حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در این نشست تخصصی با حضور نخبگان و کارشناسان صاحب نام در موضوع مورد بحث، ابعاد فقهی و حقوقی سند الگوی پایه پیشرفت مورد تبادل نظر قرار می گیرد.
وی ادامه داد: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پس از ابلاغ به عنوان سند بالادستی تمام اسناد کشور قلمداد می شود و باید تمام قوانین از آن تبعیت کند، بنابراین پرداختن به جنبه های فقهی و حقوقی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
حسینی گفت: مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از سال 90 با برگزاری کنفرانس ها و نشست های متعدد و پشتوانه تحقیقات علمی گسترده و بهره گیری از نظرات کارشناسان و متخصصان، الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت را تدوین و آن را خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم کرد، ایشان نیز در مهرماه سال جاری این سند را به جامعه نخبگانی علمی و اجرایی کشور ابلاغ کردند و خواستند ظرف دو سال این سند برای تکمیل، اصلاح و ارتقا به عنوان گفتمانی رایج در محافل تخصصی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
وی افزود: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، یک سند جامع راهبردی است که پس از ابلاغ توسط رهبر معظم انقلاب در سال 1400 مسیر تعالی کشور را برای 50 سال روشن می کند.
وی بیان کرد: در مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت 13 اندیشکده به عنوان موتور های محرک علمی فعالیت دارند و در آن ها موضوعات مرتبط با تدوین سند به صورت تخصصی بررسی می شود.
وی ادامه داد: در همین رابطه اندیشکده فقه و حقوق اسلامی نیز با بهره گیری از سه کارگروه زیرمجموعه خود، ابعاد مختلف سند را از نظر گزارهای فقهی و حقوقی به صورت تخصصی و با دقت فراوان مورد توجه قرار می دهد.
دبیر اندیشکده فقه و حقوق اسلامی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: در بررسی های فقهی و حقوقی سند، جنبه های مورد تاکید شریعت اسلام با سنت های ایرانی در کنار هم مورد توجه قرار می گیرد تا هم موازین فقهی و دینی در تدوین سند رعایت شود و هم جنیه های ملی مورد نظر باشد.
وی با اشاره به این که براساس نظر رهبر معظم انقلاب در تدوین الگو به دنبال توسعه کشور برمبنای مفهوم رایج غربی آن نیستیم، بیان کرد: حرکت از وضعیت موجود جامعه به سمت وضع مطلوب مورد تاکید در ارزش های اسلامی و ایرانی در سند راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مورد نظر است.
وی ادامه داد: الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت بر اساس پشتوانه علمی مطلوب و بهره گیری از نظرات هزاران کارشناس برجسته و نخبه در مباحث مختلف مورد نظر، تنظیم شده است و همچنین مرکز الگوی اسلامی پیشرفت در ادامه مسیر از انتقادات، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی صاحبان نظر و همه اقشار جامعه برای تدوین نهایی این الگو استقبال می کند.
**مقام معظم رهبری در توصیف اراده ملت ایران برای انتخاب مسیر آینده می فرمایند: «ملت ایران از میان 2 راه، یکی تسلیم در برابر دشمن و دیگری ادامه پایداری و حرکت به سوی قله های رفیع پیشرفت و تکامل راه دوم را برگزیده است، زیرا نشان داده است که استعداد و شایستگی حرکت در مسیر عزت و سربلندی را دارد» و ایشان برپایه همین گفتمان نیز دوم خرداد 1390 با تشکیل مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و انتصاب رییس و اعضای شورای عالی آن، نخستین گام را در جهت تدوین این سند بالادستی برداشتند.
در پی تدوین الگوی پایه اسلامی و ایرانی پیشرفت، رهبر معظم انقلاب اسلامی 22 مهر 1397؛ مراکز علمی، نخبگان و صاحب ‌نظران را ضمن بررسی عمیق ابعاد مختلف سند تدوین‌ شده به ارایه‌ نظرات و توصیه های مشورتی نیز فراخواندند تا به واسطه همگانی کردن گفتمان پیشرفت و تقویت همفکری درباره موضوعات و چالش های اساسی کشور، این سند، مبنایی برای تصمیمات و سیاست های اجرایی کشور باشد.
الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت تدبیرها و اقدام های اساسی و بلندمدت را در 56 بند و در حوزه های مختلف به منظور حل مسایل مهم و شکوفا شدن قابلیت‌ها و ظرفیت های کشور عنوان کرده است و به نظر می رسد مهم ترین ابزار در تحقق اهداف این سند بلند مدت، گفتمان سازی برای ایجاد باور و انگیزه لازم در جهت حرکت به سمت توسعه و پیشرفت به خصوص در میان نسل جوان و نخبگان کشور باشد و در این میان سهم و رسالت رسانه ها در گفتمان سازی و ترویج این الگو، موضوعی غیرقابل انکار است.
گفتمانی فراگیر که با بسترسازی و تسهیل ورود گسترده و فعال جوانان در عرصه تفکر و مطالعه می تواند انگیزه و عزم ملی لازم را در جامعه برای اجرای دقیق و دستیابی به اهداف آن فراهم آورد. نهادینه شدن گفتمان پیشرفت در کشور همزمان با کمک به رشد امید و نشاط اجتماعی به بهبود نظام مدیریتی کشور، افزایش سطح دانش عمومی، ارتقای خرد و بصیرت جمعی می انجامد و رهاورد این موضوع چیزی جز انسجام ملی و افزایش اعتماد عمومی نخواهد بود.
استفاده و وام گیری از گفتمان ها و تفکرهای غیربومی برای دستیابی به الگوی توسعه، سبب شده بود تا از مدت ها پیش، ضرورت طراحی یک الگو و نسخه بومی برای پیشرفت احساس شود تا این برنامه به عنوان یک نقشه جامع برای رسیدن به تحولی بزرگ در ادامه حرکت نظام جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پس از فراخوان رهبر معظم انقلاب، با صدور بیانه‌ ای آمادگی خود را برای دریافت پیشنهادات صاحبنظران در جهت ارتقا الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت اعلام کرد و صاحبان ایده در این زمینه می توانند نظرهای خود را به دبیرخانه این مرکز و یا پایگاه اطلاع رسانی آن به نشانی اینترنتی http://www.olgou.org/ ارسال نمایند.
7405/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.