آئین رونمایی از کتاب فرهنگ ضرب‌المثل‌های معادل نوشته نورالدین سالمی با حضور اهالی فرهنگ و کتاب و کتابخوانی در اردبیل برگزار شد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، در این مراسم که در تالار بیضای اردبیلی برگزار شد مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل اظهار کرد: ضرب‌المثل‌ها در حقیقت آئینه تمام‌نمای فرهنگ، تاریخ و مدنیت ما هستند که از نسلی به نسل آینده منتقل شده و زمینه پاسداری از آنها برای نسل امروز فراهم آمده است.
رباب عزیزخانی با قدردانی از نورالدین سالمی در تهیه و تدوین کتاب فرهنگ ضرب‌المثل‌های معادل خاطرنشان کرد: این کتاب به چهار زبان آذری، فارسی، عربی و انگلیسی نگارش شده که در این کتاب نویسنده سعی کرده ضرب‌المثل‌های رایج و فراموش شده تهیه کند.
نویسنده کتاب فرهنگ ضرب‌المثل‌های معادل نیز بیان کرد: بنده بعد از نوشتن کتاب افسانه‌های مردم آذربایجان در قالب 35 افسانه رایج در منطقه آذربایجان سعی کردم تا این مجلد را در صیانت از فرهنگ عامیانه در گردآوری ضرب‌المثل‌هایی که در معرض خطر فراموشی بودند به نگارش درآورده و در اختیار علاقمندان قرار دهم.
نورالدین سالمی تصریح کرد: برای نوشتن این کتاب به چهار زبان بیش از هشت سال تحقیق و بررسی انجام دادم و در این مدت حتی با حضور در مناطق مختلف سعی کردم تا واژه‌ها را جمع‌آوری کرده و با حفظ اصالت و بار معنایی آنها نسبت به گردآوری آنها اقدام کنم.

در این مراسم علیرضا فیضی از فعالان فرهنگی قرآن کریم را منبع ضرب‌المثل‌ها و حکایت‌های درس‌آموز معرفی کرد و گفت: در این کتاب الهی 112 بار از مثل و امثال سخن به میان آمده است.

وی با اشاره به مفاهیم ارزشی در ادیان الهی به ویژه آئین بودائی و مسیحی افزود: در همه این مفاهیم آنچه که برجستگی دارد اهتمام به موضوع صلح و آزادی انسان‌هاست.

شهاب‌الدین وطن‌دوست دیگر نویسنده و فعال فرهنگی اردبیل نیز اظهار کرد: ضرب‌المثل‌ها ریشه در ادبیات سنتی و فولکلوریک ما دارد که مبنای آن ایجازگوئی است.
وی با بیان اینکه سبقه موسیقی در ضرب‌المثل‌هاست و کتاب فرهنگ ضرب‌المثل‌های معادل چهارزبانه امتیاز خاصی از بابت بیان واژه‌ها و انتقال مفاهیم دارد، اضافه کرد: نویسنده این کتاب سعی کرده برخی منابع دست اول را در کتاب خود معرفی کند که این از نقاط قوت کتاب محسوب می‌شود.

وطن‌دوست خاطرنشان کرد: در این کتاب فاخر ضرب‌المثل‌هایی که منشا ساختاری داشته و ساخته و پرداخته ذهن بشری است به شکل درست و عامه‌پسند مطرح شده تا این کتاب ارزشمند به منبع پژوهش و تحقیق محققان تبدیل شود.
نورالدین سالمی که متولد 1313 در اردبیل است در رشته پزشکی و طبابت مشغول خدمت‌رسانی به مردم است و با ورود به ساحه ادبیات کتاب‌هایی نظیر ابرها و عقرب‌ها، حبیب فراموش شده، افسانه‌های مردم آذربایجان و کتاب فرهنگ ضرب‌المثل‌های معادل را به نگارش درآورده است. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.