به گزارش ایرنا، هشتم شهریورماه سالروز انفجار دفتر نخست وزیری و شهادت مظلومانه شهیدان رجایی و باهنر می باشد، بر همین اساس از دوم تا هشتم شهریور به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است.
اکنون که دولت دوازدهم کار خود را به صورت رسمی آغاز کرده و دولت یازدهم به پایان رسید، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز قم به گوشه ای از فعالیت های انجام شده در چهار سال گذشته دراین استان خواهد پرداخت.
به گفته سید مهدی صادقی استاندار قم، در طول چهار سال گذشته تسهیلاتی در بخش های مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات و ساختمان به ارزش یکصد و 14 هزار و 550 میلیارد ریال در استان قم پرداخت شده و بیش از 28 هزار شغل نیز ایجاد شد.
با وجودی که بسیاری، دولت یازدهم را به بی مهری نسبت به مسکن مهر متهم می کردند، تکمیل و واگذاری 28 هزار و 500واحد مسکن مهر با اعتبار 17 هزار میلیارد ریال از اتفاق های درخشان دولت تدبیر و امید در چهار سال گذشته در قم بود.
دولت یازدهم همچنین فرآیند انتقال آب از سد کوچری به قم را تکمیل، زمینه استفاده از شیوه های آبیاری نوین در پنج هزار و 600هکتار از مزارع استان را فراهم، پوشش بیمه سلامت را همگانی کرد و پهنای باند فیبر نوری استان را صد درصد رشد داد.
در جریان سفر رئیس جمهوری به قم درسال 93 ، 27 طرح مصوب شد که تاکنون از نظر ریالی 50 درصد و از نظر تعداد طرح تکمیل شده 65 درصد محقق شده است، بر همین اساس طرح های عمرانی مصوب سفر رئیس جمهوری به قم، در قالب 27 طرح با اعتبار 115 میلیارد تومان انجام شده است.
آن گونه که سید مهدی صادقی استاندار قم گزارش داد: در دولت یازدهم 477 هزار فقره تسهیلات بانکی به میزان 11 هزار و 400 میلیارد تومان در قم در حوزه های صنعت، کشاورزی و مسکن پرداخت شده است.
در دولت یازدهم در حوزه آب و فاضلاب در قالب 51 طرح 147 میلیارد تومان، در بخش مخابرات در قالب 24 طرح عمده 535 میلیارد تومان، در حوزه گاز رسانی برای 27 طرح مبلغ 114 میلیارد تومان، در برق رسانی برای 36 طرح عمده 605 میلیارد تومان، در زمینه بهره برداری از طرح های آموزش و پرورش 296 میلیارد تومان، در زمینه طرح های جهاد کشاورزی در قالب 34 طرح عمده 763 میلیارد تومان، در حوزه بهداشت و درمان در قالب 15 طرح عمده 688 میلیارد تومان و در حوزه ورزش 12 طرح عمده و زیربنایی 18 میلیارد تومان هزینه شده است.
دولت تدبیر و امید، یک هزار و 370 میلیارد تومان به شهرداری به صورت مستقیم و یا از طریق مالیات بر ارزش افزوده کمک کرده که از جمله این کمک ها می توان به رفع مشکل بدهی 700 میلیارد تومانی مدیریت شهری قم اشاره کرد.
درچهارسال گذشته بیش از سه هزار و 55 میلیارد تومان در بخش صنعت استان قم سرمایه گذاری شده است.
در دولت تدبیر و امید همچنین طرح های مهمی مانند تالار مرکزی شهر، بیمارستان فرقانی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه حضرت معصومه(س) و مجموعه زمین ورزشی روباز شهرک پردیسان به بهره برداری رسیده است.
تکمیل پروژه آبرسانی به شهر قم، آبرسانی به روستاها از طریق طرح انتقال آب از سرشاخه های دز و آبرسانی به شهر کهک، اتمام پروژه آزاد راه قم - گرمسار، اتمام پروژه های هادی در روستاهای استان، تکمیل و بهره برداری از صحن شرقی و کتابخانه حرم مطهر حضرت معصومه(س) و توسعه و احداث هزاران هکتار آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی استان از دیگر فعالیت های دولت یازدهم در قم به شمار می آید.
تعداد طرح های نیمه تمام دولت دهم از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان قم 529 مورد بود.
سید حسن رضوی رئیس سازمان برنامه و بودجه قم به خبرنگار ایرنا گفت: در سال 94، یک هزار و 620 میلیارد ریال اعتبار برای طرح های سفر رئیس جمهوری به قم مصوب شد که به دلیل مشکلات مالی دولت، فقط 50 درصد این مبلغ یعنی 820 میلیارد ریال اختصاص یافت.
وی ادامه داد: در سال 95 نیز یک هزار و 510 میلیارد ریال برای این طرح ها مصوب و تمام این مبلغ برای اجرای طرح ها پرداخت شد.
وی گفت: مبلغ مورد نیاز برای تکمیل طرح های باقی مانده چهار هزار و 700 میلیارد ریال است که با اختصاص این اعتبار، 12 طرح باقی مانده نیز تا پایان سال مالی 96 (31 تیرماه 97) افتتاح می شود.

