مینو محرز در حاشیه سفر به اصفهان، در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ویروس کرونا جدید دیر یا زود به تمام نقاط دنیا سرایت می کند، اظهار داشت: با تایید دو مورد ابتلا به ویروس کرونا جدید در قم، این ویروس هم طبق پیش بینی ها به ایران رسید.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان از ویروس کرونا جدید نهراسند، تصریح کرد: این بیماری در رده بیماریهای تنفسی قرار می گیرد که نوع شدید آن در افرادی با نقص ایمنی و بیش از ۶۵ سال که گرفتار بیماری های قلبی و عروقی و سایر بیماری هایی نظیر انواع سرطان ها هستند ظاهر می شود.

این متخصص عفونی با اشاره به اینکه نباید در معرض ویروس کرونا جدید قرار نگیرید، عنوان کرد: لازم است از هرگونه تماسی اعم از دست دادن، روبوسی، سرفه و عطسه بدون پوشش جلوگیری شود و مدام دست ها با آب و صابون شسته شود.

وی با تاکید بر اینکه شستن دست ها در پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است، افزود: حتماً توصیه می شود افراد مبتلا در منازل استراحت کنند و در مکان های عمومی حاضر نشوند زیرا میزان سرایت این بیماری بسیار بالاست.

دور دوم آنفولانزا هم در کشور فراگیر شده است

محرز با اشاره به اینکه دور دوم آنفولانزا هم در کشور فراگیر شده است، بیان داشت: ویروس کرونا جدید هم بیماری مشابه همین آنفولانزا را ایجاد می کند و با اینکه میزان سرایت بالایی دارد اما نسبت به نوع های جهش یافته مرس و سارس با تلفات دو درصد همراه بوده که میزان کمی است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) با اشاره به تشابه بسیار کرونا جدید با آنفولانزا گفت: با توجه به نسبت جمعیت در کشور چین و میزان سرایت این بیماری در جهان وحشتی ایجاد شد؛ اما باید در نظر داشت با رعایت نکات بهداشتی در مقابله با بیماری های ویروسی می توان در کاهش سرایت این بیماریها کوشید و این مهم نیازمند دادن آگاهی به شهروندان است.

وی افزود: با شستشو مداوم دست ها و اتیکت سرفه _که حتماً موقع سرفه جلو دهان گرفته شود_ و همچنین موقع عطسه از سرآرنج و دستمال استفاده شود و دستمال آلوده در ظرف دربسته به سطل زباله منتقل شود، می توان از این بیماری پیشگیری کرد.

محرز علت بیماری های سرماخوردگی را «ویروس های خانواده کرونا» معرفی کرد و گفت: ان چیزی که این بیماری را همانند مرس و سارس متمایز می کند موتاسیون ویروس های کرونا است. این ویروس ها از حیوان وارد بدن انسان شدند و با جهشی که بر روی آنها اتفاق افتاده این بیماری ها را پدید آوردند وعلت وحشت اولیه هم ناآگاهی از ناشناخته بودن این ویروس و عوارض آن بر بدن بود که دراین یک ماه و نیم گذشته سازمان بهداشت جهانی به عنوان مرجع اطلاع رسانی به اطلاعات مفیدی دست یافت و در اختیار کشورها قرار داده شد.

استفاده عموم از ماسک در انتقال این بیماری موثر نیست

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در بخش عفونی با اشاره به اینکه استفاده عموم جامعه از ماسک در ابتلا به این بیماری موثر نیست، تصریح کرد: کادر پزشکی که با بیمار در ارتباط هستند ملزم به استفاده از ماسک هستند. لازم است بیماری هم که مشکوک به ویروس کرونا جدید است از ماسک استفاده کند؛ زیرا ماسک یک بار مصرف است و استفاده چندباره از ماسک موجب انتقال آلودگی می شود.

وی افزود: ویروس کرونا جدید در هوا وجود ندارد و چون سنگین است بر روی اشیا می نشیند؛ برای همین توصیه می شود که با شستن مداوم دست ها از این بیماری پیشگیری کرد و با افراد مشکوک روبوسی نکرد و ماسک زدن تنها اگر با شستن مداوم دست ها همراه نباشد هیچگونه فایده ای ندارد.

نُ تاچ؛ نُ ماچ راه حل پیشگیری از کرونا

محرز باز هم با تاکید بر اینکه مردم از کرونا نترسند، گفت: این بیماری پاندمی (جهانگیر) شده است و همه دنیا با آن درگیر هستند و ما هم دیر یا زود به آن مبتلا می شدیم و شهروندان با رعایت بهداشت فردی و عدم دست دادن و روبوسی می توانند از این بیماری پیشگیری کنند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) با بیان اینکه دوره کمون (ناقل) ویروس کرونا جدید طولانی است و گاه پس از دو هفته علایم هویدا می شود، ابراز داشت: توصیه می شود افراد از تماس با مسافرانی که از چین آمده اند و یا به چین سفر می کنند قرار نگیرند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1359222
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.