نوبخت اژدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون ۲۲۷ هزار و ۸۸۹ راس دام سنگین و سبک در استان پلاککوبی و هویتگذاری شده است.
وی گفت: اردبیل جزو اولین استانهای آغازگر پروژه در کشور بوده و از نیمه دوم سال ۹۵ استفاده از پلاک گوش استاندارد ۱۵ رقمی را در دامداریهای صنعتی آغاز کرده و از وضعیت مناسبی برخوردار است.
او افزود: ۱۰۰ کارشناس امور دام در اجرای پروژه هویتگذاری دام از طریق عقد تفاهمنامه با اتحادیه دامداران و سایر مجریان استانی از جمله اتحادیه عشایری ، دامپزشکی و صندوق بیمه کشاورزی همکاری دارند.
وی اظهارداشت: ارائه هرگونه خدمات به دامداران از جمله معرفی تسهیلات بانکی ، توزیع نهادههای دامی و معرفی سوخت منوط به پلاککوبی و هویتگذاری دامها شده و دامداران بایدی در اسرع وقت در این خصوص اقدام کنند تا با مشکل مواجه نشوند.
وی گفت: پلاککوبی و هویتدار کردن دامهای سبک و سنگین موجب تسهیل در پردازش توزیع نهادههای دامی و برنامهریزی برای تولید علوفه مورد نیاز دام بر اساس آمار دام کشور ، حذف هزینههای موازی شناسایی دام از طریق ارگانهای مختلف از جمله دامپزشکی ، اصلاح نژاد ، بیمه محصولات کشاورزی و بانکهای عامل میشود.
استان اردبیل با بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری را در صنعت دامداری دارد ، این استان دارای بیش از ۲ میلیون دام سبک و ۳۵۰ هزار دام سنگین است.
اردبیل رتبه ۷ کشوری را در پرورش گوسفند ، رتبه ۳ کشوری را در گاومیش ، رتبه ۷ کشوری را در گاو بوی و رتبه ۱۵ کشوری را در گاو اصیل دورگ داراست.
سالانه در این استان ۲۹ هزار و ۷۴۷ تن گوشت قرمز تولید میشود ، نیاز سالانه این استان به گوشت قرمز ۱۵ هزار و ۳۰۰ تن میباشد که ۱۴ هزار و ۳۰۰ تن مازاد آن نیز به سایر استانهای کشور فرستاده میشود.