به گزارش ایرنا، سید تقی معین الدینی شامگاه روز یکشنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند این شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری، افزود : تاخیر در اجرای این طرح، شهرستان را با چالش ها و مخاطرات زیست محیطی جدی مواجه کرده است.
وی اجرای این طرح را مطالبه مردم شهرستان ذکر و اضافه کرد : با گذشت زمان با تهدیدات جدی زیست محیطی در منطقه رو به رو می شویم و تبعات زیانبارتری بر جای می گذارد.
به گفته وی اکنون ظرفیت محل های دفن زباله در فریدن به اشباع رسیده است.
معین الدینی ادامه داد : این موضوع در کنار شرایط جوی منطقه و بارندگی ها، دفن اصولی زباله را تحت شعاع قرار داده است.
فرماندار فریدن طولانی شدن فرایند اخذ استعلام های لازم را مهمترین مانع اجرای این طرح ذکر و تصریح کرد : تا زمان اجرای این طرح و انجام مراحل اخذ استعلام، استمرار دفن اصولی زباله با بهره گیری از خاک پوشانی و ایجاد ترانشه جدید و عمیق در محدوده مکان های به اشباع رسیده ضروری است.
وی همچنین بر ضرورت ارائه برنامه زمان بندی شده دفن زباله از سوی شهرداری ها به محیط زیست برای انجام نظارت های لازم تاکید کرد.
وی بیان کرد : فرایند دفن اصولی زباله های شهرها و روستاهای فریدن باید توسط نهادهای مرتبط به طور مستمر و با حساسیت بیشتر رصد شود و شهرداری ها موظف به اجرای دقیق مراحل دفن اصولی زباله در مکان های فعلی هستند.
معین الدینی با اشاره به فعالیت شرکت مدیریت پسماند شهرداری ها و دهیاری ها در منطقه، بر ضرورت فرهنگ سازی برای تفکیک زباله و اتخاذ ایده های خلاق برای مشارکت حداکثری آنان در این امر تاکید کرد.
به گفته وی تفکیک زباله از مبدا به دفن اصولی زباله با توجه به محدودیت های فعلی کمک فراوانی می کند.
حسین خلیلی رئیس اداره حفاظت محیط زیست فریدن و بوئین میاندشت نبود دفن اصولی زباله در محل فعلی، جمع آوری ناقص پسماندهای پزشکی، مجاورت مکان فعلی دفن زباله شهر داران با دانشگاه آزاد اسلامی فریدن و باغ ها و اراضی زراعی، عدم احداث ترانشه مناسب و فنس کشی اطراف محل دفن آتش زدن زباله ها ، پراکندگی زباله ها در مراتع اطراف و جمع آوری مواد پلاستیکی توسط افراد سود جو را مهمترین مخاطرات مکان های فعلی دفن زباله در فریدن برشمرد.
وی افزود: فقدان برنامه جامع به عنوان نقشه راه در مدیریت اجرائی هر یک از گروه پسماندها، نبود هماهنگی دستگاه های ذیربط ، در اولویت نبودن موضوع مدیریت پسماندها در جریان برنامه های کلان ملی و عدم تامین منابع مالی و تخصیص اعتبارات لازم متناسب با نیازهای بخش پسماند از چالش های مهم مدیریت پسماند است.
احمدرضا محسنی، شهردار شهر داران گفت: مکان فعلی دفن زباله های این شهر از سال 1368 تا کنون ثابت مانده و به همین دلیل گنجایش کافی برای زباله های جدید وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مکان های پیشنهادی دیگر در شهرستان تاکنون مورد تایید سازمان های ذیربط قرار نگرفته است، افزود: ویژگی های زمین شناسی و آبخیزداری منطقه، سخت گذر بودن مسیرها، گستردگی اراضی کشاورزی، تعدد زمین های خصوصی، هزینه های سنگین و تعارض های اجتماعی را از مهمترین عوامل به نتیجه نرسیدن جانمایی جدید مکان دفن زباله های شهر داران بوده است.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر مکان دفن زباله های شهر داران؛ واقع در بخش مرکزی فریدن در فاصله 3 هزار متری جنوب شهر در امتداد جاده اصلی به طرف چادگان ، مجاور دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان واقع است.
محل دفن زباله های شهر دامنه فریدن نیز در 800 متری جنوب انبار سیب زمینی دامنه در امتداد جاده خاکی به طرف دالانکوه واقع است.
مکان دفن زباله در برخی روستاهای شهرستان از جمله دره بید، اسکندری ، چهلخانه ، درختک، حصور، گنجه ، بادجان، چیگان و ازونبلاغ نیز از نظرمحیط زیست منطقه با مشکلاتی مواجه است.
فریدن با دو شهر داران و دامنه و تعداد 28 روستا در 140 کیلومتری غرب استان واقع است.
/6026/9861
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.