ارتباط بین گروه خونی و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کشف شد
پژوهش های جدید حاکی از آن است که دارندگان گروه های خونی A، B و AB در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش جی پلاس، بر اساس پژوهش جدید دانشمندان بر روی بیش از ۸۰ هزار زن، دارندگان گروه های خونی A، B و AB در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
نتایج تحقیقات این دانشمندان نشان داد، زنان در گروه خونی A در مقایسه با زنان با گروه خونی O بیشتر احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را داشتند و این احتمال در گروه خونی B تا ۲۱ درصد افزایش می یافت.
همچنین در دارندگان گروه خونی AB، احتمال ابتلا به این بیماری ۱۷ درصد بیشتر بود.
در مقایسه با زنان دارنده گروه خونی O منفی، بالاترین خطر ابتلا برای دارندگان گروه خونی Bمثبت (۳۵ درصد خطر ابتلا) و پس از آن گروه های خونی AB مثبت (۲۶ درصد)، A منفی (۲۲ درصد) و A مثبت (۱۷ درصد) قرار داشتند.
درحالی که پژوهش های پیشین به بررسی ارتباط بین گروه خونی و خطر سکته پرداخته و نشان داده بودند که گروه خونی AB با بالاترین و گروه خونی O با کمترین خطر ابتلا به آن روبرو هستند، بررسی ها در زمینه گروه خونی و ارتباط آن با دیابت بسیار کم بوده و از این رو نتایج قوی و قطعی ارائه نکرده بودند.
در این پژوهش، محققان مرکز تحقیقات همه گیرشناسی سلامت جمعیت در فرانسه به بررسی اطلاعات ۸۲ هزار و ۱۰۴ زن از یک پژوهش هم گروهی آینده نگر بزرگ در فرانسه بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ پرداختند.
هدف این پژوهش، ارزیابی ارتباط بین گروه خونی A، B، AB و O، عامل رزوس (مثبت یا منفی) و ترکیبی از این دو با دیابت نوع ۲ بود.
محققان گروه های خونی را با عمل رزوس ترکیب کرده و همه ترکیبات احتمالی را با گروه O منفی مقایسه کردند. O منفی به عنوان اهداکننده خون جهانی شناخته شده زیر از از هیچکدام از گروههای A و B یا آنتی ژن های رزوس برخوردار نبوده و خون دارندگان آن را می توان به همه گروه های دیگر اهدا کرد.
دانشمندان دلیل ارتباط بین گروه خونی و خطر ابتلا به دیابت را در حال حاضر ناشناخته دانسته اند اما بر این گمانند که شاید با عوامل متعددی مرتبط باشد؛ گفته می شود که جایگاه گروه خونی انسان ممکن است بر اندوتلیال یا نشانگر التهاب تاثیر بگذارد.
گروه بندی A، B، AB و O همچنین با مولکول های مختلف مرتبط با دیابت نوع ۲ ارتباط داشته و بر اساس یک پژوهش اخیر، گروه خونی یکی از عوامل تعیینکننده ترکیب کلی میکروبی روده بوده که بر متابولیسم اثر گذاشته و از این رو می تواند به دیابت نوع دو ارتباط داشته باشد.
به گفته محققان، اگرچه در این پژوهش تنها زنان مورد بررسی قرار گرفته اند اما بر اساس دانش آنها هیچ سازوکار زیستی وجود ندارد که نشانگر ارتباط جنسیتی باشد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید