عباس کشاورز روز چهارشنبه در نشست روسای کمیسیون های کشاورزی اتاق های بازرگانی سراسر کشور در اتاق بازرگانی اصفهان با بیان این که اکنون بیش از ۸۰ درصد انرژی و بالغ بر ۹۰ درصد پروتئین در داخل تولید می‌شود. اظهارداشت: می‌توان پیش بینی کرد که تا سال ۱۴۰۰ می‌توانیم در تولید بیش از ٨۵ درصد کالری به خودکفایی دست یابیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی افزود: وضعیت اقتصاد کشور از دهه ۶٠ تاکنون در تلاطم‌های بسیاری بوده است زیرا به لحاظ سیاسی برخی کشورها با ما سازگار نبوده اند.
وی تصریح کرد: با این وجود مجموعه خدمتگزاران کشور در تلاش بودند تا هیچ نگرانی برای تولید و تولیدکننده در هیچ مقطعی ایجاد نشود.
کشاورز یادآور شد: با وجود تمام مشکلات و اتفاقات اقلیمی و اقتصادی در داخل و خارج رشد بخش کشاورزی از سال ۹۲ به بعد به سمت فزاینده و پایداری بوده است.
وی با اشاره به اتفاقات ارزی در کشور گفت : در سال ۹۷ به دلایل سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی نرخ دلار پایین نگه داشته شد و همین امر باعث اعتراض بسیاری از بنگاه‌ها ، نهادها و فعالان اقتصادی بخش خصوصی شده بود. 
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال ۹۷ دولت مجبور شد به سمت شفافیت برود و فشاری که روی پایین نگه داشتن قیمت ارز و دلار بود برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد : همین امر باعث شد که در سال زراعی گذشته شاهد لجام گسیختگی در افزایش تولید بسیاری از محصولات باشیم.
وی همچنین برخی از اتفاقات در عرصه‌های کشاورزی را ناشی از پدیده‌های اقلیمی دانست که قابل کنترل توسط بشر نیست  از جمله می توان به  وقوع سیل در خوزستان، تخریب زمین‌های کشاورزی بلوچستان و جنوب کرمان اشاره کرد.
وی یادآور شد : در این راستا در خوزستان مجبور شدیم که واحدهای نیشکر را به استخر تبدیل کنیم که آب وارد شهرها نشود و مزارع شکر از بین نرود و در قبال آن مخازن سد پر از آب شود و کشاورزان توانست ۹۰۰ هزار تن شلتوک بکارند.

 اقتصاد کار دولت نیست
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: معتقدم که کار اقتصاد کار دولت نیست و اعتقادی به مداخله دولت در امر اقتصاد ندارم.
 وی ادامه داد: تنها در مقوله امنیت غذایی دولت وظیفه خاصی دارد که باید به آن توجه کند و آن در خصوص توجه به تولید گندم شکر و روغن است.
به تاکید سرپرست وزارت جهاد کشاورزی کار اقتصاد باید به فعالان اقتصادی واگذار شود.
وی بیان کرد : باید هسته تولید و بازرگانی به هم گره بخورد و بر مبنای مدل برد -برد بین ارکان تولید و بازرگانی و سرمایه و صنعت، تعامل و رابطه ایجاد شود. کشاورز تصریح کرد : کسی که در امر صادرات صنعت و تولیدات کار می‌کند باید بر مبنای یک قرارداد بلند مدت و مشخصات دار  اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: در موضوع کربن و آزادسازی کربن معلوم نیست درآمد کشور چقدر اجازه بدهد و به جای آن می‌توان به سمت اقتصاد سبز برویم.
کشاورز یکی از راهکارهای کمک به حل بحران آب را بورس آب یا آب مجازی ذکر و اضافه کرد: از نظر فعالان اقتصادی اگر روی آب مجازی کار کنیم باید به صادرات محصولات کم آب بر و واردات کالاهای آب بر بپردازیم.
وی با اشاره به سیستم زنجیره‌ای که از کشاورز به عرضه کالا خط می‌شود تاکید کرد و گفت: باید این سیستم به صورت صنعتی باشد و بصورت برد برد دیده شود  تا اتفاقات مقطعی دیده نشود.
کشاورز همچنین بر برندسازی تاکید و به فعالان اقتصادی توصیه کرد که به این سمت و سو گرایش یابند زیرا این امر اعتبار می‌آورد و باید از آن حفاظت و حراست کنند تا بسیاری از مشکلات منطقه آنها حل شود.

نخستین نشست مشترک روسای کمیسیون کشاورزی اتاق های بازرگانی سراسر کشور امروز با حضور سرپرست وزارت کشاورزی و روسای کمیسیون‌های کشاورزی اتاق های بازرگانی کشور در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

این نشست با هدف بررسی مشکلات و چالش‌های حوزه کشاورزی استان‌های مختلف از جمله خرید تضمینی، نبود آمار دقیق تولید محصولات برای تعیین قیمت و صادرات و مسائل مربوط به حوزه آب برگزار شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.