عباس پورمیدانی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: طی سالهای اخیر، اجرای برنامههای عملیاتی همچون راهبرد تغییر الگوی کشت، با حمایت دولت و مشارکت فعال بخش خصوصی برای توسعه پایدار کشاورزی قم در دستور کار قرارگرفته که در این زمینه علاوه برافزایش ظرفیت تولید محصولات، بالا بردن سطح اشتغال نیز موردتوجه قرار گرفته است.
وی افزود: با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت در قم به دنبال تأمین امنیت غذایی و مقابله با تحریمهای ظالمانه دشمنان هستیم و در این مسیر، تولید محصولات غذایی سالم را در دستور کار قرار دادیم.
وی ادامه داد: با حمایت دولت تلاش کردیم در بخش کشاورزی قم شرایطی فراهم باشد تا هم تولیدکنندگان بتوانند با آرامش به کار و فعالیت بپردازند و هم مصرفکنندگان به محصولات باکیفیت و سالم دسترسی داشته باشند.
پورمیدانی با اشاره به اینکه در سال رونق تولید باید سطح تولیدات کشاورزی را افزایش دهیم، ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا با ارتقا بهرهوری و استفاده صحیح از نهادها، میزان تولید محصولات بخش کشاورزی استان را افزایش دهیم و توجیه اقتصادی سرمایهگذاری در این حوزه را بالا ببریم.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
دوم تا هشتم شهریورماه سالروز انفجار دفتر نخستوزیری به دست منافقان و شهادت مظلومانه شهیدان محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر رئیسجمهوری و نخستوزیر در سال ۱۳۶۰ به نام هفته دولت نامگذاری شده است.
۷۴۰۵ / ۱۱۷۵