عباس رضایی روز یکشنبه در جلسه شورای معادن استان در سالن اجتماعات استانداری اصفهان افزود: کارخانه ذوب آهن اصفهان نیاز مبرم به سنگ آهن دارد و ظرفیت این ماده اولیه آنها کاهش بسیاری یافته است از طرفی برخی از واحدهای معدنی استان، سنگ آهن خام را به خارج کشور صادر میکنند.
وی با بیان اینکه وقتی در داخل استان معادن سنگ آهن داریم چرا باید برای خرید این ماده اولیه از استان های دیگر درخواست داد، اظهار داشت: ما از واحدهای معدنی اصفهان انتظار بیشتری برای همراهی با صنایع داریم و اگر صادراتشان قطع نشود و نیاز داخل استان را تامین نکنند، سلب صلاحیت خواهند شد.
استاندار اصفهان با تاکید اینکه هزاران کارگر در این واحدهای صنعتی مشغول کار هستند، خاطرنشان کرد: صادرات مواد خام به خارج کشور در حالیکه صنایع داخلی به آن نیاز دارند، مغایر با اقتصاد مقاومتی و منویات رهبر معظم انقلاب است و از طرفی هرگاه معادن داخلی نیاز واحدهایی مانند ذوب آهن را تامین کردند آنها نیز باید رفع نیاز داخلی را در اولویت فروش محصولات خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه لازم است واحدهای صنعتی نیمه تعطیل یا تعطیل با اتخاذ روشهای مناسب، فعال شوند، تصریح کرد: ثابت ماندن نرخ ارز، تدابیر دولت و الطاف الهی نیز امید بیشتری را در این زمینه ایجاد کرده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان درباره تامین سنگ آهن مورد نیاز صنایع ذوب آهن و فولاد استان توضیح داد: این موضوع در جلسهای با حضور مدیران صنایع مربوطه و واحدهای معدنی بررسی و فهرستی از معادن سنگ آهن استان به ذوب آهن اعلام شد تا آنها ارزیابی کنند که سنگ کدام معدن با مشخصات فنی آنها سازگار است.
ایرج موفق با بیان اینکه ما منتظر پاسخ شرکت ذوب آهن به این نامه هستیم، افزود: همچنین در جلسه با حضور مدیران عامل ۲ معدن سنگ آهن که صادرات دارند به آنها اعلام شد که اولویت نخست استان، تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی بزرگ است و از صادرات آنها جلوگیری میشود.
وی با تاکید بر اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان به جد پیگیر تامین مواد اولیه صنایع استان است، گفت: زمینی همراه با پروانه اکتشاف در اختیار ذوب آهن نیز قرار گرفت تا نسبت به اکتشاف سنگ آهن جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز خود اقدام کند.
استاندار اصفهان در این جلسه با منصور یزدی زاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان برای پیگیری این موضوع نیز تماس تلفنی گرفت و مقرر شد در جلسهای که روز پنجشنبه این هفته برگزار می شود، بررسی شود.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، چندی پیش مهمترین مشکل این واحد صنعتی را تامین سنگ آهن عنوان کرد و گفت: تهیه مواد اولیه برای تولید در شرایط کنونی با توجه به تغییر قیمت ارز در کشور، بسیار سخت و دشوار است.
ذوبآهن اصفهان نخستین و بزرگترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران و بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است.
اشتغال و تولید باید با اولویت بخشی به سلامت مردم همراه باشد
استاندار اصفهان همچنین در این جلسه با تاکید بر لزوم تعطیلی و توقف خط تولید واحدهای معدنی گچ و آلاینده در اصفهان و برخوار گفت: مقرر بود این واحدها تا اسفند سال گذشته تعطیل شود.
رضایی با بیان اینکه باید جلسهای برای بررسی مجوز واحدهای صنفی و صنعتی آلاینده در استان اصفهان برگزار شود، افزود: اگر واحدی مجوز ندارد تعطیل شود و اگر مجوز دارد با تغییر کاربری، ادامه کار دهد.
وی از دستگاه های اجرایی مختلف خواست تا با اقتدار در این زمینه در جهت حفظ سلامت مردم عمل کنند و تاکید کرد: ما قبل از اشتغال و تولید باید به فکر سلامت مردم باشیم.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه میزان روزهای آلوده در این استان بالاست، تصریح کرد: ما با انواع آلایندگیها مواجهیم که از جمله دلایل آن معادن گچ و کوره ها، بخاری های واحدهای مسکونی و خودروهای تک سرنشین است.
محمود سلجوقیان رییس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان در این زمینه گفت: همه معادن گچ خاکی در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان تعطیل است اما تعدادی از کورهها فعالند که نیاز به بازرسی و نظارت بیشتر بر روی آنهاست.
استان اصفهان یکی از قطب های معدنی و صنایع وابسته به آن در کشور به شمار میآید به طوریکه ۸۲۸ پروانه بهره برداری معدن در آن صادر شده است و میزان استخراج از آنها در سال گذشته ۲۳ میلیون تُن بود.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی صنعتی ترین استان کشور بشمار میآید.
۶۰۲۲/ ۳۰۱۱