حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی تهامی روز سهشنبه درآیین تکریم و تودیع مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای قم، افزود: یکی از بهترین ابزار اصلاح، تربیت و بازگشت شرافتمندانه به جامعه، اشتغال زندانیان است که این امر با حرفه آموزی در زندان محقق می شود.
وی هدف از ارائه آموزش های فنی و حرفه ای در زندان ها را اشتغال و پیشگیری از وقوع جرم عنوان و اضافه کرد: ارائه آموزش های مهارتی به زندانیان باعث می شود بازگشت به زندان کاهش یابد.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال قالیبافی در زندان آموزش داده میشود و زندانی پس از آزادی نیز میتواند دار قالی را در منزل نصب نماید و مشغول به کار شود.
به گفته تهامی، اردوگاه اشتغال و حرفه آموزی اداره کل زندان های قم نخستین اردوگاهی است که اشتغال ۱۰۰ درصدی برای افراد واجد شرایط فراهم کرده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم نیز دراین جلسه گفت: حرفهآموزی راهحل مناسب و موثری برای کاهش بیکاری در جامعه میباشد.
محمدرضا گروسی افزود: آموزش مهارت و پژوهش باید از دوره پیشدبستانی آغاز شود و تا سطح دانشگاه ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: باید آموزشهایی مانند فنی و حرفهای که رسالت تربیتی در جامعه دارند، گسترش یابد تا اشتغال اقشار مختلف جامعه تامین شود.
وی ادامه داد: به برکت همدلی و وحدتی که بین دستگاههای مختلف استان قم وجود دارد، حرفهآموزی در بسیاری از مراکز دولتی سطح شهر ارائه میشود.
مدیرکل سابق فنی و حرفهای قم نیز در این آیین با ارائه گزارشی از عملکرد اداره کل فنی و حرفهای، گفت: در ۹ سال گذشته تعهد این اداره کل برای حرفهآموزی ۱۴ میلیون نفر ساعت بود که این میزان ۱۶ میلیون نفر معادل ۱۱۲ هزار نفر دوره ارائهشده است.
احمدعطارنیا افزود: این آموزشها در کارگاههای مهارتآموزی، سکونتگاههای غیررسمی، روستاها، ندامتگاهها، پادگانها، مراکز بهزیستی، اصناف و صنعت ارائه میشود.
به گفته وی، حدود ۵۴ درصد از آموزشهای فنی و حرفهای توسط دستگاههای اجرایی در حال ارائه میباشد.
وی اضافه کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفهای، ۱۸۹ آموزشگاه آزاد دارد که در ۹ سال گذشته ۱۲۱ میلیون نفر ساعت آموزش ارائه نموده است.
عطارنیا تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش صنعت نقش مهمی در اشتغال پایدار کشور دارد، ۵۷ درصد آموزشهای فنی و حرفهای در این بخش متمرکزشده است.
وی گفت: توسعه مشارکت با ذینفعان، بخشهای عمومی، دولتی و غیردولتی از طریق انعقاد تفاهمنامه با دستگاههای مختلف از جمله سیاستهای اداره کل فنی و حرفهای میباشد.
وی با اشاره به انعقاد ۴۳ تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی استان، گفت: تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ تَن از طلاب، ۴۰ هزار تَن از کارگران و ۳۰ هزار تَن از قالیبافان آموزش مهارت دریافت کردهاند.
رییس کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های قم نیز گفت: ۱۸۹ آموزشگاه آزاد در قم فعال است که در ۲۶ رشته و ۱۹۷ حرفه مشغول به فعالیت هستند.
رقیه مسگری با بیان این که ۵۵۷ تَن از جمله ۲۵۷ مربی در آموزشگا هی آزاد مشغول فعالیت هستند، افزود: در سال جاری، ۲ میلیون و ۱۶ هزار نفرساعت آموزش به مهارت آموزان ارائه شده است.
این اداره کل با هفت مرکز دولتی، یک مرکز سنجش و ارزیابی مهارت، ۵۴ کارگاه ثابت، ۱۳ کارگاه جوار شهری، ۱۱ کارگاه جوار روستایی، ۲۶ کارگاه صنایع ضمن کار، پنج مرکز ارتقاء شایستگی دانشجویان، ۲ مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی، هشت مرکز جوار کارگاهی، ۱۰ کارگاه جوار پادگانها و ۶ کارگاه جوار زندانها آموزشهای مهارتی را در بخش دولتی ارائه میدهد.
در استان قم ۲۰۷ آموزشگاه آزاد فنیو حرفهای فعال وجود دارد که ۱۶۰ آموزشگاه ویژه زنان، ۳۵ آموزشگاه ویژه مردان و ۱۲ آموزشگاه دومنظوره میباشد که این آموزشگاهها بر اساس نرخ مصوب سازمان فنیو حرفه ای ارائه آموزشهای مهارتی را در سطح استان در بخش خصوصی به عهده دارند.
در این آیین از خدمات احمدعطارنیا تقدیر و محمودتقی پور به عنوان مدیرکل جدید آموزش فنی و حرفهای قم معرفی شد.