*** نگاهی به بخشی از فعالیت های دولت در قم
فعالیت های صورت گرفته در قم در حوزه صنعت
احمد ذاکری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم به گوشه ای از فعالیت های انجام شده در چهار ساله اول دولت تدبیر و امید در حوزه صنعت در قم اشاره کرد و گفت: در استان قم یک هزار و 998 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد یک هزار و 221 واحد به صورت فعال و نیمه فعال و سایر واحدها با تمام ظرفیت به فعالیت خود ادامه می دهند.
وی ادامه داد: دولت با نگاه ملی برای تزریق نقدینگی به بازار، 160 هزار میلیارد ریال را برای هفت هزار و 500 واحد تولیدی و چهار هزار و 430 میلیارد برای صنایع کوچک و طرح های صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد، در استان های مختلف کشور اختصاص داده است.
وی افزود: 700 واحد تولیدی در بخش صنعت و کشاورزی قم در سامانه بهین یاب ثبت نام کردند که 450 واحد از آن ها در حوزه صنعت و معدن فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: پرونده این واحدها در کمیته های تخصصی بررسی شد و 400 مورد از آن ها برای پرداخت تسهیلات به بانک ها معرفی شدند تا پس از تزریق نقدینگی به این واحدهای صنعتی، هدف گذاری ها برای افزایش تولید و ایجاد اشتغال بیشتر محقق شود.
ذاکری همچنین گفت: وجود شهرک های صنعتی متعدد همچون شکوهیه و محمود آباد و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان با برخورداری از زیر ساخت های مناسب در 2 دهه اخیر باعث راه اندازی بیش از 2 هزار واحد صنعتی در این استان شده است.
وی افزود: بیشتر صنایع فعال در قم را صنایع کوچک و متوسط با اشتغال زایی زیر 50 تن تشکیل می دهند.
وی گفت: صنایع بزرگ فولاد غرب آسیا با بیش از 700 تن پرسنل و بیشترین هزینه سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن منگنز ونارچ به عنوان بزرگترین معدن استان صورت گرفته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به فعالیت های انجام شده برای گسترش صادرات، گفت: برای تقویت این بخش رویکرد و نگاه صادراتی به صنعت تقویت شد که در همین رابطه می توان به بسته حمایتی سازمان توسعه تجارت برای واحدهای صادراتی اشاره کرد.
وی گفت: بیش از 587 میلیون دلار صادرات غیر نفتی به 38 کشور جهان، تجلیل از 40 صادر کننده نمونه، برگزاری 75 نمایشگاه داخلی با هدف معرفی کالاهای تولید شده در استان قم و صدور یک هزار و 320 مجوز تاسیس و توسعه واحدهای صنعتی با سرمایه گذاری 61 هزار و 654 میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال برای 32 هزار تن از جمله فعالیت های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در دولت یازدهم است.
وی افزود: راه اندازی 460 واحد جدید صنعتی با سرمایه گذاری 9 هزار و 695 میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای 5 هزار و 900 تن، معرفی 720 تن از قالیبافان استان قم به بانک ها برای دریافت تسهیلات، تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، اجرایی شدن طرح ژئوفیزیک هوایی استان قم، صدور پروانه بهره برداری از معادن با سرمایه گذاری 100 میلیارد ریال، ظرفیت استخراج یک میلیون تن در سال و ایجاد اشتغال برای 160 تن از دیگر اقدام های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون بوده است.
وی ادامه داد: 550 واحد صنعتی و تولیدی قم در دولت تدبیر و امید احیا شد.
وی اظهار داشت: در سال 95 در قالب تسهیلات رونق تولید که از محل اقتصاد مقاومتی بود، رقمی بالغی بر 2 هزار و 200 میلیارد ریال در بخش صنعت برای حدود 177 واحد تولیدی پرداخت شد، که تثبیت اشتغال چهار هزار تن را در پی داشت.
ذاکری اظهار داشت: سازمان صنعت، معدن و تجارت قم برای تهیه ماشین آلات جدید بیش از 700 واحد صنعتی این استان یک رقم هزار و 200 میلیارد ریالی را از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست نموده تا این واحدها با هزینه کمتر و کیفیت بهتر در بازار تولید رقابت کنند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

** اقدام های صورت گرفته در زمینه کشاورزی
محمد رضا طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به مساعدت های دولت یازدهم در حوزه کشاورزی گفت: با حمایت دولت استفاده از سیستم های آبیاری نوین در بخش کشاورزی استان به رقم 230 میلیارد ریال رسیده و هم اکنون بیش از 6 هزار هکتار از مزارع استان زیر پوشش این نوع از آبیاری است.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در آینده نزدیک بیش از 90 درصد زمین های کشاورزی استان به صورت قطره ای و با استفاده از نوار تیپ، آبیاری خواهد شد و از این طریق میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان قم بیش از 50 درصد کاهش خواهد یافت.
وی بیان کرد: دولت برای ترویج استفاده از روش های آبیاری نوین و تحت فشار در مزارع کشاورزی استان، تا 85 درصد هزینه انجام کار را تا سقف 70 میلیون ریال به صورت تسهیلات بانکی بلاعوض به کشاورزان پرداخت می کند.
وی همچنین با بیان این که در دولت یازدهم سند جامع و کاملی برای شکوفایی بخش کشاورزی استان تدوین شده است، گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان قم، بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی به دنبال فراهم کردن شرایط خودکفایی در تولید محصول های راهبردی مانند گندم است و در همین رابطه این محصول به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری می شود.
طلایی با اشاره به خدمات گسترده دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی، افزود: اجرای طرح آی پی ام به منظور داشتن محصول سالم در مزرعه در حال انجام است و سالانه 2 تا 3 هزار هکتار از سطح زیر کشت محصول های کشاورزی با مشارکت بخش خصوصی و نظارت های فنی جهاد کشاورزی، برای این طرح اختصاص می یابد.
وی ادامه داد: توسعه کشت گلخانه ای از جمله راهکاری های مقابله با مشکل کم آبی در بخش کشاورزی استان قم است و در حال حاضر بیش از 10 هکتار گلخانه با سازه های مقاوم و استاندارد در استان احداث شده است.
طلایی با اشاره به این که محصول برخی از این گلخانه ها به دلیل کیفیت بالا به کشورهای منطقه صادر می شود، گفت: ایجاد محیط های گلخانه ای برای کشت محصول ها علاوه بر بالا بردن بهداشت محصول و مبارزه با آفت ها، باعث ایجاد اشتغال مناسب و پایدار در بخش های روستایی استان قم شده است.
وی بیان کرد: بر اساس الگوهای کشت تدوین شده، استان قم در بحث توسعه باغ های پسته ظرفیت خوبی دارد و محصول پسته باغ های آن از نظر کیفیت و طعم در سطح کشور رتبه دوم را دارد.
وی بیان کرد: پسته محصولی است که به آب کمی احتیاج دارد و به همین دلیل استان قم قابلیت خوبی برای کشت این محصول دارد، به نحوی که در 2 سال گذشته بیش از هفت هزار هکتار به سطح زیر کشت این محصول در استان اضافه و 2 هزار هکتار از باغ های قدیمی کشت این محصول اصلاح شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اهمیت کشت نهال برای توسعه باغ های قم، گفت: در همین رابطه بیش از یک میلیون و 200 هزار اصله نهال به صورت یارانه ای و از محل کمک اعتبارات ملی بین کشاورزان توزیع شد که همه شناسنامه دار و با سابقه مشخص و مورد تایید سازمان حفظ نباتات کشور است.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز استان قم به محصول های کشاورزی زودرس که به دوره آبیاری کمتری احتیاج دارد، بیش از 25 درصد سطح زیر کشت به این محصول ها اختصاص داده شد و با وارد کردن ارقام جدید به بازار و استفاده از آن ها در مزارع، مدت زمان مورد نیاز برای برداشت محصول نهایی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت استان قم معادل 104 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ میزان تولید این بخش در طول سال به صورت میانگین معادل 745 هزار تن محصول شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی می باشد.
میزان ارزش افزوده بخش کشاورزی در استان قم با رقم 9 هزار و 406 میلیارد معادل 9 درصد ارزش افزوده کل بنگاه های اقتصادی استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم همچنین گفت: به منظور گسترش تولید ماهیان زینتی در این استان در سال های اخیر طرح ترویجی پرورش ماهیان زینتی در 40 استخر ذخیره آب مجتمع های گلخانه ای کوثر و رزبند به اجرا درآمده است.
وی بیان کرد: با تحقیقات انجام شده، پرورش دهندگان ماهیان زینتی در استان قم توانستند این گونه از ماهیان را در آب های شور و غیر متعارف استان نیز تولید کنند؛ این کار طرحی نو و موفقیت آمیز به حساب می آید.
طلایی با اشاره به این که 90 درصد روغن مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود، گفت: سیاست های حمایتی از کشت کلزا و خرید تضمینی این محصول راهبردی از کشاورزان باعث شده است، سطح زیر کشت کلزا در استان قم چهار برابر شود.
وی بیان کرد: بیش از 2 هزار و 300 هکتار از مزارع استان زیر کشت کلزا است که پیش بینی می شود از هر هکتار به صورت میانگین 2 تن برداشت صورت بگیرد، ضمن این که مزارعی هم وجود دارد که قابلیت برداشت از هر هکتار به میزان 3 الی 4 تن را دارد.
وی ادامه داد: پیش بینی می شد حدود چهار هزار تن خرید تضمینی کلزا در استان قم صورت گیرد، از این رو تاکنون خرید بیش از 2 هزار تن انجام شده است و این روند برای رسیدن به خودکفایی در تولید روغن خوراکی مورد نیاز مردم، همچنان ادامه دارد.

