در این ستون که به مناسبت ماه مبارک رمضان منتشر می شود ، هرروز ضمن انتشار دعای آن روز ، به انتشار گزیده ای ازسخنان معنوی امام وخاطره ای از نزدیکان و یاران امام راحل از سیر وسلوک عارفانه امام خمینی (س) در ماه رمضان می پردازیم.

ماه مبارک رمضان و مهمانى خداوند متعال

حضرت امام خمینی(س) در روز 21 تیر 1359/29 شعبان 1400 با اشاره به ابعاد روحانی ماه رمضان عنوان کردند: ماه مبارک رمضان نزدیک شد و در این ماه مبارک خودتان را تقویت کنید به قوّتهاى روحانى. در یک حدیثى است که پیغمبراکرم فرمودند که ماه رمضان آمد، اقبال کرد، آمد. در ضمنش مى‏فرمایند که‏ دُعیتُم الى ضیافَةِ اللَّه. ضیافتهاى خدا با ضیافتهاى مردم این است فرقش که وقتى شما را یک اشخاصى دعوت بکنند به یک مهمانى، وقتى بروید در آن مهمانى به حسب فراخور حال، یک چیزهایى براى خوردنى و یک چیزهایى براى تفریح و این چیزهاست. ضیافت خدا در ماه رمضان یک شعبه‏اش روزه است، آن‏ ضیافت خداست؛ یک شعبه‏اش روزه است و یک امر مهمش که مائده غیبى و آسمانى است قرآن است. شما دعوت شده‏اید به مهمانى خدا و شما در ماه رمضان مهمان خدا هستید. مهماندار شما، شما را وادار کرده است به اینکه روزه بگیرید. این راههایى که به دنیا باز است و شهوات است، اینها را سدش کنید تا مهیا بشوید براى لیلة القدر. ماه شعبان مقدمه است براى ماه مبارک رمضان که مردم مهیا بشوند براى ورود در ماه مبارک رمضان و ورود در «ضیافة اللَّه». شما وقتى که مى‏خواهید به مهمانى بروید خوب، یک وضع دیگرى- غالباً البته-، یک وضع دیگرى خودتان را درست مى‏کنید. لباسى تغییر مى‏دهید و یک‏طور دیگرى وارد مى‏شوید. آنطورى که در خانه هستید یک تغییرى مى‏دهید. ماه شعبان براى این است که همان مهیا بودنى که مى‏خواهید مهمانى بروید، خودتان را مهیا مى‏کنید و سر و ظاهرتان را، سر و صورتتان را یک قدرى فرق مى‏گذارید با آن وقتى که در خانه هستید. در ضیافت خدا، ماه شعبان براى مهیا کردن این افراد است، مهیا کردن مسلمین است براى ضیافت خدا، ادبش آن مناجات شعبانیه است. من ندیده‏ام در ادعیه، دعایى را که گفته شده باشد همه امامها این دعا را مى‏خواندند، در دعاى شعبانیه این هست؛ اما من یادم نیست که در یک دعاى دیگرى دیده باشم که همه ائمه این را مى‏خواندند. این مناجات شعبانیه براى این است که شما را، همه را مهیا کند براى «ضیافة اللَّه» ..(صحیفه امام، ج‏13، ص: 30و31)

برنامه خاص‏

امام علاوه بر انجام تمام اعمال عبادى ماه رمضان یک برنامه خاص خودش را داشت، زمان بیشترى قرآن مى‏خواندند فکر مى‏کنم حتى تا این اواخر ماهى سه بار قرآن را که حتماً ختم مى‏کردند، فرمش هم به این شکل بود که سه نقطه سه تا قرآن داشتند، آن قسمتى که صبح براى کار مى‏رفتند آن قسمتى که عصر بود و یا قسمت سر شب سه تا قرآن بود که از هر سه مى‏خواندند هر جا بودند یک جزء قرآن مى‏خواندند در نتیجه ماه رمضان که تمام مى‏شد سه تا قرآن ختم کرده بودند، این اواخر حتى با این همه گرفتاریها و مشاغلى که داشتند، تمام از کارى که در مفاتیح هست آنها را انجام مى‏دادند امام شبها دعاى افتتاح مى‏خواندند دعاى سحر را معمولًا مى‏خواندند و خیلى هم توصیه مى‏کردند و بیشتر ابوحمزه را هم مى‏خواندند گاهى وقتها به ما مى‏گفتند اگر ابوحمزه زیاد هست مى‏توانید دو تا سه قسمت کنید و در دو یا سه شب تمام بشود اگر یک شب نتوانستید تمام کنید عیبى ندارد ولى این دعا را بخوانید.

خانم فاطمه طباطبایى‏

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.