در این مطلب آمده است: این یکی از شگردهای دنیای اقتصاد و تجارت است که البته هیچ ارتباطی با مبحث عرضه و تقاضا ندارد و آن در جایگاه اصلی خود تبیین می شود بلکه به نوعی سوءاستفاده از آب گل آلود می ماند تا بتوان از آن به صید ماهی های چاق و چله اقدام نمود! معدودی نقطه نظرات شان را پیرامون فعالیت های اقتصادی تنها سود می پندارند درحالی که کسب و کار همچون تیغ دو لبه بوده که بعضی وقت ها زیان و اکثر اوقات سودمند است. این گروه که در جامعه فعلی انگشت شمارند با در دست داشتن اهرم قدرت نهایت سعی خود را می کنند تا از آب کره بگیرند! اگرچه در یک فرصت از زمان خاص تولیدکننده ماده اولیه به دلیل رکود شدید بازار بهره برداری نموده و دستمزد ها را به ثمن بخس پرداخت می کردند اما امروز روش خود را ارتقاء داده و سود را از دو سو می خورند تا علاوه بر تولید کننده ماده اولیه، مصرف کننده ثانویه را هم بدوشند ! آنها می گویند چند سالی است که چشم به راه چنین فرصت نابی بوده اند تا خاطرات بهره برداری دو سویه را که تجربه ایست از سال های دفاع مقدس دوباره زنده کنند و همچون آن زمان که رزمندگان در جبهه ها خون می دادند این ها در پشت جبهه به مکیدن آن از کسانی می پرداختند که تدارکات دفاع مقدس را فراهم می نمودند.
امروز نیز معدودی از جامعه کشور همان حال و هوای دهه شصت را در سر دارند و می دانند این هم نوعی از جنگ است اما نه با سلاح گرم بلکه از طریق فشارهای اقتصادی و اجتماعی به آحاد جامعه تا شاید تسلیم خواسته های به ناحق آمریکا شوند غافل از اینکه بازهم همان شکست ها در انتظار کور دلانی است که این بار از راه دیگری وارد شده اند تا معیشت خانواده ها را تحت فشار قرار دهند! معدودی از تفاله های اقتصادی حدفاصل دهه های هفتاد و هشتاد و نیمی از نود را در لانه های روباه خزیده و چهار چشم در انتظار فرصت اختلاس باقیمانده اند که امروز زمان را برای اجرای اهداف خود غنیمت شمارند اما زهی خیال باطل که ایرانی فریاد می زند: «برو این دام در جای دگر نه»! تولیدکنندگان عمده محصولات لبنی در یک فرصت محدود شش ماهه علاوه بر اینکه چند نوبت قیمت های خود را افزایش دادند، در این بین گونه ای از آنها که به لاکچری
های لبنی معروف هستند محصول خود را تقلیل وزن داده و درعین حال افزایش قیمت می دهند! شاید عوامل مسئول دولت در این زمینه این روزها با گرفتاری های متعددی ازجمله عدم عرضه و احتکار کالا روبرو هستند اما دلیل نمی شود تا اینگونه تخلفات صنفی را هم در کنار مسائل دیگر نادیده بگیرند بلکه علت مدارای آنها تنها به خاطر اینست که شاید تولیدکنندگان با توجه به رکود شکننده ای که در بازار ایجاد گردید ناچار شوند قانون عرضه و تقاضا را به نفع مصرف کننده بدانند و اجازه ندهند تولیدشان که هزینه کلانی در زمینه بسته بندی برای آنها دارد پس از توزیع از واحدهای صنفی برگشت شود و یا در انبارها بماند تا ناچار شوند خدای ناخواسته و برخلاف مقررات بهداشتی بسته بندیها را تعویض و تاریخ مصرف جدید زده و مجدداً روانه بازار کنند یا به محصولی دیگر تبدیل نمایند؟! سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این میان نقش حساسی را دارد تا موضع رؤسای انجمن های تولید محصول لبنی و بخصوص خودرو را در این باره واکاوی نماید زیرا مصاحبه های این مدافعان حاشیه بازار در بلندگو های خود فراتر از قوانین موجود در دامنه روند اقتصاد است!
7141/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.