در این ستون که به مناسبت ماه مبارک رمضان منتشر می شود ، هرروز ضمن انتشار دعای آن روز ، به انتشار گزیده ای ازسخنان معنوی امام وخاطره ای از نزدیکان و یاران امام راحل از سیر وسلوک عارفانه امام خمینی (س) در ماه رمضان می پردازیم.

تزکیه و ذکر الله‏

اگر همین ماه مبارک رمضان مسلمین خودشان را به طور جمعى به ضیافت خدا وارد کرده بودند و تزکیه کرده بودند، تصفیه کرده بودند خودشان را، ممکن نبود زیر بار ظلم بروند. زیر بار ظلم رفتن مثل- ظالم- ظلم کردن، هر دواش از ناحیه عدم تزکیه است؛ قَدْ افْلَحَ مَنْ تَزَکّى، در نماز عید، این سوره را مستحب است بخوانند. امر به تزکیه و ذکر الله، ذکر اسم الله: قَدْ افْلَحَ مَنْ تَزَکّى و ذَکَرَ اسْم رَبِهِ فَصَلّى. تزکیه، ذکر اسم الله و صلوه، اینها مراتبى است، اگر ما به این رسیده بودیم، نه حال انفعالى پیدا مى‏کردیم براى پذیرش ظلم و نه ظالم بودیم. همه از این است که تزکیه نشدیم.

صحیفه امام، ج 18، ص 449، تیر 63

اهمیت روزه‏

تابستان حدود چهل سال پیش در قم ساکن بودیم. در آن موقع آب کم بود و پنکه یا کولر هم نداشتیم و همه جا خیلى گرم بود. ماه مبارک رمضان در چله تابستان شروع شد و خواهر بزرگم که خیلى ضعیف و لاغربود، نه ساله شد و باید روزه مى‏گرفت. او پس از افطار کردن اولین روزه‏اش به آقا گفت: من فردا روزه نمى‏گیرم. آقا مى‏بینند که علناً نمى‏توانند او را به روزه گرفتن مجبور نمایند زیرا ممکن است روزه‏ش را بخورد و قبح روزه خوردن برایش از بین برود. از این رو بلافاصله دنبال یکى از دوستانشان فرستادند و گفتند: فلانى مى‏خواهم همین امشب اینها را به تهران برسانى، و ما دیروقت به تهران رسیدیم. بعد آقا گفته بودند: من دیدم این بچه نمى‏تواند روزه بگیرد و اهمیت روزه برایش از بین مى‏رود، گفتم از قم {به مسافرت}برود که اگر یک روز به او گفتم روزه بگیر، بداند که باید روزه بگیرد نه اینکه بگوید مى‏گیرم و بعد هم برود بخورد.

خانم زهرا مصطفوى‏(کتاب پدر مهربان ،ص 88)

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.