این حکایت هر سال برای دهها خانواده اردبیلی تکرار می شود، در انتظار رسیدن پدر، فرزند و برادر به خانه ... اما سراغ عزیزان از بیمارستان و اتاق های مرگ پزشکی قانونی
می رسد، ارابه های مرگ در جاده های بی مقصد هر سال بسیاری از کودکان را در استان اردبیل یتیم و پدر و مادران را بی فرزند می کند.
جان باختن 106 نفر درسال جاری در جاده های استان آماری است که مسئولان ارایه می کنند، هزاران نفر نیزدر این مدت مصدوم و روانه بیمارستان شده اند، سوانح رانندگی در کنار بیماری های قلبی و سرطان بیشترین عامل مرگ و میر در این استان است.
عامل انسانی با 70 درصد گرچه در بسیاری از سوانح رانندگی مهمترین دلیل بروز تصادف می باشد اما در استان اردبیل وضعیت جاده ها و ناایمن بودن آنها نیز نقش مهمی در این زمینه دارد.
در حال حاضر جاده اردبیل- مغان، اردبیل - مشگین شهر و اردبیل - سرچم بیشترین قربانیان جاده ای استان را به خود اختصاص داده اند، وضعیت دیگر جاده ها نیز چندان رضایت بخش نیست هر چند که در سال های اخیر اقدام های مهمی در این راستا صورت گرفته است.
سرهنگ سید حجت فتاحی رئیس پلیس راه استان اردبیل نبود روشنایی کافی ، وجود قوس و پیچ های خطرناک ، نبود خط کشی حاشیه راهها، عریض نبودن جاده ها و عدم رعایت مقررات رانندگی توسط برخی از رانندگان را از جمله علل افزایش تلفات جاده ای در استان ذکر می کند.
وی از شناسایی 25 نقطه حادثه خیز درجاده های استان خبر داد و بیان کرد: از این تعداد 20 نقطه حادثه خیز در شمال استان و در جاده های شهرستان های پارس آباد ، مشگین شهر ، گرمی و بیله سوار واقع است.
وی اضافه کرد: جاده های شمال استان با کمبود علائم و سامانه روشنایی مواجه بوده و نیاز است که مسئولان برای ساماندهی جاده‌های شمال استان اقدام اساسی انجام دهند.
ساماندهی و اصلاح جاده های استان ضروری است
سرهنگ رحیم آقا محمدی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل نیز گفت: در سال های گذشته استان اردبیل رتبه اول تصادفات فوتی را دارا بود اما در سال های اخیر این استان به رتبه چهارم کشوری در کاهش تلفات جاده ای رسیده ما لازم است اقدام اساسی در ساماندهی وضعیت جاده ای استان صورت گیرد.

**نبود آزاد راه و کمبود بزرگراه در استان اردبیل
صدیف بدری نماینده اردبیل ، نیر ، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی هم وضعیت استان اردبیل را از نظر آزاد راه و بزرگراه اسفناک خواند و اظهار کرد: ما تنها 100 کیلومتر بزرگراه داریم در حالی که استان اصفهان 2 هزار کیلومتر آزادراه و بزرگراه دارد.
وی جاده های استان را شبیه قتلگاه دانست و افزود: آمار تصادف در استان به دلیل وضعیت نامناسب جاده ها بسیار بالاست و این استان از محروم ترین استان های کشور در حوزه راه ها می باشد.
بدری بیان کرد: معتقدیم با احداث بزرگراه ها میزان تصادف در استان بمراتب کاهش می یابد .

** نارضایتی مردم از وضعیت نامناسب جاده ها
ولی ملکی نماینده مردم مشگین‌شهر در مجلس شورای اسلامی هم در این باره گفت: مشگین شهر از جمله شهر های استان است که آما تصادفات در آن بیشتر است و دلیل آن هم نبود جاده مناسب و استاندارد می باشد.
وی با اشاره به نارضایتی مردم از وضعیت نامناسب جاده ها بیان کرد: یکی از خواسته های اصلی مردم از نمایندگان اصلاح جاده ها و راه اندازی و احداث بزرگراهها است.
وی با بیان اینکه در جاده مشگین شهر-اردبیل آمارتصاف بالاست افزود: این جاده نیازمند ساماندهی اساسی است .
نماینده مردم مشگین‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: با چهار بانده کردن جاده مشگین‌شهر – اردبیل شاهد کاهش تصادفات جاده‌ای و حضور گردشگران داخلی و خارجی خواهیم بود و امنیت جاده نیز به طور همه‌جانبه در این جاده فراهم می‌شود.
ملکی تشریح کرد: انتظار می رود وزارت راه و شهرسازی بتواند در سریع‌ترین زمان ممکن طرح مشگین‌شهر – اردبیل را به اتمام برساند تا دغدغه و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد هر چه سریع‌تر برطرف شود.

** نبود زیرساخت های مناسب جاده ای در استان اردبیل
علی رحمتی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل هم به ایرنا گفت: نبود زیرساخت‌های مناسب راه‌ها یکی از عوامل مهم وقوع تصادفات است و به همین دلیل نیاز است در این زمینه برنامه‌ریزی‌های اساسی و لازم مبنای کار قرار گیرد.
وی بیان کرد: برای کاهش تصافات جاده ای شناسایی 25 نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی استان اردبیل در دستور کار قرار گرفته و مطالعه این نقاط به اتمام رسیده و هم‌اکنون نیز ساماندهی و اصلاح آن مورد توجه قرار گرفته است.
رحمتی با بیان اینکه سالانه 65 میلیون تردد در محورهای مواصلاتی استان ثبت می‌شود افزود: 88 درصد از این ترددها مربوط به خودروهای سواری است و فقط 12 درصد آن به وسائط نقلیه سنگین و کامیون مربوط می‌شود که به همین جهت بیشتر تصادفات نیز مربوط به خوردوهای سواری است که بیشتر واژگونی خودرو در این زمینه مشاهده می‌شود.

راه اردبیل - سرچم و اردبیل - آستارا چهاربانده می شوند
در این میان استاندار اردبیل با اشاره به نقش جاده های ارتباطی در توسعه استان اصلاح ، ترمیم و گسترش زیرساخت های جاده ای را بعنوان یکی از برنامه های اولویت دار خود در دولت دوازدهم اعلام کرده است.
اکبر بهنام جو گفت: چهار بانده کردن راه اردبیل - آستارا و اردبیل سرچم برای سال آتی دارای کد ملی شده اند و اجرایی خواهند شد.
وی افزود: راه اردبیل به مشگین شهر ؛ اردبیل - گرمی و جاده خلخال ، کلور - دارم نیز دارای ردیف می باشند و در زمینه دیگر راهها نیز با صرف اعتبارات استانی عملیات اصلاح و ترمیم و توسعه آنها انجام خواهد شد.
گزارش :یعقوب شاددل/ سیفعلی موسی زاده
/6016/ 7110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.