** دولت یازدهم و مساله بهداشت و درمان
در حوزه بهداشت و درمان، با اجرای طرح تحول نظام سلامت که به ابتکار دولت تدبیر و امید به منظور ایجاد تحول کشور انجام شده، تحولات شگرفی نیز در قم صورت گرفته است.
بیمارستان فرقانی قم که احداث آن از سال 1375 آغاز شده بود و 18 سال با وقفه روبرو بود در مهرماه سال 93 با اجرای طرح تحول سلامت تکمیل این بیمارستان در دستور کار قرار گرفت که اواخر آذرماه 95 با حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در9 طبقه و هزینه یک هزار و 700 میلیارد ریالی به بهره برداری رسید که با افتتاح آن400 تخت به مجموع تخت های بیمارستانی قم اضافه شد.
بالگرد اورژانس قم که از زمان راه اندازی در مرداد 93 تا پایان دی ماه 95 بیش از 300 ماموریت انجام و 710 مصدوم و بیمار را به بیمارستان انتقال داده است در اسفندماه 95 با حضور معاون وزیر بهداشت صاحب نخستین پایگاه اورژانس هوایی استاندارد کشور با مساحت هفت هزار و 200 متر مربع شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت و گو با ایرنا، طرح تحول نظام سلامت را گام مهم دولت تدبیر و امید عنوان کرد و افزود: این طرح از اردیبهشت سال 93 با هفت بسته خدمتی ارائه شد که هدف آن کاهش تعرفه های درمان برای کمک به قشر محروم و نیازمند جامعه است.
محمد رضا مظفری افزود: در نتیجه این طرح میزان پرداختی مردم در هزینه های درمانی از 37 درصد به 6 درصد برای شهرنشینان و برای روستاییان به سه درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه به راه اندازی اورژانس هوایی استان از سال 93 اشاره کرد و افزود: این نوع از اورژانس با توجه به موقعیت جغرافیایی قم یک نیاز جدی بود و تاکنون اورژانس هوایی با انجام 334 ماموریت جان 773 مصدوم و بیمار را نجات داده که دولت تدبیر و امید در این خصوص 23 میلیارد ریال هزینه کرده است.
وی ادامه داد: ناباروری یکی از تخصص های هزینه بر برای زوج هاست و دولت یازدهم با ارائه تسهیلات 20 میلیارد ریالی به مراجعه کنندگان به مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم کمک شایان توجهی به افراد دارای این مشکل در پرداخت هزینه های درمان داشته است.
در ادامه برنامه های دولت برای تکمیل طرح های نیمه تمام بخش نظام سلامت از دولت های گذشته، ساختمان آموزشی پردیس دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی قم در سال 1394 با طراحی و معماری اسلامی ایرانی در زیربنای هشت هزار و 242 متر مربع با اعتباری بالغ بر 160 میلیارد ریال با استعداد پذیرش 800 دانشجو به بهره برداری رسید.
این مرکز دارای هشت آزمایشگاه مجهز، 2 تالار تدریس و سه مخزن کتابخانه و سالن مطالعه است که مورد استفاده دانشجویان قرار گرفت.
همچنین مدیرکل بیمه سلامت استان قم با اشاره به رنج قشرهای محروم درخصوص مراحل درمان، افزود: از آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت بیش از 250 هزار تن در استان رایگان بیمه شده اند که 50 هزار تن از این افراد از روستاییان بوده اند.
محمد رضا فخاریان افزود: در حال حاضر 450 هزار تن در قم تحت پوشش این بیمه هستند و 757 مرکز درمانی یعنی تقریبا تمامی مراکز کلینیکی و پاراکلینیکی استان قم با بیمه سلامت قرارداد دارند.

** پرونده الکترونیک سلامت
ابوالفضل ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اجرای طرح پرونده الکترونیکی سلامت در استان قم را یکی دیگر از اقدام های مهم دولت یازدهم در حوزه بهداشت و درمان برشمرد و افزود: پرونده الکترونیک سلامت تنها برای مناطق حاشیه شهرها در کشور اجرا شده که برای اولین بار این طرح در تمام کلانشهر قم عملیاتی شده است.
وی با بیان این که بر اساس این طرح، یک میلیون و 270 هزار تن از شهروندان قمی دارای پرونده الکترونیک سلامت خواهند شد افزود: تا کنون یک سوم از جمعیت قم دارای این پرونده شده اند.
وی هدف از طرح پرونده الکترونیک سلامت در کشور را پیشگیری از بیماری ها عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح که سال هاست در کشورهای پیشرفته اجرایی شده شاهد گامی مهم در پیشگیری از بیماری ها در کشور خواهیم بود.
ایرانی خواه؛ تکریم مردم، کاهش هزینه های کمرشکن، ترویج زایمان طبیعی و تحول در حوزه بهداشت و درمان را از جمله اهداف مهم طرح تحول نظام سلامت برشمرد و گفت: با ابلاغ سیاست های کلی سلامت توسط رهبر معظم انقلاب، امکان توقف و عقب گرد طرح تحول نظام سلامت وجود ندارد بلکه باید همه تلاش کنند تا نواقص این طرح برطرف شود و به سمت بهبود بیشتر گام بردارد.
وی در ادامه گفت: پرداخت نکردن مطالبه های بیمه به بیمارستان ها اگر چه مشکل های فراوانی برای کادر درمانی و بیمارستان های ایجاد کرد ولی با اقدام ایثارگرانه پرستاران و پزشکان، خللی در خدمت رسانی به مردم در راستای اجرای این طرح ایجاد نشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: با پیگیری های صورت گرفته در هفته های گذشته بخشی از طلب بیمارستان ها و مراکز درمانی استان قم از بیمه ها پرداخت شد.

