کاظم فداییان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: از این تعداد، 31 هزار و 200 گردشگر از تیمچه بزرگ و بازار بازدید کردند.
وی افزود: مجموعه تیمچه بزرگ و بازار به خاطر نوع معماری سقف ضربی و قدمت تاریخی که مربوط به دوره های صفوی و قاجار است هر ساله مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
فداییان با اشاره به این که بیش از 2 هزار گردشگر از خانه تاریخی امام راحل بازدید کردند گفت: این خانه واقع در میدان معلم که یادآور مبارزه های سیاسی و سخنرانی های ایشان در شکل گیری انقلاب اسلامی است گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است.
مسئول کمیته اماکن و موزه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: تپه قلی درویش، مقابر باغ گنبد سبز، خانه ملاصدرا، مسجد جامع، کاروانسرای دیرگچین، خانه تاریخی زند و موزه مردم شناسی از جمله مکان های مختلف تاریخی و موزه ای است که میزبان گردشگران در ایام نوروزاست و کارشناسان میراث فرهنگی، گردشگران را با نوع معماری و وقایع تاریخی در مکان ها آشنا می کنند.
کاروانسرای دیرگچین مشهور به مادر کاروانسراهای ایران مربوط به دوره ساسانی - صفوی واقع در شهر قم بخش مرکزی بعد از روستای کورگل است، در گذشته از این کاروانسراها به عنوان منزلگاهی بسیار مهم در مسیر راه های ایران مورد استفاده قرار می گرفته که به ثبت ملی رسیده است.
خانه های حاجی خان و حاج علیخان زند نیز با قدمت 130 ساله از دیگر خانه های تاریخی این شهر است، خانه حاج علیخان زند واقع در شهر قم خیابان انقلاب کوچه 17 مربوط به دوره قاجار و خانه حاجی خان در اوایل سال 1377 با شماره 2072 به ثبت ملی رسیده است که هم اکنون موزه مردم شناسی در آن برپا شده است.
مسجد جامع قم یا مسجد جامع عتیق یکی از مساجد قدیمی در شهر قم است، گنجینه آثار مراجع تقلید واقع در کنار بیت تاریخی امام خمینی (ره) در خیابان معلم قم مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است که در این مکان، زندگینامه، تالیفات، وسایل شخصی، تصاویر، مبارزه های سیاسی در دوران انقلاب اسلامی، نحوه شکنجه ها و سایر فعالیت های 20 تن از مراجع تقلید به نمایش گذاشته شده است.
مجموعه مقابر باغ گنبد سبز محل دفن سه تن از امرای خاندان صفی به سال 792 هجری قمری مربوط به قرن هشتم هجری قمری است که در خیابان انقلاب جنب گلزار شهدای قم واقع شده که در سال 1310 با شماره 129 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
فداییان از وجود بیش از 360 اثر ثبتی و تاریخی در قم خبر داد و گفت: تعدادی از این آثار تاریخی در نوع خویش بی نظیر است و نشانگر قدمت تاریخی استان قم می باشد.
وی ادامه داد: تپه قلی درویش در نزدیکی منطقه جمکران مربوط به دوره پس از تاریخ عصر آهن است که در اواخر سال 1382 با شماره 10173 به ثبت آثار ملی رسیده که بیانگر تمدن هفت هزار ساله استان قم است.
8138/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.