به گزارش ایرنا، محسن اوروجی عصر یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران قم در سالن جلسات امام جواد(ع)استانداری، افزود: همه دستگاه های اجرایی درصورت بروز حادثه احتمالی در استان و یا استان های همجوار باید امکان امدادرسانی در کوتاهترین زمان را داشته باشند.
وی با اشاره به بارش های اخیر درقم گفت: بارش های بهاری، غیرقابل پیش بینی است به گونه که در روز گذشته در برخی نقاط استان مانند فردو بارش برف، در برخی نقاط با وقوع سیل و در برخی مناطق استان با هیچ گونه بارشی مواجه نبودیم که این امر لزوم هوشیاری تمام دستگاه های امدادی، اجرایی و خدماتی را در تعطیلات نوروزی نشان می دهد.
اوروجی با اشاره به تجربه وقوع سیل در ایام نوروز سال 88 در قم که منجر به کشته شدن پنج تن از مسافران نوروزی شد ،تاکید کرد: اگر چه هواشناسی در هفته جاری جوی پایدار را پیش بینی کرده ولی باید تمام امکانات و تجهیزات استان در آماده باش کامل باشد.
طرح امداد نوروزی از 24 اسفند سال 96 آغاز و تا 15 فروردین سال 97 ادامه خواهد داشت.

** تدوین نقشه اسکان در مواقع اضطراری
اوروجی با بیان اینکه سالانه به طور متوسط 18 نوع از حوادث و بلایای طبیعی در قم به وقوع می پیوندد گفت: مدیریت بحران استان در زمینه امدادرسانی حادثه زلزله کرمانشاه تاثیرگذاری بسیار داشته و نمره قابل قبولی در این زمینه گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به تهیه نقشه اسکان در مواقع اضطراری درقم ادامه داد: مطالعه وضعیت بحرانی و خطرپذیری شرایط سیل و خشکسالی در استان توسط شهرداری انجام شده که باید با پرهیز از موازی کاری دستاوردهای مطالعاتی این طرح مبنای تصمیمی گیری ها باشد.

** الزام برای بیمه ساختمان های دولتی
اوروجی در ادامه با اشاره به دستورالعمل دولت برای بیمه ساختمان های دولتی ادامه داد: بر اساس این دستور العمل ، ادارات موظف هستند که ساختمان های خود را بیمه کنند چرا که در زلزله کرمانشاه بسیاری از ساختمانهای نوساز دولتی تخریب شد که ساخت مجدد آن برای دولت بسیار هزینه بر است.
وی همچنین در ادامه با اشاره بر گسترش عرصه های بیابانی قم با ادامه خشکسالی ها و کاهش بارندگی ها تا 15 سال آینده گفت: سازمان جنگل های کشور اعتبار خوبی در زمینه نهال کاری و مالچ پاشی اختصاص داشته که باید تمام ظرفیت های استان در این زمینه پیش از دیر شدن بسیج شود.
وی خشکسالی را یکی از مهمترین چالش های پیش روی قم دانست و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی ، این استان با چالش جدی خشکسالی مواحه است که باید تدابیر ویژه در زمینه کاهش مصرف آب و استفاده بهینه از آب اندیشیده شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم،با بیان اینکه باید به دنبال ترویج فرهنگ سازگاری با خشکسالی بود گفت: جداسازی آب شرب و آب آبیاری باید تا 2 سال آینده در به طور کامل اجرایی شود.
قم امسال برای دهمین سال متوالی با خشکسالی مواجه بوده است، بارندگی های استان قم در سال زراعی 96-97 نسبت به میانگین بلند مدت 50 درصد و نسبت به میانگین سال گذشته 52 درصد با کاهش مواجه بوده است.
7404/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.