معرفت آذری روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا ، افزود: براساس تقویم کوچ پاییزه عشایر شاهسون از اول مهرماه آغاز و تا هفتم مهرماه ادامه خواهد داشت.
وی اظهار داشت: با توجه به آیین نامه ساماندهی عشایر در زمان کوچ و برای ارتقای شاخص های توسعه انسانی در جامعه عشایری کوچنده هماهنگی لازم با دستگاههای اجرایی مرتبط بعمل آمده تا اقدامات لازم را انجام دهند.
وی بیان کرد: امسال جهت تسهیل روند کوچ پاییزه امکانات ادارات دولتی از جمله راهداری ، پلیس راه ، هلال احمر و فرمانداری بسیج شده است.
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل خواستار توجه عشایر به زمان تعیین شده کوچ شد و اضافه کرد: برای خدمت رسانی به عشایر کوچنده، چند گروه سیار و ثابت امدادی در مسیر کوچ مستقر شدند.
عشایر استان اردبیل که شامل ایل شاهسون است نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات کوه سبلان و ارتفاعات کوههای باغرو و بزغوش سپری میکنند.
ایل شاهسون متشکل از ۶۶ هزار و ۵۳۲ هزار نفر جمعیت در قالب ۱۲ هزار و ۸۰۰ هزار خانوار است که به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.
جامعه عشایر استان اردبیل در ۵۷۲ قشلاق ، ۲۳۷ ییلاق ، هفت زیست بوم ۵۱سامانه ، ۴۵ طایفه و هزار و ۱۵۲ اوبه زندگی می کنند که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار از آنها کوچ برون استان و هشت هزار و ۶۰۰ خانوار کوچ درون استان انجام می دهند.
عشایر استان اردبیل سالانه ۴۳ هزار تن شیر ، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر ، ۱۲هزار تن گوشت ، ۱.۵ تن پشم و ۱۴هزار متر مربع فرش ، گلیم و جاجیم به ارزش تقریبی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تولید می کنند.
هم اکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم قرار دارد و یکی از ایلهای بزرگ کشور محسوب میشود.
۶۱۳۰