طی مراسمی امروز یکشنبه 12 خرداد ماه از مقام علمی و خدمات عملی آیتالله حیدرعلی جلالی خمینی، از شاگردان امام خمینی(س) تجلیل به عمل آمد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، مراسم نکوداشت «آیتالله جلالی خمینی» از شاگردان امام راحل امروز، یکشنبه 12 خرداد ماه، با حضور جمعی از علما، مسئولان، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، معاون اول قوه قضائیه، مسئولان شهرداری تهران، خانه شهریاران جوان و جمعی از علاقهمندان و شاگردان آیتالله جلالی خمینی، در تالار ایوان شمس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، آیتالله درینجفآبادی، با تأکید بر اینکه شاگردان امام راحل شجرههای طیبه هستند که ذخائر ارزشمند انقلاب محسوب میشوند، گفت: زندگی امام راحل را میتوان به سه دوره قبل از سال 40، از سال 40 تا سال 57 و بعد از سال 57 تقسیم بندی کرد.
وی ادامه داد: مقطع اول زندگی امام در حوزه علمیه قم به تربیت شاگردان نجیب و پاکی گذشت که هر کدام پتانسیلهای قوی بودند که شخصیتهایی مانند شهید بهشتی و شهید مطهریها را تشکیل دادند.
آیتالله درینجفآبادی با اشاره به نقش شاگردان امام در رهبری مردم در زمان تبعید امام خمینی(س) گفت: بسیاری از مردم به واسطه شاگردان آن حضرت با ایشان آشنا شده و مقلد ایشان شدند.
وی به فعالیتهای آیتالله جلالی در منطقه نارمک قبل و بعد از انقلاب از جمله ساخت مسجد، حوزه علمیه، ارتباط با علما، رفع مشکلات مردم و ... اشاره کرد و گفت: هر روز این 52 سال خدمت یک کارنامه و کتاب درخشان است.
آیتالله درینجفآبادی ادامه داد: حضور هر هفتهای در شهر خمین و برگزاری نماز جمعه در این شهر، مسئولیت تقسیم زمینهای ارثی حضرت امام خمینی(س) در شهر خمین بین فقرا، فعالیت در حوزه علمیه احمدیه، حضور در جنگ، جانبازی، فعالیت به عنوان نماینده امام و رهبری، تألیف کتاب، انجام کارهای عمرانی، کمک به فقرا و ... همه نشان دهنده عمر پربرکت و نافع آیتالله جلالی است.
وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که برگزاری این مراسم بزرگداشت منجر به معرفی و شناساندن هرچه بیشتر شخصیت وی باشد.
حجتالاسلام محسن قرائتی دومین سخنران این مراسم بود؛ وی با اشاره به آیه 41 سوره مریم که میفرماید: «وَاذْکُرْ فِی الْکِتَابِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّهُ کَانَ صِدِّیقًا نَّبِیًّا؛ و در این کتاب به یاد ابراهیم پرداز زیرا او پیامبرى بسیار راستگوى بود»، به جایگاه قرآنی برگزاری چنین مراسم بزرگداشتی اشاره کرد و گفت: خداوند معتقد است اگر کسی کار خوبی کرد باید تجلیل شود و این بسیار بد بود که بعد از فوت افراد از آنها تجلیل میشد.
وی در ادامه با تأکید بر مهجوریت قرآن، تصریح کرد: باید قرآن از مهجوریت خارج شود، وضع قرآن خوب نیست؛ پیامبر(ص) فرمودند قرآن و اهل بیت(ع) نباید از هم جدا شوند اما اکنون شش هزار جلسه عزاداری در تهران برگزار میشود اما چند جلسه تفسیر برگزار میشود؟
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، معاون اول قوه قضائیه دیگر سخنران این مراسم بود؛ وی با اشاره به اینکه سنگ زیربنای تفکر اندیشه امام خمینی(س) این بود که «عالم محضر خداست، در محضر خدا گناه نکنیم» گفت: ایشان در تمام تصمیمگیریهای خود خدا را میدیدند و تجلیل از امام راحل برای همه ما یادآوری چگونه زیستن و حیات طیبه داشتن است.
وی ادامه داد: ما در لسان حضرت علی(ع) با خدا دو پیمان داریم: تعلیم و تعدیل؛ تعلیم یعنی یاد دادن به نفوس مستعد و خداوند از علما پیمان گرفته است که علما یاد دهنده باشند و راهاندازی حوزه علمیه همان جایگاه تربیت نفوس مستعد است.
حجتالاسلام رئیسی پیمان دوم یعنی تعدیل را مبارزه با فساد و ظلم عنوان و با اشاره به فعالیت آیتالله جلالی در کمیتههای انقلاب اسلامی که نقش بسیار مهمی در برقراری امنیت، فصل خصومت و رفع مشکلات مردم داشتند، گفت: آیتالله جلالی به هر دو جنبه این پیمان عمل کرده است.
در ادامه این مراسم بزرگداشت از جلد پنجم «گنجینه اخلاق» آیتالله جلالی خمینی رونمایی شد.
در ادامه آیتالله حیدرعلی جلالی خمینی با اشاره به اینکه یک طلبه ساده است و علاقهای به مطرح شدن و برگزاری چنین مراسمی نداشت، گفت: آقایان من را قانع کردند که چون مراسم در آستانه سالگرد امام راحل است و من شاگرد امام هستم، برگزاری این مراسم باعث بزرگداشت یاد و خاطره امام میشود و بر همین اساس من برگزاری این مراسم را پذیرفتم.
وی با تأکید بر اینکه باید برای داشتم وجود امام راحل شکر نعمت کنیم، گفت: دو نفر در طول تاریخ اسلام بیشترین خدمت را به ولایت انجام داده است. اولین فرد حضرت زهرا(س) است که بعد از وفات پیامبر(ص) تمام تلاش خود را در حمایت از ولایت انجام داد و دومین فرد امام خمینی(س) است که بعد از هزار و 400 سال ولایت را از غربت درآورد و آن را به صورت عملی در جامعه تحقق بخشید.
در پایان این مراسم با اهدای لوح یاد بود از آیتالله جلالی خمینی تجلیل شد.