رضا محبوبی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در اصفهان افزود: این دفاتر شناخت محله و نیازها، ظرفیت‌ها و رسیدن به یک برنامه ارتقایی وضعیت آنها با مشارکت ساکنان را دنبال می‌کند و البته بدون مشارکت ساکنان نمی‌تواند موفق باشد.

وی با بیان این که حدود ۱۱ میلیون در کشور درگیر مساله حاشیه نشینی هستند، اظهارداشت: دفاتر تسهیلگری تاسیس شده کنونی حدود سه میلیون نفر از این جمعیت را زیر پوشش قرار داده اند.

معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با بیان این که وخامت حاشیه نشینی در کشورمان مثل کشورهایی از جمله برزیل و هند نیست، تصریح کرد: در مناطق حاشیه ای ایران ۹۵ درصد منازل با استفاده از مصالح مقاوم ساخته شدند ولی با اینحال کیفیت زندگی پایین است و نارضایتی هایی را به دنبال داشته که در صورت عدم رسیدگی سبب بروز تنش‌های اجتماعی خواهد شد.

محبوبی خاطرنشان کرد: یک هزار و ۲۰۰ محله در کل کشور درگیر مساله حاشیه نشینی هستند که بر همین اساس، افزایش دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی در راهبردهای وزارت کشور قرار گرفت و سومین سال خود را تجربه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه شدت حاشیه نشینی در جوامع مختلف متفاوت است، گفت: استفاده از ظرفیت مدیریت شهری و شهرداری‌ها در تاسیس این دفاتر در اصفهان بخوبی دنبال می‌شود و می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد، در اصفهان ۴۴ محله حاشیه نشین و سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد که امیدواریم ظرف دو سه سال آینده زیر پوشش برنامه ارتقایی قرار بگیرند.

دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی به منظور ارتقای کمی و کیفی سطح زندگی مردم و تغییر چهره فرهنگی و اجتماعی مناطق حاشیه ای، سکونتگاه های غیر رسمی و بافت تاریخی مراکز استان ها راه اندازی می شوند.
این دفاتر ظرفیت های محله و توانمندی های ساکنان محله و همچنین نقاط ضعف و ایراد و اشکالات موجود در محله‌ها را شناسایی و با کمک نهادهای مردمی که در محلات تشکیل میشود در جهت حمایت از ساکنان محل گام بر می‌دارد.
کارشناسانی در این دفاتر حضور دارند که در زمینه شهرسازی، معماری، حقوق، روانشناسی، مردم شناسی و جامعه شناسی به مردم محل خدمات رسانی می کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.