به گزارش ایرنا، مهدی رمضان پناهی روز شنبه در پایان جلسه کمیته زائران غیر ایرانی ستاد تسهیلات زائران قم در استانداری این استان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: درحال حاضر 135 هزار تبعه خارجی اعم از کسانی که دارای گذرنامه یا فاقد گذرنامه هستند، در قم اقامت دارند.
وی با بیان اینکه اتباع افغانستان، پاکستان وعراق بیشترین اتباع خارجی استان را تشکیل می دهند، افزود: سال گذشته 6هزار تبعه افغانی که به صورت غیر قانونی وارد کشور و قم شده بودند، پس از شناسایی و دستگیری توسط نیروی انتظامی، در شهرستان تایباد و نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان تحویل مقام های افغان شدند.
وی با اشاره به اتباعی که با کارت پناهندگی در قم سکونت دارند، گفت: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد برای این افراد تسهیلاتی را در زمینه های بهداشت، درمان و آموزش در نظر می گیرد، که هر یک از دارندگان کارت پناهندگی می توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و پرداخت 6میلیون و 400هزار ریال از خدمات بیمه سلامت بهره مند شوند‌.
طرح بیمه سلامت اتباع خارجی با همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و سازمان بیمه سلامت ایران اجرا شده و طی آن به افراد واجد شرایط و اتباع خارجی دارای کارت آمایش دفترچه بیمه سلامت داده می شود.
کمیساریای عالی پناهندگان یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل است که در ژنو سوئیس واقع شده‌است، این دفتر در ۱۴ سامبر سال ۱۹۵۰ برای محافظت و حمایت از پناهندگان و یاری رساندن در امر بازگشت یا اسکان مجدد آنها تاسیس شد.
پناهی همچنین با اشاره به تحصیل 15هزار طلبه جامعه المصطفی العالمیه از 110 کشور جهان در قم تعداد آنها با احتساب خانواده هایشان را حدود 48هزار تن ذکر کرد و گفت: برخی از اتباع نیز با استفاده از گذرنامه گردشگری مدتی در قم اقامت پیدا می کنند، و ویزا و کارت آمایش بقیه اتباع نیز به صورت سالانه تمدید می شود‌.
7403/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.