** دولت یازدهم و مساله تامین اجتماعی
مدیرکل تامین اجتماعی قم با بیان این که 63 درصد کل جمعیت استان قم زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند گفت: میزان جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی قم از 691 هزار تن در سال 92 به 731 هزار و 25 تن در سال 95 افزایش یافته است.
سید مجتبی موسوی با اشاره به اجرای بیمه کارگران ساختمانی در چهارسال دولت یازدهم، تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده استان قم در حال حاضر را 18 هزار و 382 تن عنوان و تاکید کرد: با اقدام های سازنده و نگاه حمایت مدارانه مدیران ارشد سازمان تامین اجتماعی، پرونده کارگران ساختمانی معرفی شده از مراجع ذیصلاح جهت بیمه شدن در حال تکمیل و پیگیری مجدانه است .
وی همچنین تعداد بیمه شدگان توافقی در سال 95 در استان قم را 43 هزار و 133 تن عنوان کرد و گفت: این رقم نسبت به سال 92 دارای 10 درصد رشد بوده است.
وی تصریح کرد: طلاب و روحانیان با چهل هزار و 48 تن بیمه شده اصلی و 93 هزار و 757 بیمه شده تبعی، بزرگترین گروه بیمه شدگان توافقی تامین اجتماعی در استان قم را تشکیل میدهند.
وی افزود: بیمه شدگان توافقی طلاب و روحانیان در استان قم در سال 95 با رقم 40 هزار و 481 تن دارای رشد 6 درصدی نسبت به سال 92 بوده است.
موسوی تعداد مستمری بگیران اصلی تامین اجتماعی قم را 41 هزار و 282 تن عنوان و تاکید کرد: بازنشستگان 50 درصد مستمری بگیران را در استان تشکیل می دهند و مستمری بگیران فوت ٤٥ درصد و مستمری ازکارافتادگی با ٥ درصد به ترتیب در رده های دوم و سوم قرار دارند.
وی تصریح کرد : تعداد کل مستمری بگیران تامین اجتماعی در سال 95 در استان قم 40 هزار و 999 تن بوده است که نشان دهنده رشد 31 درصدی نسبت به سال 92 می باشد.
وی در ادامه با تشریح خدمات الکترونیکی تامین اجتماعی قم گفت: با ارائه خدمات الکترونیکی، اجرای طرح نام نویسی متمرکز مخاطبان و نیز تخصیص شماره اختصاصی تامین اجتماعی در سال 95، در حال حاضر تمام 727 هزار و 466 بیمه شده تامین اجتماعی قم دارای شماره اختصاصی تامین اجتماعی هستند که این امر، بسترساز ارائه بهینه خدمات الکترونیک بویژه در بخش درمان سازمان تامین اجتماعی است.
وی تشکیل پرونده فنی الکترونیک بیمه‌شدگان و نیز امکان صدور و پرداخت غیرحضوری (اینترنتی) حق بیمه تمامی بیمه‌شدگان خاص را از دیگر برنامه های صورت گرفته در دولت یازدهم عنوان کرد و افزود: بر اساس اطلاعات موجود همه بیمه شدگان خاص تامین اجتماعی قم از جمله صاحبان حرف و مشاغل آزاد، ادامه بیمه به ‌طور اختیاری، رانندگان، باربران، بافندگان قالی و شاغلین صنایع‌دستی شناسه دار و زنبورداران فیش های پرداختی حق بیمه خود را به صورت اینترنتی دریافت و پرداخت می کنند که گام بزرگی در راستای رضایت مندی مردم و تحقق تامین اجتماعی الکترونیک است.
هم اکنون 63 هزار و 648 تن بیمه شدگان خاص تامین اجتماعی استان قم را تشکیل می دهند.
موسوی امکان مشاهده اینترنتی سوابق بیمه‌شدگان، طرح پرونده الکترونیک و ابلاغ الکترونیک احکام مطالباتی از دیگر طرح های مهم خدمات الکترونیک تامین اجتماعی قم در دولت یازدهم برشمرد و تصریح کرد: در حال حاضر 63 درصد ابلاغ های تامین اجتماعی قم به کارفرمایان به صورت الکترونیکی انجام می شود.
موسوی از تحقق کامل تامین اجتماعی الکترونیک در استان قم در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در حال حاضر تحقق تامین اجتماعی الکترونیک از اولویت های کاری سازمان محسوب می شود و اقدام های بسیار خوبی نیز در این راستا صورت گرفته است به طوری که با اجرای برنامه های خدمات الکترونیک تامین اجتماعی قم موجب کاهش بسیار زیاد ترددهای غیرضرور به این سازمان در ماه های گذشته شده است.
وی ادامه داد: امکان ارسال لیست حق بیمه به صورت اینترنتی توسط کارفرمایان در استان فراهم شده است و در حال حاضر صد درصد کارفرمایان قمی علاوه بر ارسال لیست به صورت اینترنتی، مبلغ حق بیمه کارگران خود را نیز به صورت غیر حضوری پرداخت می کنند.
مدیرکل تامین اجتماعی قم همچنین در خصوص فعالیت کارگزاری های رسمی تامین اجتماعی در سطح استان اظهار داشت: در راستای برون سپاری و مکانیزه نمودن امور و حرکت به‌ سوی تحقق دولت الکترونیک به منظور کاهش زمان پاسخگویی، بهبود انعطاف‌پذیری، تسریع در ارائه خدمات به شرکای اجتماعی، افزایش کیفیت ارائه خدمات و کاهش قیمت تمام‌شده خدمات، کارگزاری‌ های رسمی تامین اجتماعی قم ایجاد و بیش از چهار میلیون عملیات بیمه ای توسط این کارگزاری‌ها در استان قم در چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید انجام شد.
موسوی تاکید کرد: اجرای معافیت حق بیمه سهم کارفرما در کارگاه‌های تولیدی و صنعتی ، تجمیع ، تنقیح ، روان سازی و تلخیص ضوابط، بخشنامه‌ها و دستورالعمل های حوزه امور فنی بیمه‌شدگان و کاهش زمان تعیین بدهی کارفرمایان در هر 6 ماه از دیگر اقدام های صورت گرفته در چهار سال گذشته است.
وی گفت: در سال 95 بیش از 41 میلیارد و 501 میلیون تومان بابت تعهدات کوتاه مدت سازمان تامین اجتماعی در استان قم شامل کمک هزینه های بارداری، ازدواج، غرامت نقص عضو، کفن و دفن و نیز غرامت دستمزد ایام بیماری پرداخت شده است که در مقایسه با سال 92 به میزان 104 درصد افزیش داشته است.

