رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی قم در این آیین با اشاره به عملکرد ۶ ساله خود گفت: مسئولیت یک امانت بزرگ الهی است و بر اساس این باور پا در این عرصه مسئولیت گذاشتم.
ابوالفضل ایرانی خواه بابیان اینکه مسئولیت در قم افتخاری بزرگ است، اظهار داشت: بهدوراز مسائل حاشیهای، از افراد توانمند برای ارتقای خدمترسانی به مردم، با برنامه وارد میدان شدیم تا عقبماندگیهای زیاد قم جبران شود.
وی بابیان اینکه پنج هزار تن در حوزههای مختلف بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قم دخیل هستند، ادامه داد: مشکلات حوزه بهداشت و درمان پیچیده و زیاد است که اصلاح زیرساختهای بسیار معیوب بهداشت و درمان این استان بهعنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفت.
ایرانی خواه تاکید کرد: بر اساس برنامههای کلان، توسعه زیرساختهای بیمارستانی و ارتقای سطح بهداشتی و همچنین ایجاد عدالت در حوزه بهداشت و درمان و ارائه خدامت به دورترین نقاط استان بهعنوان اولویت مورد تاکید قرار گرفت.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر اینکه طرح تحول سلامت بارقه امید برای تحول در زیرساختهای بهداشت و درمان، ایجاد کرد، اظهار داشت: در ابتدای این طرح بیشتر ۸۰۰ تخت دولتی موجود در استان معیوب بود که از فرصت طرح تحول برای بهبود این وضعیت نهایت استفاده صورت گرفت.
وی ادامه داد: بیمارستانهای متعدد رهاشدهای در استان وجود داشت که به دلیل مشکلات مالی نیمهکاره باقیمانده بود که در قالب طرح تحول سلامت ۲ بیمارستان فرقانی و پردیسان تکمیل و به بهرهبرداری رسید و تمام ۸۰۰ تخت موجود استان با اجرای طرح تحول مدرن و بهروزرسانی شد.
ایرانی خواه اظهار داشت: حمایت از بخش خصوصی برای ورود به توسعه زیرساختهای درمانی ازجمله بیمارستان خاتم در دستور کار قرار گرفت که با تکمیل این مجموعه بزرگ و مدرن بیمارستانی، قم به مرکز اصلی گردشگری سلامت کشور تبدیل میشود.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: استفاده از ظرفیت خیرین سلامت برای بهروزرسانی تختهای بیمارستانی موردتوجه قرار گرفت و با حمایت خیرین استان، بیمارستان امیرالمومنین(ع) در مجموعه بیمارستانی شهید بهشتی بهزودی تکمیل و افتتاح میشود.
وی افزود: افتخار قم این است که در جهت استقرار نظام ارجاع، اولین کلانشهر کشور بود که این طرح در آن اجرا شد و بر اساس این طرح تعداد مراکز و پایگاههای بهداشت، درمان و سلامت قم از ۴۰ به ۱۸۰ پایگاه و مرکز ارتقا یافت.
ایرانی خواه، قم را جهان شهری مهم دانست و ادامه داد: وضعیت دانشگاه علوم پزشکی در شأن قم بهعنوان ام القرای جهان شیعه نیست و حمایت و پشتیبانی وزرات بهداشت و درمان برای ارتقای وضعیت این دانشگاه ضروری است.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی قم، ایجاد دانشکده سلامت و دین را ازجمله ماموریت های جهانی این استان دانست و گفت: در سالهای اخیر رشتههای تخصصی متناسب با ظرفیتهای این استان در دانشگاه توسعه یافت و این موجب شد تا جایگاه قم در این عرصه در کشور ارتقا یابد.
وی ادامه داد: کارهای زمینمانده در حوزه بهداشت و درمان در قم بسیار زیاد است و تمام اقدامهای صورت گرفته تاکنون، گامهای ابتدایی این مسیر بوده است.
سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه درمان قم مورد تاکید است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این آیین حمایت از بخش خصوصی را ازجمله نیازهای مهم استان دانست و گفت: باید از هرگونه سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی حمایت کرد و از مانعتراشی در این مسیر بهطور جد اجتناب شود.
محمدرضا قدیر، مهمترین معضل نظام سلامت را بیانگیزگی نیروهای انسانی دانست و ادامه داد: ایجاد انگیزش و نشاط در نیروی انسانی ازجمله مهمترین اولویتها در دوره جدید دانشگاه علوم پزشکی قم است.
وی گفت: ارتقای کیفیت آموزش، رسیدگی به امور رفاهی، ساماندهی بهینه منابع و جذب منابع جدید، افزایش بهرهوری بیمارستانها، بهینهسازی اورژانس و همچنین پیشگیری اولیه از دیگر اولویتهای دوره جدید دانشگاه است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته در حکمی، محمدرضا قدیر را بهعنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم منصوب کرد. پیشازاین ابوالفضل ایرانی خواه از دیماه ۱۳۹۲ ریاست دانشگاه علوم پزشکی قم را برعهده داشت.
محمدرضا قدیر فوق تخصص گوارش و کبد است که ریاست مرکز تحقیقات و بیماریهای گوارش و کبد قم و ریاست سازمان نظام پزشکی استان را در کارنامه خود دارد. وی ریاست هیات تنیس قم را بر نیز بر عهده دارد.
۷۴۰۴ / ۱۱۷۵