دکتر حسین کربلاییخیاوی روز یکشنبه در نشستی با فرماندار پارسآباد مغان افزود: اگر تمام مزارع سیبزمینی به روش تیف کشت شود بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب در مصرب آب کشاورزی صرفهجویی میشود که رقم بسیار بزرگی برای توسعه کشت در سایر اراضی خواهد بود.
پیشتر به دلیل استفاده از آبیاری به روش نوار تیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.
وی اظهارداشت: تحقیقات انجام شده در زمینه کشت تیف و تغییر الگوی کشت محصولات بهاره به پاییزه و نتایج آن بر عملکرد و بهرهوری و مصرف آب موفقیتآمیز بوده است.
او با تشریح عملکرد این مرکز از برنامههای تحقیقاتی برای مقابله با پدیده خشکسالی و تولید ارقام مقاوم به این پدیده خبر داد و گفت: از ۵۱ رقم معرفی شده توسط وزیر جهاد در سال گذشته ۲۱ رقم با دخالت پژوهشگران مرکز اردبیل و مغان انجام شده بود.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان اردبیل به ارتقای سطح آموزش هفت هزار نفر ساعتی سال ۹۲ به ۷۰۰ هزار نفر ساعت در سال ۹۷ و تولید ۶۵ درصد ارقام محصولات کشاورزی توسط مرکز تحقیقات اشاره کرد و افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حدود ۶۱۱ رقم در کشور مورد استفاده قرار گرفته که نقش ۶۵ درصدی بیشترین سهم را در افزایش راندمان تولید و کیفیت و مقابله با بیماریها داشته است.
فرماندار پارسآباد مغان هم در این نشست با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت و هوشمندسازی مزارع نیاز ضروری کشاورزی منطقه است، گفت: نتایج تحقیقات و پژوهشها و تولید ارقام متناسب با منطقه باید وارد مزارع کشاورزان شده و زمینه افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از منابع آب و خاک فراهم شود.
علی علایی ترویج را وظیفه مهم جهاد کشاورزی و تحقیقات دانست و افزود: بر حسب استعداد بالای منطقه بزرگترین سایت پژوهشی و هیاتهای علمی و ساختار تحقیقاتی در اراضی مرغوب بیش از ۶۰۰ هکتاری در شهرستان پارسآباد ایجاد شده و انتظار این است که این پژوهشها و محصولات علمی این مجموعه عملیاتی و در سفره مردم به خوبی ملموس باشد.
او با بیان اینکه بیبرنامهگی در کشت محصولات و سردرگمی کشاورزان باعث شده استفاده بهینه از سرمایه الهی آب و خاک نشده و در مواقعی حتی به شدت زیان دیده و آسیبهای اقتصادی و اجتماعی این موضوع دامنگیر جامعه شود.