** دولت یازدهم و حوزه راه و شهرسازی
حسن صبوری مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به فعالیت های دولت یازدهم در زمینه مسکن گفت: 18 هزار واحد مسکن مهر در دولت یازدهم در شهر قم به بهره برداری رسیده است و یک هزار واحد نیز تا نیمه نخست امسال افتتاح می شود.
وی افزود: تعهدات این استان در زمینه مسکن مهر 46 هزار واحد بوده و تاکنون بیش از 43 هزار واحد آن تکمیل شده و در اختیار متقاضیان قرار گرفته است، یک هزار واحد دارای مشکلات قضایی است و در حال پیگیری رفع این مشکلات هستیم و یک هزار واحد نیز دچار مشکلاتی از جمله ضعف مدیریت و یا تامین نشدن آورده اعضا می باشد.
وی خاطرنشان کرد: در کل استان اعم از شهر و روستا از ابتدای دولت یازدهم تاکنون چهار میلیون و 737 هزار و 721 متر مربع پروانه برای ساخت و ساز ساختمان صادر شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته اراضی 70 هکتاری شهرک قدس برای مسکن ایثارگران طراحی شد و در این اراضی خدمات زیربنایی و شهری از جمله مدرسه، مسجد، درمانگاه و فضای سبز پیش بینی شده است.
صبوری بیان کرد: مرکز آموزشی اداره کل فنی و حرفه ای استان قم با اعتبار چهار میلیارد ریال، توسعه و تکمیل ساختمان اداره کل بازرسی استان با اعتبار هشت میلیارد ریال، تکمیل کانال اصلی و فرعی جمع آوری و هدایت آب های سطحی اراضی بالادست شهرک پردیسان با اعتبار هشت میلیارد ریال، احداث پاسگاه نیروی انتظامی پردیسان با اعتبار 6 میلیارد ریال، ساماندهی و مناسب سازی ساختمان های عمومی برای استفاده جانبازان و معلولان با اعتبار چهار هزار و 500 میلیون ریال و تامین اعتبار 100 میلیارد ریال برای احداث 6 باب مدرسه در پردیسان از دیگر فعالیت های اداره کل راه و شهرسازی قم در دولت یازدهم است.

** احداث قطار پرسرعت تهران - قم - اصفهان
وی به طرح قطار پرسرعت تهران - قم - اصفهان اشاره کرد و گفت: این طرح با پیش بینی پنج میلیارد یورو اعتبار ارزی برای کل مسیر به بهره برداری می رسد.
صبوری افزود: احداث قطار پرسرعت تهران - قم - اصفهان سال گذشته با اهتمام وزارت راه و شهرسازی و اداره کل راه آهن آغاز شد که پیمانکار آن قرارگاه خاتم الانبیا(ص) و مشاوران آن چینی هستند.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی قم، مسیر قم به اصفهان حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مسیر قم به تهران در مرحله تجهیز کارگاه است.
وی افزود: ایستگاه مرکزی راه آهن قم به عنوان ایستگاه تبادل سفر در نظر گرفته شده است و مسیرهای منتهی به ایستگاه مرکزی بر اساس 2 گزینه که یا از خارج شهر به صورت زیرگذر و یا به صورت آنتنی به ایستگاه مرکزی قم متصل شود، در حال بررسی است.
به گفته وی، در حال حاضر هشت رام قطار در مسیر قم - تهران به صورت قطار حومه ای در حال تردد است و با ظرفیت خوبی مسافران را جابه جا می کند.
صبوری گفت: راه اندازی قطار پرسرعت قم - اراک نیز در دستور کار قرار گرفته و مطالعات آن نیز در حال انجام است و در صورت افتتاح این طرح، قم به کانون تبادل قطارهای پرسرعت تبدیل می شود.
وی همچنین به فعالیت طرح احداث راه آهن 2 خطه برقی سریع السیر تهران - قم - اصفهان با اعتبار 2 میلیارد و 600 میلیون دلار اشاره کرد و گفت: عملیات این طرح به سرعت در حال انجام و در دولت دوازدهم تکمیل می شود.

** صحن شرقی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)
احداث صحن شرقی حرم مطهر حضرت معصومه(س) از سال 89 آغاز شده که شامل شبستانی با زیربنای هشت هزار و 100 متر مربع، فضای سرپوشیده هشت هزار و 500 متر مربع، صحن هشت هزار و 900 متر مربع و کتابخانه با 11 هزار 200 متر مربع است.
مدیرکل راه و شهرسازی قم افزود: 600 میلیارد ریال از اعتبارات صرف تملک شده و 200 میلیارد ریال نیز هزینه کارهای اجرایی بوده است، برای ادامه بقیه طرح نیز 700 میلیارد ریال از تملکات باقی مانده است.
وی اضافه کرد: بخش هایی از این طرح از جمله کتابخانه وصحن فاطمیه صد درصد تکمیل و افتتاح شده است و کل طرح بالغ بر 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

** افتتاح آزادراه قم - گرمسار
وی افتتاح آزادراه قم - گرمسار را از عملکردهای دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: این محور در دولت قبل با مشخصات راه اصلی افتتاح شده بود که در دولت یازدهم به آزادراه تبدیل شد.
صبوری اضافه کرد: قطعه اول آزادراه حرم تا حرم از قم تا گرمسار به طول 152 کیلومتر است که 74 کیلومتر آن در محدوده قم، 46 کیلومتر در محدوده استان تهران و 32 کیلومتر آن در محدوده استان سمنان است.
وی افزود: این آزادراه موجب اتصال چهار استان قم، تهران، سمنان و خراسان رضوی و از آن مهم تر تکمیل شبکه آزادراهی کشور می شود.
وی اضافه کرد: این آزادراه ضمن اتصال مرزهای شرقی و غربی کشور، ارتقاء ضریب ایمنی رانندگی، کاهش مصرف سوخت، آلاینده های زیست محیطی و زمان سفر را نیز به دنبال خواهد داشت.
صبوری گفت: آزادراه قم - گرمسار توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به مدت یک سال و نیم و با هزینه بیش از 6 هزار و 900 میلیارد ریال احداث شده است.

