سرپرست استانداری اردبیل گفت: بنده به صراحت اعلام می کنم که جنوب استان اردبیل کانون توسعه استان در سال های آینده خواهد بود و این حرف من نباید سیاسی و ناسیونالیستی تلقی شود.
به گزارش ایسنا منطقه اردبیل، اقبال عباسی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در اردبیل اظهار کرد: مهمتر از بزرگراه اردبیل – سرچم برای ما تکمیل خلخال- ماسوله- ماجولان است که همه ساله بیش از 6 میلیون مسافر همه ساله به ماسوله سفر می کنند و ما می توانیم با تکمیل این محور ارتباطی توریست هایی که با شرایط مناسب به ماسوله می آیند به سمت خلخال و دیگر شهرهای استان سوق دهیم.
وی با بیان اینکه 6 میلیون مسافر سالانه به ماسوله سفر می کنند که در صورت تکمیل راه ارتباطی خلخال- ماسوله – ماجولان می توانیم بخشی از این گردشگران را به شهرهای استان سوق دهیم بیان کرد: اگر تنها 20 درصد این جمعیت گردشگر و توریست با شرایط متفاوت از گردشگری چادرنشینی به استان سفر کنند قطعا ورود یک میلیون و 200 هزار نفر مسافر به استان و 300 هزار دستگاه خودروی شاسی بلند با گردشگران متمول می تواند زمینه توسعه استان را رقم بزند.
سرپرست استانداری اردبیل اضافه کرد: امسال اعتبارات عمرانی استان اردبیل با افزایش دو برابری 300 میلیارد تومان است که ما تنها با ورود گردشگران از ماسوله به استان آن هم تنها 20 درصد از این گردشگران می توانیم سالانه 300 میلیارد تومان از محل ورود گردشگران درآمد کسب کنیم که با اعتبارات عمرانی استان برابری می کند.
عباسی ضرورت تخصیص اعتبار برای تکمیل محور خلخال- ماجولان- ماسوله را به عنوان یک پروژه ملی و استانی یادآور شد و اظهار داشت: به نظر بنده تکمیل این پروژه برای ما مهمتر از اتوبان اردبیل- سرچم است چرا که ورود گردشگران با شرایط مناسب از این منطقه می تواند رونق تولید و اشتغال و حتی توسعه منطقه خلخال و کوثر و مرکز استان را رقم بزند.
وی ادامه داد: در کنار این امر ما می توانیم تولیدات ارگانیک این منطقه را به ویژه در خلخال و کوثر به راحتی به فروش برسانیم که در این زمینه قطعا از محل اعتبارات فنی سعی خواهیم کرد تا راه و شهرسازی را در اجرا و تکمیل این پروژه توانمند کنیم تا جنوب استان اردبیل به کانون توسعه تبدیل شده و توسعه سایر مناطق نیز در سایه آن رقم بخورد.
عباسی در ادامه به تلفات حوزه برق اشاره کرد و بیان داشت: در کاهش تلفات برق باید کمیته های فنی تشکیل شود تا علت تلفات و زمینه های کاهش آن از طریق انشعابات عمومی و صنایع و مردم مشخص شود تا ما بتوانیم به اهداف خود در کاهش تلفات براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی دست یابیم.
وی به دستگاه های مختلف استان به ویژه برق و راه و شهرسازی توصیه کرد؛ تا در برگزاری مناقصات و مزایده ها شرایط را برای حضور پیمانکاران بومی با اولویت اول فراهم کنند تا زمینه رونق تولید و اشتغال در استان فراهم آید.
رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی استان اردبیل در ادامه سخنان خود با انتقاد از برخی دستگاه ها که در انتخاب پیمانکار سعی می کنند از پیمانکاران غیربومی استفاده کرده و خریدهای خارج از استان را انجام دهند خاطرنشان کرد: این کار اصلا به صلاح نیست چرا که ما باید در تقویت تولید داخل استان شرایطی را فراهم کنیم تا در کنار انتخاب پیمانکار و مشاوران به صورت بومی خریدها نیز از تولیدات استان باشد تا زمینه توسعه همه جانبه و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی فراهم آید.
عباسی با یادآوری اینکه نمونه پروژه اجرا شده به دست پیمانکاران غیربومی پایاب سد خدافرین است که حتی مشاوران و تکنیسین ها و متخصصان آن از خارج استان انتخاب شده اند تصریح کرد: چه لزومی دارد که ما در کنار انتخاب و وارد کردن نیروهای بیکار سایر مناطق استان به افزایش بیکاری ها دامن بزنیم یا با گردش مالی اجرای چنین پروژه هایی در خارج از استان از شرایط به وجود آمده به نفع استان استفاده نکنیم.
وی گفت: برخی از این پیمانکاران حتی گردش مالی خود را خارج از استان انجام می دهند که این آسیب هایی را برای رونق و توسعه همه جانبه اردبیل فراهم کرده که بنده به صراحت اعلام می کنم که دستگاه های اجرایی استان باید نهایت سعی خود را انجام دهند تا در انتخاب پیمانکاران و مشاوران و خریدهای خود به صورت بومی عمل کنند.
سرپرست استانداری اردبیل به مولفه های اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و بیان داشت: 6 راهبرد اقتصاد مقاومتی در 24 بند برای ما ابلاغ شده است که 6 سیاست راهبردی در این زمینه درون زا بودن، برونگرا بودن، مردمی بودن اقتصاد، عدالت محوری و دانش بنیان است که ما وظیفه داریم در استان اردبیل همه این مولفه ها را مورد توجه قرار دهیم و در این زمینه دستگاه های اجرایی نیز باید شرایط تحقق این سیاست های ابلاغ شده را به خوبی فراهم کنند.
انتهای پیام
کپی شد