نادر فلاحی روز شنبه در جلسه بررسی برنامههای معاونت گردشگری گفت: قطب مغان شامل شهرستانهای اصلاندوز، بیلهسوار، پارسآباد و گرمی، قطب سبلان شامل شهرستانهای مشگینشهر، اردبیل، نیر و سرعین و قطب باغرو شامل شهرستانهای نمین، کوثر و خلخال است.
وی با بیان اینکه این قطببندی محور برنامهریزی شهرستانها در حوزه گردشگری خواهد بود، افزود: نظمدهی به برنامهها و توجه به جاذبهها و قابلیتهای هر قطب متناسب با شرایط اقلیمی، فرهنگی و جغرافیایی استا از اهداف این طرح است.
فلاحی گفت: با توجه به قابلیتهای کمنظیر گردشگری استان اردبیل بویژه در بخش روستایی، در برنامههای جدید روستاها محور برنامهریزیها و تعریف رویدادها خواهند بود و از جمله توسعه اقتصاد روستا با نگاهی به بومگردی مورد تاکید است.
او با اشاره به میزبانی کنفرانس بینالمللی اکوتوریسم در سال ۲۰۲۰، افزود: این رویداد فرصت مطلوبی جهت معرفی قابلیت روستاها و جاذبههای بیشمار واقع در زندگی روستایی و عشایری اردبیل است ، در سال آینده جشنواره کوچ عشایر نیز فرصتی برای معرفی قابلیتهای قطب مغان خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل همچنین بهرهگیری از ظرفیت تشکلهای مردمی را سیاست دیگر اداره کل دانست و اظهارداشت: تقویم گردشگری استان با مشارکت تمامی معاونتها تدوین شده و با برنامهریزی منظم نسبت به معرفی جاذبهها در قالب رویدادهای متنوع اقدام میشود.
به گزارش ایرنا ، استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجانشرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بومگردی با ۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.
تعداد گردشگران ورودی به استان اردبیل در سال گذشته حدود هشت میلیون نفر بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمعهای آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.