** احداث کمربندی جدید قم
وی گفت: سال گذشته طرح کمربندی جدید قم پس از پیگیری های زیاد در لایحه بودجه دولت قرار گرفت و یک هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار برای احداث این کمربندی به طول 110 کیلومتر درنظر گرفته شده است.
صبوری با اشاره به تبدیل محور قم - سلفچگان به آزادراه، بیان کرد: برای این طرح نیز تفاهم نامه ای با بخش خصوصی منعقد شده و قرار است حدود 50 کیلومتر از این مسیر تا بعد از محور راهجرد به آزادراه تبدیل شود.
به گفته وی، بهسازی محورهای قم - سلفچگان به طول 50 کیلومتر با اعتبار 820 میلیارد ریال، زیرسازی و روکش آسفالت محور قنوات به طول هشت کیلومتر و با اعتبار 15 میلیارد ریال، اصلاح قوس و لمپ و لوپ تقاطع غیرهمسطح پیچ سنجر(72 تن به سمت آزادراه قم - تهران) با اعتبار هفت میلیارد ریال، بهسازی محور روستاهای تاج خاتون و نیجه با اعتبار 11 میلیارد ریال، زیرسازی و بهسازی محور جنت آباد با سه میلیارد ریال و تعریض پل دره سلیمان در روستای وشنوه با 2 میلیارد ریال از دیگر اقدام های انجام شده اداره کل راه و شهرسازی قم در دولت یازدهم است.
وی ادامه داد: در این دولت 75 کیلومتر روکش و بهسازی محورهای روستایی، 40 کیلومتر احداث محور و 12 نقطه حادثه خیز بهسازی شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی قم روکش آسفالت محورهای پردیسان - ورجان، روکش آسفالت 10 کیلومتری ورودی شهر قم از سمت تهران در مسیر آزادراه و جاده قدیم، کمربندی قم از سمت میدان ولیعصر(عج) به سمت میدان 72 تن، بخش هایی از مسیر سلفچگان به سمت قم، قم - نیزار، عملیات تکمیلی زیرسازی، روسازی و احداث جدول های میدان شهید آوینی و احداث راه دسترسی به مجتمع دانشگاهی پردیسان قم را از اقدام هایی برشمرد که در سال جاری انجام خواهد شد.

** طرح گازرسانی به روستاها
حسین محمدی مدیر شرکت گاز استان قم گفت: در حال حاضر 122 روستای قم از نعمت گاز بهره مند هستند، که با احتساب قاهان و 15 دهستان توابع آن هم اکنون عملیات گاز رسانی در 36 روستا در حال انجام است.
وی با اشاره به این که بیش از 87 درصد جمعیت روستایی قم زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار دارند، افزود: طرح گاز رسانی به دهستان های قاهان با اعتبار 260 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی در 2 مرحله پیش بینی شده است و طبق گفته پیمانکار ظرف مدت 450 روز تحویل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت گاز قم گفت: دهستان های بنابر، آقلک، چاهک، مهر زمین، نویس، کاسرا، انجیله، کهندان، ونان، گن زقان، الگان، چمانک، وسفونجرد، موشکی و اسفید به عنوان مناطق تحت پوشش این طرح هستند.

