سید رضا موسوی مشکینی روز شنبه در گفتگو با ایرنا با اشاره به فرارسیدن ایام سوگواری شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) گفت: یکی از سنت های پسندیده در روزهای محرم و صفر، اطعام و پذیرایی از عزاداران حسینی است، اما گاهی ندانسته با استفاده گسترده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی، برای ادای نذرمان طبیعت و محیط زیست را فراموش می کنیم.
وی در ادامه افزود: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی شاید از بروز بیماری های عفونی جلوگیری می کند، اما ترکیبات شیمیایی آزاد شده از آن منجر به بروز انواع اختلالات گوارشی و ریوی، سرطان و سایر بیماریهای غیرواگیر میشود و اثرات سوء آن در سقط جنین و تولد نوزادان ناقص نیز به اثبات رسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه وضعیت مصرف کیسه و ظروف پلاستیکی در کشورمان بسیار نگران کننده است، اظهار داشت: به عقیده کارشناسان برگشتپذیری این ظروف به طبیعت بین 100 تا 300 سال طول می کشد و موجب آلودگی شدید زمین، رودخانه ها و جنگل ها و از میان رفتن محیط زیست، جانوران، گیاهان و در نهایت انسان می شود.
وی بر ضرورت قراردادن سطل های مناسب زباله برای جمع آوری ظروف و پسماندها در محل توزیع نذورات تأکید کرد و گفت: مدیران و مسؤولان هیأت های مذهبی بر اساس آموزه های دینی باید نسبت به اسراف مواد غذایی و همچنین مصرف بهینه آب و برق در مراسم های عزاداری نیز توجه داشته باشند و حتی الامکان از هدررفت مواد غذایی و انرژی جلوگیری کنند.
موسوی با اشاره به توزیع ظروف یکبارمصرف گیاهی از سوی سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم و مشارکت سازمان های مردم نهاد زیست محیطی، تصریح کرد: امیدواریم فرهنگسازی زیست محیطی از سوی گروه های مؤثر به ویژه روحانیون و رسانه ها در سطوح مختلف جامعه به خوبی انجام شده و در پیروی از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در پاسداری از محیط زیست کوشا باشیم.
8146