از دسترس کودکان دور کرده و مراقبت و نظارت بیشتری به آنها اعمال کنید.