از مجموعه دفترهای آثار موضوعی تنظیم شده از آثار حضرت امام خمینی(س)، دفتر چهل و هفتم آن کتاب : «قوای مسلح در اندیشه امام خمینی(س)» میباشد که در گروه جنگ و جهاد معاونت پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) آماده سازی شده و در دسترس علاقهمندان و محققین قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و خبری جماران، این اثر که تماما از صحیفه امام خمینی(س) استخراج شدهاست، شامل 30 عنوان کلی و دو عنوان : فرامین و پیامهای رسمی و انتصابات میباشد و در ذیل 8 فصل صورت بندی شدهاست. کار تدوین مجموعه را برادران مهدی مرندی و علی اصغر رحمتی به انجام رساندهاند.
در مقدمه این کتاب آمده است: سازش ناپذیری انقلاب اسلامی در روند حرکت خود با قدرتهای سلطهگر جهانی و مبارزه با منافع نامشروع آنها بی سابقه است و به همین خاطر انبوه عظیمی از توطئهها و تهدیدات را به دنبال داشته است. در چنین شرایطی وجود نیروهای مسلح کارآمد و آماده برای دفاع از کشور ضروری می نمود. زیرا که حفظ استقلال، امنیت، تمامیت ارضی و بقای ساختار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگ و... هر کشوری مستقیم یا غیرمستقیم، به قوای مسلح آن کشور بستگی دارد.
لذا توجه به نیروهای مسلح به عنوان اصلی ترین بازوی انقلاب و حیاتی ترین رکن حفظ استقلال کشور و آزادی ملت، از تاکیدات و سفارشهای بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده است. ایشان در بحرانی ترین شرایط کشور، با درایت و نظارت خود سه سیاست راهبردی اصلاح ساختار قوای مسلح به جا مانده از رژیم گذشته، حمایت از نهادهای امنیتی مردمی خودجوش، انگیزش مردمی برای حمایت از قوای مسلح.»را جهت نیل به اهداف فوق دنبال نمودند.
این اثر که شامل هشت فصل می شود در فصل اول پیرامون کلیات قوای مسلح است و به مباحثی همچون وجه تمایز قوای مسلح الهی و غیر الهی و ضرورت نیاز به قوای مسلح، ارزش و جایگاه آن پرداخته است. فصل دوم پیرامون ویژگیهای قوای مسلح اسلامی با موضوعاتی همچون نظامیان صدر اسلام و نظامیان جمهوری اسلامی و خصوصیات فرماندهان اسلام تدوین گشته و فصل سوم به اهداف و ماموریت های قوای مسلح و نوع اهداف و ماموریت ها اشاره دارد. فصل چهارم با عنوان نظم و سلسله مراتب در قوای مسلح به مباحثی همچون مفهوم نظم و سلسله مراتب و ضرورت وجود نظم و تاکید بر رعایت سلسله مراتب پرداخته است.
فصل پنجم نیز تحت عنوان مسئولیت متقابل مردم و نیروهای مسلح، موضوعات حمایت مردم و خدمتگزاری قوای مسلح و ضرورت اتحاد بین مردم و نیروهای مسلح را شامل میشود. فصل ششم با عنوان هشدارها و رهنمودها با زیرعنوانهایی همچون پرهیز از گروهگرایی و حزب بازی، جلوگیری از نفوذ دشمن در صفوف نیروها و رعایت اخلاق، به عملکرد قوای مسلح توجه نموده است. فصل هفتم راجع به نقش قوای مسلح در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس با زیرموضوعات متوقف کردن دشمن و تاخت بر دشمن و بیرون راندن آن نگاشته شده است و فصل هشتم به فرامین و انتصابات حضرت امام در نامه ها، پیام ها و سخنرانی های مختلف پرداخته است.
گفتنی است، طبق روال سایر مجموعههای تبیان، تاریخ صدور پیام ها و سخنرانی های حضرت امام ماخوذ از مجموعه صحیفه امام در ذیل هر قطعه ذکر شده است و مشخصات کامل مآخذ هر قطعه، در انتهای کتاب آورده شده است.
«قوای مسلح در اندیشه امام خمینی(س)»، از سال 1383 به مجموعههای تبیان اضافه شد و در 298 صفحه، در مراکز پخش و نمایندگی های رسمی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در اختیاز دوست داران اندیشه امام راحل و پژوهشگران ارجمند قرار گرفته است.