به گزارش ایرنا، حیدرعلی عابدی روز شنبه در نشست خبری که در دفتر مجمع نمایندگان اصفهان برگزار شد، افزود: چنانچه همه احترام به قانون و مصوبات را مد نظر قرار دهند و به آن پایبند باشند، استفاده عادلانه همگان از منابع آبی رقم خواهد خورد.
وی با بیان اینکه قدرت اجرایی برای اجرای طرح هایی به بصورت قانونی مصوب و مشخص شده است باید افزایش پیدا کند، تصریح کرد: اجرای مصوبات و طرح هایی که خود دولت در قالب شورای عالی آب تصویب کرده ضروری، طبیعی و منطقی است.
این نماینده مجلس به اجرا نشدن بسیاری از طرح ها در موضوع آب مانند طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود، تونل و سد کوهرنگ سه، گلاب و بهشت آباد اشاره کرد و ادامه داد: در ادامه هر قانونی ، یک بند و یک مجازات اضافه شود، شاید بتوان بر اجرای درست آن مصوبه امید داشت، در غیر این صورت هیچکس برای انجام طرح های قانونی پاسخگو نیست.
طرح 9 ماده ای احیای زاینده رود موضوعاتی مانند تاسیس واحد مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود، ساماندهی برداشت آب در استان های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری و جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، تشکیل شورای هماهنگی حوضه زاینده رود و ممنوعیت بارگذاری جدید بر منابع این رودخانه تا پیش از تعیین تکلیف آن را دربردارد، همچنین طرح هایی مانند تونل و سد کوهرنگ 3، گلاب و بهشت آباد به منظور انتقال آب از سرچشمه های آبی به مناطق خشک مرکزی ایران در نظر گرفته شده است.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر سرانجام طرح تشکیل ستاد احیای زاینده رود در هیات دولت، گفت: مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس، تاکنون 20 بار با مسئولان دولتی نامه نگاری کرده اند و بار آخر نیز خواهان تشکیل این ستاد شدند، اما این امر تاکنون محقق نشده و هیات دولت هنوز آن را تصویب نکرده است.
عابدی اضافه کرد: در تابستان امسال و در اوج معضل بی آبی و هشدارهای جیره بندی، شاهد بودیم که برداشت های بی رویه ادامه داشت و متاسفانه ممانعتی نیز برای جلوگیری از آن بعمل نمی آمد.
وی ادامه داد: برای کاهش اثرات نامطلوب خشکسالی و حل مشکلات کم آبی در مرکز ایران نظرات مختلفی بیان شده که برخی قابلیت انجام ندارند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران را باید یک سراب تلقی کنیم که اجرا نمی شود، موضوع کوچ مردم مرکز ایران از جمله اصفهان به سایر نقاط کشور نیز در عمل غیر قابل انجام است.
عابدی ادامه داد: مصرف بهینه آب و اجرای طرح های انتقال آب که پیش تر هم مطرح شده و برخی در حال انجام است، تا حدی می تواند مشکلات ناشی از خشکسالی در مناطق مرکزی کشورمان از جمله استان اصفهان را حل کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آوَرد طبیعی زاینده رود و تونل اول کوهرنگ حق طبیعی محیط زیست و کشاورزان است و دخل و تصرفی که سال ها در آن انجام می شود جایز نیست.
وی با بیان اینکه حل مشکل آب آشامیدنی هر شهر و منطقه ای، یک موضوع ملی به شمار می رود و نباید از آن جلوگیری کرد، گفت: بی شک مردم برای تهیه آب آشامیدنی هر شهر و دیاری رضایت دارند و در این زمینه مشکلی با یکدیگر ندارند.
عابدی ادامه داد : بنابراین حرف مردم استان های مختلف مانند اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد مبنی بر ضرورت توزیع عادلانه آب و تامین آب آشامیدنی، یکسان است و شهروندان استان ها تضاد و مشکلی با هم ندارند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: به نظر می رسد موضوعی که با عنوان شیرین کردن آب دریا مطرح می شود، در صنعت قابل استفاده باشد، اما این آب را نمی توان در کشاورزی و آشامیدنی به کار برد.
وی با بیان اینکه برداشت های مجاز و غیر مجاز آب از منابع اصلی زاینده رود سبب ایجاد معضلات کنونی شد، تاکید کرد: اصفهان به دنبال احقاق حق از دست رفته خود است و هیچ زیاده خواهی نزد مردم و مسوولان این خطه نیست.
