به گزارش ایرنا، بارش ۲ نوبت برف و سرمای نابهنگام در روز ۲۵ و ۲۶ فروردین ماه و نیز در روز پنجم اردیبهشت ماه امسال موجب سرمازدگی باغات و مزارع و وارد آمدن خسارت به بخش کشاورزی استان اردبیل شد.

کارشناسان ستاد مدیریت بحران و جهاد کشاورزی استان اردبیل در پی بروز این دو موج سرما به خصوص در مرکز و جنوب استان، به ارزیابی خسارت وارده پرداختند و در نهایت بر اساس آخرین برآوردها، سرما و بارش برف در استان اردبیل، بیش از چهار هزار و ۲۴۲ میلیارد ریال خسارت در حوزه کشاورزی برجای گذاشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: در پی ۲ موج بارشی قوی همراه با برف و سرما، بیشترین آسیب به بخش باغات استان وارد شد و بر این اساس، بیش از هشت هزار هکتار از باغات این استان دچار خسارت سرمازدگی ۲۰ تا ۱۰۰ درصد شدند.

خلیل نیکشاد اضافه کرد: بیشترین خسارت به باغات گردو در شهرستان خلخال مشگین شهر، کوثر، اردبیل، نیر و نمین و نیز باغات انگور شهرستان مشگین شهر وارد شده است.

وی همچنین گفت: در پی این ۲ موج سرما، بیش از ۴۲ هزار هکتار از مزارع گندم، جو، کلزا و گوجه فرنگی استان نیز دچار خسارت شدند که بیشتری میزان خسارت مربوط به مزارع گندم آبی و دیم به میزان ۲۶ هزار و ۶۵۵ هکتار بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین اعلام کرد: در پی این دو موج نابهنگام سرما، ۴۰ راس دام نیز در سطح استان تلف شد.

به گزارش ایرنا، نابودی محصولات باغداران در استان اردبیل هر سال در فصل بهار تکرار می‌شود و با وجود ارائه راهکارهای مختلف از سوی کارشناسان، اقدامات حمایتی و پیشگیرانه بسیار کند پیش رفته و هر سال تعداد زیادی از باغداران و زارعان استان دچار خسارت هنگفت می‌شوند.

از حدود یک دهه پیش، هر سال باغداران استان اردبیل به خاطر بارش برف و تگرگ در فصل بهار دچار خسارت می‌شوند به طوری که سال گذشته حدود نیمی از ۴۱ هزار هکتار از باغات استان اردبیل بر اثر سرمازدگی و بارش برف خسارت دید.

استان اردبیل دارای ۲۲۵ هزار هکتار اراضی آبی، ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و ۴۱ هزار هکتار اراضی باغی است.

سالانه بیش از ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در استان اردبیل تولید می شود.

استان اردبیل در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی پیشتاز است به طوری در تولید عدس رتبه اول، تولید کلزا رتبه اول، تولید سیب زمینی رتبه دوم، تولید عسل رتبه سوم، تولید چغندر قند رتبه پنجم، تولید حبوبات، گندم و جو رتبه هفتم کشوری را دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.