**دولت یازدهم و محیط زیست
سید رحمان دانیالی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به برنامه ها و اقدام های انجام گرفته در حوزه محیط زیست استان قم در دولت یازدهم، بیان کرد: به منظور بالا بردن شاخص های کیفیت درمحیط زیست انسانی قم، رسیدگی به وضعیت آلایندگی واحدهای صنعتی در اولویت فعالیت های اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار گرفته و در چهار سال گذشته میزان کنترل و نظارت ها در این بخش بیش از 2 برابر افزایش داشته است.
وی افزود: در جریان این نظارت بیش از 800 عنوان اخطار برای مدیران واحدهای صنعتی در قم صادر و برای 110 واحد صنعتی آلاینده نیز پرونده تخلف زیست محیطی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در طول این مدت 250 واحد ذوب سرب که دارای آثار زیست محیطی مخربی است، پلمپ و با کوره های تولید ذغال برخورد جدی صورت گرفت.
دانیالی با اشاره به کاهش 90 درصدی استفاده از سوخت مازوت در واحدهای صنعتی در طول دولت یازدهم، گفت: در این مدت با همکاری سایر دستگاه های اجرایی، سوخت های جایگزین با میزان آلایندگی کمتر در اختیار واحدهای صنعتی قرار گرفت تا از آلوده شدن محیط زیست استان جلوگیری شود.
وی با بیان این که در دولت یازدهم بیش از 2 هزار و 300 مجوز احداث و بهره برداری به واحدهای صنعتی استان ارائه شد، افزود: در این مدت تنها با پنج درصد درخواست ها برای کسب مجوز با توجه به قوانین حفاظت محیط زیست مخالفت به عمل آمد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در گذشته حجم بالایی از باطری های فرسوده برای بازیافت به قم وارد می شد که این کار حجم بالایی از آلودگی را در محیط زیست استان پراکنده می کرد اما اکنون واردات باطری های فرسوده به استان قم با کاهش 70 درصدی مواجه شده است.
وی به فعالیت های انجام شده برای حفاظت دقیق تر از محیط زیست استان قم اشاره کرد و گفت: انجام مطالعات گسترده در خصوص فرآیند توسعه شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی استان، استقرار ایستگاه های سنجش آلودگی های هوا، برگزاری همایش ملی بحران دریاچه نمک، ساماندهی تصفیه خانه قم و تجهیز همه بیمارستان های استان به سامانه های دفع زباله از جمله اقدام های این اداره کل در چهار سال گذشته است.
دانیالی در رابطه با معضل گرد و غبار و ریزگردها در استان قم، تشکیل ستاد مدیریت بحران، انجام مطالعات گسترده و ارایه پیشنهادها و راهکارهای لازم برای مقابله با این معضل را مورد توجه قرار داد و گفت: شناسایی کانون های بحرانی گرد و غبار، انجام عملیات آبخیزداری، پخش سیلاب، بوته کاری در مناطق حساس و بحرانی و اطلاع رسانی گسترده به مردم و مسئولان از جمله اقدام هایی است که در این بخش صورت گرفته است.
وی با اشاره به تخصیص حقابه زیست محیطی برای حوضه آبریز دریاچه نمک در دولت یازدهم، ادامه داد: این حقابه زیست محیطی برای نخستین بار در راستای کاهش بحران گرد و غبار در استان قم و مدیریت کانون های ریزگرد در شرق استان تخصیص پیدا کرده است که اقدام بسیار ارزشمندی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم همچنین با بیان این که پسماندهای هر پنج بخش استان در سایت مرکزی زباله البرز تجمیع می شود، گفت: موضوع استفاده از پسماندها برای تامین سوخت مورد نیاز کارخانه های سیمان می تواند سهم قابل توجهی در کاهش زباله های ورودی به محیط زیست استان داشته باشد.
وی با اشاره به ظرفیت مطلوب تشکل های مردم نهاد برای پاسداری از محیط زیست، ادامه داد: پویش های مردمی در حفظ محیط زیست نقش بسزایی دارد و در طول چهار سال گذشته گروه های طرفدار محیط زیست پویش های خوبی از جمله حمایت از دریاچه نمک به راه انداخته اند.
وی بیان کرد: با جلوگیری از احداث نیروگاه های حرارتی در اطراف شهر قم از ورود میلیون ها تن گازگلخانه ای به محیط زیست جلوگیری شد و به جای آن احداث هشت نیروگاه خورشیدی در دستور کار قرار گرفت.
دانیالی همچنین به افزایش سطح مناطق شکار ممنوع در استان قم اشاره کرد و گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در دولت یازدهم در راستای ارتقاء سطح حفاظتی مناطق و زیستگاه های طبیعی استان، سه منطقه کهک، کهندان و مسیله را با مساحت حدود 150 هزار هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام کرد.
وی بیان کرد: در این دولت برای نخستین بار، بودجه ای برای احیای محیط زیست منطقه حوزه سلطان و استقرار پاسگاه و نیرو در آن اختصاص یافت و محیط بانان به تجهیزات و امکانات پیشرفته برای مقابله با شکارچیان مجهز شدند.
وی با اشاره به اهمیت همکاری شهروندان با اداره کل محیط زیست استان، گفت: سامانه خط سبز به شماره 1540 امکان خوبی برای ثبت گزارشات محیط زیستی مردم در جهت مقابله سریع با متخلفان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با بیان این که در سال های گذشته، گشت و پایش یگان حفاظت محیط زیست در مناطق طبیعی و زیستگاه های حساس استان افزایش چشمگیری داشته است، بیان کرد: لایروبی، مرمت و احداث آبشخورهای حیات وحش در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع استان قم در 2 سال گذشته از جمله اقدام های مناسبی است که با مشارکت دوستداران و فعالان زیست محیطی به انجام رسیده است.
دانیالی با اشاره به ظرفیت های گسترده زیست محیطی و تنوع غنی گیاهی و جانوری در استان قم از جمله تالاب ها و مناطق طبیعی کم نظیر، بر ضرورت شناسایی و معرفی مناطق اکوتوریسم و فرهنگسازی گردشگری طبیعی در جامعه تاکید کرد و گفت: در دولت یازدهم طرح احداث مرکز تحقیقات زیست محیطی استان قم در زمینی به مساحت 40 هکتار آغاز شده است که امیدواریم اعتبارات لازم برای تسریع در ساخت و تجهیز این مرکز تخصیص داده شود.
وی با اشاره به انعقاد بیش از 15 تفاهم نامه ملی و استانی با دستگاه های اجرایی و نهادهای حوزوی و دانشگاهی در راستای بهره مندی از همه ظرفیت های علمی و اجرایی برای تحقق اهداف زیست محیطی در استان قم، خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم مساله بسیار مهم آموزش، فرهنگسازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در رابطه با مفاهیم و آموزه های زیست محیطی از طریق رسانه ها و نشریه های مکتوب و دیجیتالی به انجام رسیده و بیش از 320 هزار نفر ساعت دوره های آموزشی عمومی و تخصصی برگزار شده است.

** دولت یازدهم و آموزش و پرورش
حمیدرضا شیخ الاسلام مدیرکل آموزش و پرورش قم گفت: با تلاش و پیگیری فرهنگیان استان با افتخار اعلام می کنیم که در دولت یازدهم میزان بازماندگان از تحصیل در قم به صفر رسیده است.
وی گفت: بیش از 40 طرح عمرانی در سطح استان با همکاری خیرین مدرسه ساز و اعتبارات دولتی در راستای حل مشکل های آموزشی و تربیتی در قم آغاز و یا بهره برداری شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش قم، در ادامه معیار سنجش آموزش و پرورش در کشور را معدل سوم دبیرستان و رتبه کنکور دانست و ادامه داد: جایگاه قم از نظر رتبه در کنکور از رتبه 13 به رتبه چهار در سال تحصیلی 96-95 ارتقا یافته است، ضمن این که در شاخص معدل کتبی دیپلم نیز قم حائز رتبه چهارم کشوری در سال تحصیلی گذشته شده است.
شیخ الاسلام تاکید کرد: رشد همزمان رتبه معدل کتبی و قبولی در کنکور نشان از ارتقای رشد کیفی آموزش در قم است.
مدیرکل آموزش و پرورش قم همچنین با بیان این که تعداد زیادی از فضاهای آموزشی مناطق روستایی قم نیازمند بهسازی و بازسازی است، گفت: طی چهار سال گذشته تا امروز بیش ار 125 باب مدرسه در سطح استان احداث، نوسازی و بهسازی شده که بیشتر این مدارس در مناطق حاشیه ای استان واقع می باشد.
وی با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی در منطقه پردیسان افزود: 10 باب مدرسه در این منطقه تا کنون احداث شده ضمن این که تمام زمین های کاربری آموزشی این منطقه برای احداث مدارس شناسایی شده و برنامه هایی برای رفع کمبود فضای آموزشی در پردیسان صورت گرفته است.
شیخ الاسلام از احداث 32 باب مدرسه طی سه سال گذشته در روستاهای استان خبر داد و گفت: 60 درصد از هزینه این مدارس توسط خیرین مدرسه ساز استان پرداخت شده است.

