سومین کنفرانس بین المللی اینترنت اشیا و کاربردها روزهای 28 و 29 فروردین در دانشگاه اصفهان برگزار و در جریان آن از میان حدود یکصد و بیست مقاله داخلی و خارجی رسیده به دبیرخانه این رویداد حدود 40 مقاله ارائه شد.
در این همایش سخنرانانی از کشورهای کانادا، نیوزیلند و ایران و شورای اروپایی اینترنت اشیا، مقالات خود را ارائه کردند.
استاد دانشگاه واترلو کانادا از سخنرانان کلیدی این رویداد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بکارگیری فناوری های نوین مانند اینترنت اشیا، شاخص پیشرفت کشورهاست.
پروفسور 'رعوف بوتابا' (Boutaba Raouf) افزود: در سال های اخیر شرکت های بزرگ و کشورهای صنعتی در این زمینه سرمایه گذاری های گسترده ای انجام داده اند که نتایج آن در سال های آینده به ثمر خواهد نشست.
وی گفت: ایرانیان همواره در طول تاریخ به علم توجه ویژه داشته و دانشمندان زیادی را به جامعه بشری معرفی کرده اند و در سال های اخیر من با اساتید و دانشجویان ممتاز ایرانی زیادی برخورد داشته ام که تلاش آنها جدی و قابل توجه بوده است.
در حاشیه این رویداد، 'حسین صراف زاده' استاد دانشگاه 'Unitech' نیوزلند، فناوری اینترنت اشیا را یک فناوری زیرساختی و مهم معرفی کرد و گفت: بی توجهی به این موضوع می تواند ما را از گردونه رقابت های جهانی برای بسترسازی در این حوزه دور کند.
امیررضا ابراهیمی اضافه کرد: در سال های اخیر علاقمندی به اینترنت اشیا در ایران افزایش یافته ولی این حوزه نیاز به سرمایه گذاری فراوان در جنبه های علمی و پژوهشی از یکسو و جنبه های کاربردی از سوی دیگر دارد.
یکی از اعضای خوشه پردازش سیگنال و اینترنت اشیا دانشگاه اصفهان(SPIOT.IR) نیز اظهار داشت: برآورد شده است در سال2020، ارزش بازار اینترنت اشیا(IoT) به بالاتر از 300 میلیارد دلار در سال برسد.
وی اضافه کرد: در صورت حمایت نکردن از این بخش، سهم ایران در این بازار بزرگ بسیار اندک خواهد بود و این مهم نیاز به حمایت دولت و شرکت های بزرگ دارد.
ابراهیمی ادامه داد: مزایای بکارگیری اینترنت اشیا در صنعت تنها به افزایش سطح دسترسی خلاصه نمی شود و این فناوری به کاهش هزینه های شرکت های صنعتی برای بسترسازی کمک می کند.
وی یادآور شد: اتوماسیون مبتنی بر IOT می تواند هزینه روند استخراج دانش از داده ها را کاهش دهد و در بسیاری از مواقع، این کاهش هزینه به نفع صنایع و مشتریان آنها تمام می شود.
وی اظهار داشت: تحقیقات نشان می دهد استفاده از اینترنت اشیا نه تنها در صنعت بلکه در بخش خدمات نیز می تواند مفید باشد، به عنوان نمونه بکارگیری اینترنت اشیا در بیمه باعث کاهش 25درصدی حق بیمه خواهد شد ضمن آن که به صدور بیمه های دقیق تر و منصفانه تر منجر می شود.
به گزارش ایرنا، اینترنت اشیا(IOT) یعنی وصل کردن اشیا به یکدیگر از طریق اینترنت و اجازه دادن به آنها تا با انسان ها، نرم‌افزارها و دیگر وسایل ارتباط برقرار کنند.
پس از آن که دسترسی افراد به شبکه جهانی اینترنت از دهه 90 به بعد فراگیر شد، نخستین بار در سال 1999 صحبت از اینترنت اشیاء به میان آمد و از آن پس تاکنون این مفهوم پیشرفت بسیاری داشته است.
در بستر اینترنت اشیاء هر موجودی امکان مبادله اطلاعات در یک شبکه ارتباطی را دارد و این بستر، امکان دسترسی به اطلاعات دریافت شده از حسگرها را تسهیل می کند.
حجم عظیمی از اطلاعات مفید جمع آوری شده در بستر اینترنت اشیاء و بکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی و داده کاوی نیز فرصت دیگری در اختیار قرار می دهد تا از دانش مهم و پنهان در این اطلاعات استفاده شود.
نخستین دوره کنفرانس کنفرانس بین المللی اینترنت اشیا و کاربردها سال 96 توسط دانشگاه اصفهان برگزار شد.
دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز سال 97 کنفرانس بین المللی اینترنت اشیا و شهر هوشمند را برگزار کرد.
برای تداوم این حرکت 2 دانشگاه یاد شده تفاهمنامه ای به منظور تجمیع دو رویداد مذکور و برگزاری کنفرانس بین المللی مشترک با نام 'اینترنت اشیا و کاربردها' منعقد کردند.
بر اساس این تفاهمنامه به منظور تبادل فعالیت های علمی، پژوهشی و کاربردی، گسترش پژوهش، انتقال فناوری و ارتقای کاربردها و کسب و کارهای مبتنی بر اینترنت اشیا و همگرایی بیشتر میان مراکز علمی، پژوهشی و صنعتی، قرار است این همایش هر سال بصورت نوبتی در دو دانشگاه یاد شده برگزار شود.
بنا به اعلام یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد، چهارمین دوره کنفرانس اینرنت اشیا 7 و 8 خرداد سال آینده در شهر مشهد برگزار می شود.
دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان با 31 سال سابقه تاکنون 2 هزار و 600 دانش آموخته داشته که 2 هزار نفر از آنها در مقطع کارشناسی، 500 نفر در کارشناسی ارشد و 80 نفر در مقطع دکترا هستند.
این دانشکده30 عضو هیات علمی در چهار گروه سخت افزار، نرم افزار، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی دارد و خوشه پردازش سیگنال و اینترنت اشیا(SPIOT.IR) این دانشکده با بیش از 60 عضو از خوشه های فعال دانشگاه اصفهان است.
دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود 15 هزار دانشجو و 650 عضو هیات علمی و یکی از دانشگاه های برتر کشور است.
6027/3080
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.