به گزارش ایرنا ، ایرج اعتبار روز سه‌شنبه در جلسه شورای سالمندان خلخال افزود: جمعیت سالمند این شهرستان در سال گذشته ۱۵.۵۶ درصد از کل جمعیت بوده ولی این میزان در اواخر نیمه نخست امسال به  ۱۶.۲ درصد افزایش یافته است.

وی به افزایش امید به زندگی در این منطقه اشاره کرد و گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی میانگین عمر و امید به زندگی ۵۴ سال در این شهرستان بود ولی با ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی این میزان به ۷۴ سال رسیده است.

او ترویج فرهنگ تک‌فرزندی در این شهرستان را بحرانی بزرگ برای افزایش جمعیت سالمند ذکر کرد و افزود: پرهیز زوجین جوان از فرزندآوری و افزایش رغبت خانواده‌ها برای داشتن یک فرزند بدلیل وجود مشکلات اقتصادی در کنار روند روبه رشد مهاجرت نیروی جوان و کارافرین جویای کار از این منطقه به مناطق دیگر کشور به علت فراهم نبودن زمینه کار از جمله عوامل دخیل در افزایش جمعیت سالمند شهری و روستایی می‌باشد.

وی همچنین اظهار داشت: در سالیان دور میانگین تعداد فرزندان خانواده‌ها در کشور به هفت نفر و بیشتر می‌رسید ولی در حال حاضر این میزان به ۱.۸ فرزند برای هر خانواده کاهش یافته و میانگین فرزندآوری بانوان ۱۰ تا ۴۹ سال در خلخال به ۱.۵ درصد کاهش یافته است.

او گفت: در جامعه امروزی بیشتر جوانان با مشکل بیکاری مواجه هستند و این در حالی است که با وضعیت هرم جمعیتی منطقه آینده شهرستان با مشکل کمبود نیروی کار مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به تاثیر افزایش جمعیت سالمند بر روند توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد از تخت‌های بیمارستان در اشغال افراد سالخورده و سالمند قرار گرفته و این مهم بار مالی سنگینی را بر دوش دولت تحمیل می‌کند.

وی افزود: پیرترین فرد خلخال با ۱۰۳ سال عمر در روستای کلستان واقع در بخش مرکزی این شهرستان ساکن بوده و روستاهای خمس و شال به عنوان پیرترین روستاهای منطقه و همچنین روستای لرد در بخش شاهرود ، شهر خلخال مرکز و کلور مرکز شاهرود جوان‌ترین روستای این شهرستان در آمار مراکز بهداشتی و درمانی هستند.

اعتبار با بیان اینکه در نیمه اول امسال بیش از ۴۰ درصد از جمعیت سالمند خلخال از خدمات بهداشتی و مراقبتی بهره‌مند شده‌اند، از ادامه این روند در طول سال و همچنین اجرای برنامه‌های مختلف در هفته سالمند از جمله دیدار و دلجویی با سالخوردگان خبر داد.

معاون امو عمرانی فرماندار خلخال نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم افزایش سطح برنامه‌های نشاط‌آور برای جمعیت سالمند این شهرستان گفت: در صورت عدم استفاده درست از جمعیت فعلی جوان جامعه این فرصت تبدیل به معضلات اجتماعی خواهد شد.

رضوان صادقی بر لزوم داشتن برنامه مدون سالانه برای پرکردن اوقات فراغت سالمندان در کنار تلاش برای راه‌اندازی کانون‌های تفریح و نشاط جمعیت سالخورده از جمله پارک ویژه سالمندان و یا مراکز دوستدار سالمند در جامعه تاکید کرد.

وی اظهار داشت: انتظار از مسئولان همه دستگاه‌های اجرایی تجلیل از کارکنان سالخورده و بازنشسته خود در طول سال و ایام و مناسبت‌های ویژه در جهت ایجاد روحیه نشاط و افزایش امید به زندگی است.

شهرستان خلخال با ۱۰۵ هزار نفر جمعیت در ۸۹ کیلومتری جنوب اردبیل قرار دارد.

۷۱۱۹/۶۰۱۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.