** دولت یازدهم و حوزه ورزش
احمد عابدی مدیرکل ورزش و جوانان استان قم مهمترین دستاوردهای این اداره کل در دولت تدبیر و امید را مورد اشاره قرار داد و گفت: استان قم با جمعیتی نزدیک به یک میلیون و 300هزار تن دارای 40 هزار تن ورزشکار سازمان یافته است که بیش از 185 هزار تن از جمعیت استان در برنامه ها و همایش های ورزش همگانی مشارکت دارند.
وی افتتاح 27 خانه ورزش روستایی ، 20 پایگاه ورزش صبحگاهی و رشد 20درصدی همایش های همگانی از اقدام های دولت یازدهم ذکر کرد و گفت: کسب 413 مدال از مسابقات مختلف برون مرزی در دولت تدبیر و امید حاصل تلاش ورزشکاران استان قم بوده که از این تعداد 41 مدال از مسابقات جهانی و 58 مدال آن در مسابقات آسیایی بدست آمده است.
وی گفت: پس از گذشت 28 سال اولین مدال طلای تاریخ ورزش استان قم، در بازی های پارالمپیک 2016 ریو در رشته والیبال نشسته کسب شد که این مهم، از کم نظیرترین دستاوردهای ورزش قم در دولت تدبیر و امید بوده است.کسب اولین مدال تاریخ ورزش قم در بازی های ساحلی آسیا در سال 1395 در رشته رزمی و کسب اولین مدال آسیایی در رشته پینگ پنگ در سال 1394 از دیگر افتخارات ورزش استان در دولت یازدهم محسوب می شود که از سوی ورزشکاران و قهرمانان استان قم بدست آمده است.
عابدی گفت:در کنار موفقیت های ورزشکاران مرد استان قم در رقابت های مختلف برون مرزی اولین مدال قهرمانی آسیا در رشته تیراندازی استان در رقابت های قهرمانی آسیا توسط بانوی تیرانداز قمی در سال 1394 حاصل شد و در آلبوم افتخارات ورزش استان قم به ثبت رسید.
وی افزود: کسب عنوان بهترین بازیکن مرد فوتسال آسیا و قرار گرفتن برسکوی سومی رقابت های جام جهانی فوتسال برگ زرین دیگری در تاریخچه ورزش استان بوده که توسط یکی از مفاخر ورزشی قم در سال 1395 حاصل شده است.
عابدی گفت: گامی بلند برای رشد ورزش قهرمانی و توسعه دامنه موفقیت های ورزشکاران قم در میادین مختلف برون مرزی با تشکیل ستاد بازی های آسیایی و المپیکی رقم خورد که به طبع آن مبلغی بالغ بر 2 میلیارد ریال جهت حمایت از ورزشکاران و قهرمانان نخبه در سال 1395 تخصیص یافت.

**مهمترین دستاوردهای حوزه فرهنگی و جوانان
عابدی گفت: رصد مسائل و مشکلات جوانان استان و پرداختن به آنها با برگزاری 17 مورد ستاد ساماندهی امور جوانان به ریاست استاندار و حمایت از 220 مورد طرح، ارائه مجوز فعالیت به 17 سازمان مردم‌نهاد در کنار برگزاری 5 دوره توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد از جمله نتایج اقدامات معاونت فرهنگی و امور جوانان بوده است.
وی افزود: در طول دولت تدبیر و امید راه اندازی 3 مرکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده، آموزش 16000 نفر از زوجهای جوان با موضوعیت مهارت های مدیریت زندگی مشترک در سطح استان تدوین و به اجرا گذاشته شده است.تجهیز و تکمیل خانه جوانان، راه اندازی سامانه اوقات فراغت در کنار راه اندازی مجمع خیرین ازدواج استان از جمله دستاوردها در طول دولت تدبیر امید بوده که در اختیار جوانان قمی قرار گرفته است.
وی گفت: تولید 80 قطعه فیلم کوتاه، تئاتر و مستند در موضوعات مختلف فرهنگی و مرتبط با جوانان و همچنین تولید مجموعه نمایشگاهی در موضوع حجاب ماحصل تلاش اداره کل ورزش و جوانان قم در دولت تدبیر و امید بوده که به منصه ظهور نشسته است.

** مهمترین دستاورد های در حوزه توسعه و زیرساخت ها
عابدی گفت: اداره کل ورزش و جوانان استان قم در دولت یازدهم موفق به افتتاح و بهره برداری از هفت سالن ورزشی، یک باب استخر، 6زمین روباز ، 6 زمین چمن مصنوعی در مرکز شهر قم و بخش‌های تابعه با اعتباری بالغ بر بیش از 196 هزار میلیون ریال شده که با این حساب سرانه ورزشی استان به میزان چهار صدم در صد متر مربع افزوده شده است.
وی افزود: ساماندهی و واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی و اشتغال زایی در راستای اصل 44 قانون اساسی، اخذ مجوز فروش مجتمع ورزشی میثم در راستای اجرای ماده 6 قانون الحاق کمیسیون لوایح دولت و جایگزین مجموعه ورشی مناسب در همان منطقه بازسازی و تکمیل سالن های شهر قائم، صبا و استخر جهان پهلوان تختی از طریق مشارکت بخش غیردولتی در راستای اجرای ماده 27 قانون الحاق نیز از دیگر اقدام ها محسوب می شود.
وی اظهار داشت: جذب منابع و اعتبار از طریق ماده 53 قانون الحاق و تخصیص یک درصد از اعتبارات دستگاه های دولتی در راستای ورزش همگانی، قهرمانی، امور جوانان، زیرساخت ها و ارتقاء سلامت کارکنان دولت با استفاده از ظرفیت های قانونی به اجرا گذاشته شده است.
عابدی گفت: افزایش چهار برابری اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ملی و استانی با جذب بیش از 522 میلیارد ریال طی چهار ساله گذشته دولت تدبیر و امید از سوی اداره کل ورزش و جوانان قم رصد و کسب شده است.در حوزه ورزشی از سه طرح مصوب سفر رئیس جمهوری به قم 2 مورد آن تاکنون تکمیل شده ولی نیاز به تجهیز بیشتر دارد. یکی از مصوبات تکمیل سالن باستانی مجموعه ورزشی جوادالائمه(ع) بوده که با اعتبار 13 میلیارد ریال تکمیل شد، این طرح برای خرید برخی تجهیزات دیگر نیاز به یک میلیارد ریال اعتبار دارد؛ این مجموعه ورزشی در حال حاضر 85 درصد پیشرفت دارد و برای هفته دولت آماده بهره برداری می شود.
وی افزود: دومین مصوبه مجموعه ز
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.