مختار اسفندیاری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا آغاز این طرح را سال گذشته اعلام کرد و افزود : براساس این طرح تسهیلات بانکی به ارزش 150 میلیون ریال تا یک هزار میلیون ریال برای دام پرواربندی به عشایر پرداخت می شود.
در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان 27 هزار نفر عشایر ایل بختیاری و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان 24 هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سکونت دارند.
جامعه عشایری این استان سالانه بالغ بر 10 هزار تن گوشت قرمز یعنی 28 درصد مایحتاج منطقه را تولید می کنند.
وی اظهارداشت: امسال با ارائه تسهیلات بانکی به عشایر توانستیم به این هدف دست یابیم و این مقدار به تولید گوشت عشایر استان اضافه کنیم.
به گفته اسفندیاری پیش از این، سالانه 10 هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر اصفهان تولید می شد.
مدیرکل امور عشایر اصفهان با اشاره به اینکه این طرح سال آینده اجرایی خواهد شد، محل منابع مالی اجرای آن را صندوق توسعه ملی اعلام کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب با برداشت اعتبار از صندوق توسعه ملی برای اجرای این طرح موافقت کرده است.
وی بیان کرد: چنانچه دولت تسهیلات بیشتری را در اختیار عشایر قرار دهد، آنان توانایی تامین گوشت قرمز مورد نیاز و جبران کسری این مواد پروتئینی در کشور را دارند.
براساس طرح ملی افزایش زنجیره تولید گوشت قرمز در جامعه عشایری باید با ارائه تسهیلات، افزون بر 10 هزار رأس دام توسط عشایر استان اصفهان پرواربندی شوند.
برای اجرای این طرح در کشور حدود 10 هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

*** زمان دقیق ورود عشایر به اصفهان یکشنبه هفته آینده مشخص می شود
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با اشاره به اینکه عشایر اصفهان در زمستان به استان های جنوبی کشور از جمله فارس، بوشهر و خوزستان کوچ می کنند و در تابستان به این استان باز می گردند، گفت: تاریخ دقیقی برای ورود عشایر به اصفهان مشخص نشده است.
وی اضافه کرد: به همین منظور روز یکشنبه آینده نشستی با حضور مدیران کل امور عشایر استان های اصفهان، کهگلویه و بویر احمد، فارس، خوزستان و بوشهر و مسئولان سازمان جنگل ها و مراتع در تهران برگزار و زمان کوچ عشایر اعلام خواهد شد.
اسفندیاری با اشاره به اینکه در سال های گذشته عشایر در اوخر فروردین به اصفهان وارد می شدند، گفت: عشایر در برخی از سال ها به دلیل کمبود علوفه در استان های جنوبی زودتر از موعد مقرر وارد استان می شدند و این موضوع مشکلاتی را بوجود می آورد.
وی افزود: امسال بارندگی ها در استان های جنوبی خوب بوده است و باتوجه به اینکه علوفه خوبی در این مناطق وجود دارد پیش بینی می شود، عشایر ورود زودهنگام به استان اصفهان نداشته باشند.

*** طی 2 سال گذشته 1600 دستگاه صفحه خورشیدی به عشایر تحویل شد
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان درباره ارائه امکانات و تجهیزات به عشایر گفت: با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در 2 سال گذشته یک هزار و 600 دستگاه صفحه خورشیدی برای تامین روشنایی به عشایر اصفهان تحویل شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در اوایل سال جاری حدود 20 هزار سیلندر گاز بین عشایر اصفهان توزیع شد و 200 هزار لیتر سوخت در اختیار عشایر عرب جرقویه قرار گرفته است.
طبق آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، 9هزار و 605 خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی می کنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی ، بختیاری و عرب جرقویه هستند اما خانوار عشایر عرب جرقویه شیوه زندگی وکوچ شان با عشایر قشقایی وبختیاری بسیار متفاوت است.
عشایر قشقایی وبختیاری برای کوچ قشلاق به خارج از استان ومناطق جنوب به خصوص استان فارس می روند در حالی که عشایر عرب جرقویه فصل قشلاق به منطقه جرقویه کوچ می کنند ودر مراتع مشغول دامداری می شوند که مردان جدا از خانواده در مراتع دامداری وچوپانی می کنند و زنان به همراه فرزندان درمنطقه نصر آباد مستقر می شوند.
ایل عرب ساکن جرقویه حاصل مهاجرت عشایر در حدود 200 تا 300 سال قبل به این منطقه بوده است اما به زبان عربی تکلم نمی کنند.
2093/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.