عابدی، نبود گفت و گو بین نمایندگان استان های مختلف با یکدیگر را مضر دانست و پیشنهاد کرد که مجمع مشترک نمایندگان با حضور نمایندگان استان های اصفهان، خوزستتان، یزد و چهارمحال و بختیاری تشکیل شود تا ضمن گفت و گو بین افراد، تا فضای بهتری برای حل مسایل شاهد باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اقدام خود و دیگر نمایندگان استان چه در فعالیت ها و چه در استعفای دسته جمعی را تبلیغاتی ندانست و گفت: نمایندگان برای احقاق حقوق مردم بطور دسته جمعی استعفا دادند و این امر حمایت نماینده ولی فقیه در استان امام جمعه اصفهان را به دنبال داشت.
عابدی اضافه کرد: این استعفا هنوز پس گرفته نشده و تا حصول نتیجه ادامه خواهد یافت.
وی درباره مشکلات مردم مناطق شرقی اصفهان خاطرنشان کرد: از آنجایی که این مناطق با وسعتی قابل توجه و فاصله زیاد( فاصله بیش از 100 کیلومتر با مرکز اصفهان) زیر مجموعه شهرستان اصفهان به شمار می روند، از امکانات خوبی از زمینه های مختلف مانند بهداشت و ورزش برخوردار نیست.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه مردم شرق اصفهان به غیر از خشکسالی و تعطیلی کشاورزی از نبود مراکز درمانی مناسب رنج می برند، افزود: مناطق شرقی اصفهان باید از بخش و شهر به شهرستان تبدیل شود تا توزیع عادلانه امکانات در این مناطق انجام گیرد.
به گفته او تشکیل سه شهرستان های به مرکزیت شهرهای هرند، ورزنه و نیک آباد می تواند تا حد زیادی کارگشا باشد و مشکلات ساکنان این مناطق را رفع کند.
وی به برنامه ریزی برای احداث 10 پلی کلینیک در این مناطق اشاره کرد و افزود: افزودن 6 دستگاه آمبولانس به این مناطق در دستور کار قرار دارد و سیر اداری خود را طی می کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به ایجاد مراکز ورزشی در این مناطق تاکید کرد و ادامه داد: 30 باب خانه ورزش روستایی جدید در شرق اصفهان تاسیس می شود تا مردم این خطه بتوانند فعالیت های ورزشی خود را افزایش دهند.
به گزارش ایرنا، میزان بسیار کم بارش ها و آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود بیانگر شرایط نامطلوب در فلات مرکزی ایران بویژه استان اصفهان است بگونه ای که خشکسالی اکنون منطقه وسیعی از استان را فراگرفته است.
سد زاینده رود در سال 1349 با ظرفیت 1.4 میلیارد متر مکعب آب به بهره برداری رسید، این مخزن هم اکنون آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی بیش از پنج میلیون نفر از ساکنان مناطق مرکزی کشورمان را تامین می کند و نقش ویژه ای در حفظ محیط زیست و گونه های گیاهی و جانوری مرکز ایران دارد، اما میزان ورودی کم به این سد باعث شده حدود 90 درصد آن خالی باشد.
کشاورزان و باغداران شرق اصفهان در ماه های اخیر با حضور در برخی مکان های از قبل اعلام شده خواهان تخصیص حقابه خود برای کشت پائیزه و جبران خسارت های ناشی از خشکسالی شدند و مسئولان را به حل مشکلات خود فراخوانده بودند.
ساکنان مناطق و شهرهای شرقی اصفهان از جمله زیار، جرقویه، ورزنه، اژیه، هرند، برآن و خوراسگان با جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر همواره بر لزوم حمایت و توجه بیشتر مسئولان برای حل معضلات کشاورزان، تخصیص حقابه ها و حل خشکی زاینده رود تاکید کردند.
کاهش بارش در سال های زراعی قبلی در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود، باعث شده تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود نیز به حداقل خود برسد و امکان تخصیص آب برای کشت کشاورزان غرب و شرق اصفهان وجود نداشته باشد.
رییس جمهوری چندی پیش در پی استعفای گروهی نمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی به نشانه اعتراض به حذف و کاهش اعتبارات طرح های آبی استان در بودجه سال آینده و نامه نگاری برای تشکیل ستاد احیای زاینده رود، دستور طرح تشکیل ستاد احیای این رودخانه را صادر کرد.
کشاورزان اصفهانی می گویند بر اساس طومار تاریخی شیخ بهایی از قدیم الایام از محل زاینده رود دارای سهم و حقابه هستند.
بر اساس این طومار کل آب رودخانه به 33 سهم کلی و 275 سهام جزیی تربین 7 بلوک آبخور آن که از حدود 70 کیلومتری غرب اصفهان تا 120 کیلومتری شرق این شهر ادامه داشته است تقسیم شده است.
6020/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.