مسعود امامی یگانه روز سه شنبه در جلسه تدوین برنامه مدیریت جامعه تالاب نئور اردبیل افزود:این دریاچه می تواند به جاذبههای گردشگری خوبی تبدیل شود و حفاظت و صیانت آن نیازمند مشارکت همگانی است.
وی اظهار داشت: جلوههای گردشگری تالاب نئور ناشناخته مانده و این مجموعه باید برای گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود هر چند امسال مورد استقبال بیشتر گردشگران قرار گرفت.
وی با بیان اینکه زیر ساختهای تالاب نئور ضعیف است افزود:ضعف زیر ساختهای تالاب نئور مورد اعتراض مسئولان و حتی امام جمعه اردبیل است که باید تلاش شود زیر ساخت های اولیه در آن تامین شود.
فرماندار اردبیل گفت: با اجرای طرح جامع می توان زیر ساختهای این مجموعه را تامین کرد.
سعید شهند مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل هم از تلاش و برنامهریزی برای حفاظت از ظرفیتها و جاذبههای طبیعی و محیطزیستی منطقه حفاظت شده نئور خبر داد.
وی با اشاره به اهمیت تالابها و ارزش اکولوژیکی آنها گفت: تالاب نئور به عنوان یکی از مهمترین زیستگاههای طبیعی و منطقه نمونه گردشگری استان نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی، تامین آب شیرین و حفظ تعادل زیستی منطقه دارد.
شهند گفت: مدیریت زیست بومی تالاب حفاظت شده نئور با همکاری ارگانهای اجرایی ذیربط و جوامع محلی پس از تدوین و طرح در شورای برنامهریزی استان عملیاتی خواهد شد.
دریاچه نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل قرار دارد و بزرگترین دریاچه آب شیرین استان اردبیل بهشمار میرود. این دریاچه با مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار و عمق متوسط ۶ متر، در ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است.
عمق متوسط این دریاچه پنج متر است که در برخی مناطق عمیقتر میشود.