به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین مهدی همازاده روز دوشنبه در نشست خبری این همایش اظهار کرد: این همایش ساعت 9 صبح چهارشنبه هفته جاری با ارائه مقاله آیات محمدجواد فاضل لنکرانی و ابوالقاسم علیدوست از اعضای جامعه مدرسین، حجج اسلام احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و سید مصطفی محقق داماد کار خود را شروع می شود.
وی ارائه مقاله توسط جمعی دیگر از پژوهشگران حوزوی در صبح و عصر همان روز را، برنامه این همایش علمی – پژوهشی دانست و افزود: مجموعه مقاله های این همایش در آینده به صورت کتاب منتشر می شود.
وی اعلام کرد: درفراخوان عمومی 9 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که 2 مقاله برگزیده شده است و از 24 مقاله سفارشی نیز 19 مقاله آماده شده اند که در روز همایش تعدادی از مقاله های برگزیده ارائه می شود.
دبیر اجرایی دومین دوره همایش ملی فقه و هنر خاطرنشان کرد: دومین دوره این همایش در موضوع های کلان محور فلسفه فقه هنر، فقه رفتار و آثار هنری و نسبت حکومت و هنر برگزار می شود.
وی با بیان این که جامعه، از حوزه در مورد فقه و هنر انتظارهای بسیاری دارد، گفت: برگزاری این همایش به طور حتم می تواند تا اندازه ای انتظارات را بر آورد کند و این امر نیازمند مشارکت و همکاری مرکزهای گوناگون علمی و فرهنگی است.

* هنر می تواند ابزاری برای رفع آسیب های اجتماعی باشد
مدیر مدرسه اسلامی هنر نیز در این نشست خبری گفت: هنر نقش جدیدی در تعلیم و تربیت دارد و می تواند یکی از ابزارها برای رفع آسیب های اجتماعی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسین نواب، با بیان این که پیش از ظهور هنر مدرن، هنر و شریعت در یک بستر بوده اند، افزود: پایگاه هنرهای اسلامی و قدسی حوزه ها بوده و حوزه های علمیه موجب رشد هنر بوده اند.
وی با اشاره به این که پس از ورود هنر مدرن بین هنرمندان و حوزه جدایی و سوء تفاهم هایی شکل گرفته که به راحتی با گفت وگو قابل حل است، گفت: در این همایش به دنبال ارتقای سطح همفکری و گفت وگوها بین صاحبان این 2 اندیشه هستیم.
مدیر مدرسه اسلامی هنر با بیان این که تا موضوع های فقه و هنر مشخص نشده باشد، نمی توان سیاستگذاری و قانونگذاری کرد، تصریح کرد: برای نوشتن هر سند بالادستی نیازمند مشخص شدن احکام فقهی هنر هستیم.
نخستین دوره این همایش با هدف معرفت افزایی بیشتر در کارکرد فقه و هنر در دی ماه سال 94 در قم برگزار شد؛ این همایش از سوی مدرسه اسلامی هنر با همکاری مراکزی هم چون دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود.
دبیرخانه دائمی این همایش در قم خیابان بسیج (هنرستان)، نبش کوچه 20، مدرسه اسلامی هنر قرار دارد و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به تارنمای این مدرسه به نشانی اینترنتی http://isoa.ir مراجعه کنند و یا در قم با تلفن 37830811 با پیش شماره 025 تماس بگیرند.
7406/ 6133/ خبرنگار: عباس منجمی ** انتشاردهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.