طبق جدیدترین گزارش وزارت بهداشت، در حال حاضر و در روز دوشنبه سوم آبان 1400، ۲۲ شهرستان قرمز، ۱۲۸ شهرستان نارنجی، ۲۱۵ شهرستان زرد و ۸۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش جماران؛ جدید ترین نقشه کرونایی ایران نشان می دهد که ۲۲ شهرستان قرمز، ۱۲۸ شهرستان نارنجی، ۲۱۵ شهرستان زرد و ۸۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
تازهترین رنگبندی کرونایی که از سه شنبه ۴ آبان اعمال میشود، در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.
بنا بر این گزارش، علاوه بر شهرهای قرمز قبلی، سرچهان (فارس)، آبیک (قزوین)، شهربابک (کرمان)، آشتیان و تفرش (مرکزی) و اردکان (یزد) هم در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
همچنین شهرستانهای ایوان (ایلام)، خلیلآباد، خواف، سبزوار (خراسان رضوی)، زابل (سیستان و بلوچستان)، رستم و فیروزآباد (فارس)، البرز (قزوین)، رودبار و رودسر (گیلان)، چالوس و رامسر (مازندران) از زرد به نارنجی تغییر وضعیت یافتند.
با انتشار جدید ترین نقشه کرونایی ایران، ۲۲ شهرستان قرمز، ۱۲۸ شهرستان نارنجی، ۲۱۵ شهرستان زرد و ۸۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
سوم آبان ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها
طبق اعلام وزارت بهداشت، پیک ششم کرونا در برخی استان های کشور به صدا در آمده و تعداد شهرستان های قرمز به ۲۲ مورد افزایش یافته و در صورت کمتوجهی به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و عادی انگاری میتوان انتظار تغییر رنگ شهرها و افزایش آمار بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا را داشت.
بر اساس آخرین تغییرات در نقشه رنگبندی شهرستانهای کشور که از چهارم آبان اعمال میشود، در طول یک هفته، هفت شهر به شهرهای قرمز کرونایی افزوده شده و شهرستانهای قرمز به ۲۲ مورد افزایش یافته است و ۱۲۸ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۵ شهرستان زرد و ۸۳ شهرستان آبی هستند.
هفته گذشته ۲۴ مهرماه شهرستانهای اشنویه، بوکان، پیرانشهر، سردشت در استان آذربایجان غربی، استهبان در استان فارس، سنندج در استان کردستان و پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب در استان کرمانشاه در وضعیت قرمز بودند.
علاوه بر شهرهای قرمز قبلی، سرچهان (فارس)، آبیک (قزوین)، شهربابک (کرمان)، آشتیان و تفرش (مرکزی) و اردکان (یزد) هم در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
همچنین شهرستانهای ایوان (ایلام)، خلیلآباد، خواف، سبزوار (خراسان رضوی)، زابل (سیستان و بلوچستان)، رستم و فیروزآباد (فارس)، البرز (قزوین)، رودبار و رودسر (گیلان)، چالوس و رامسر (مازندران) از زرد به نارنجی تغییر وضعیت یافتند.
وزارت بهداشت امروز(دوشنبه) اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۰ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان کرونا در کشور به ۱۲۵ هزار و ۳۶۳ نفر رسید
از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه سوم آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و ۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۷۱ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین چهار هزار و ۲۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تا کنون ۵۱ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۸۵۸ نفر دُز اول، ۳۰ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۴۰۰ نفر دُز دوم و ۶۲ هزار و ۵۱۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸۱ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۷۷۲ دُز رسید. در شبانه روز گذشته، ۹۵۳ هزار و ۹۸۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
آخرین اخبار وضعیت شیوع کرونا و روند واکسیناسیون در شهرستان ها
مازندران
طبق تازه ترین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل روز گذشته موارد بستری روزانه در بیمارستان های استان بار دیگر سه رقمی شد به گونه ای که در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر یکشنبه دوم آبان با بستری ۱۲۰ بیمار تازه مبتلا شده به کرونا، مجموع بستری شده ها در استان به ۴۲۵ نفر رسید.
روند افزایشی شیوع کرونا در مازندران که از ۱۰ روز پیش شروع شده بود طی ۴۸ ساعت گذشته سرعت بیشتری گرفته است به گونهای که نه تنها رنگ آبی را به طور کلی از جغرافیای استان پاک کرده ، بلکه پنج شهرستان را در وضعیت نارنجی یا پرخطر قرار داده است.
براساس تازهترین ارزیابی نرمافزار ماسک مربوط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی وضعیت کرونایی بابلسر، میاندرود و سیمرغ که تا ۲ روز پیش آبی بود اکنون به رنگ زرد تغییر کرده است.
همچنین وضعیت کرونایی شهرستان های قائمشهر، جویبار، سوادکوه و تنکابن نیز از زرد به نارنجی تغییر کرده است. پیش از این تنها شهرستان نور در مازندران دارای وضعیت نارنجی بود.
هم اکنون وضعیت شهرستان های گلوگاه، بهشهر، نکا، ساری، سوادکوه شمالی، میاندرود، سیمرغ، بابلسر، آمل، بابل، محمودآباد، نوشهر، چالوس، رامسر، فریدونکنار، عباس آباد و کلاردشت هم زرد ارزیابی شده است
گیلان
بر اساس تازه ترین ارزیابی نرم افزار ماسک که امروز دوشنبه منتشر شد، رنگ نارنجی کرونایی به استان گیلان برگشت و ۲ شهرستان رودبار و رودسر در نقشه جدید استان گیلان از وضعیت زرد کرونایی خارج شدند و به رنگ بندی نارنجی پیوستند. در آخرین رنگ بندی کرونایی استان گیلان که شامگاه جمعه گذشته اعلام شده بود، این ۲ شهرستان زرد بودند که در کمتر از ۲ روز نارنجی شدند.
شهرستان های استان گیلان شامل املش، سیاهکل، لنگرود، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، شفت، صومعه سرا، فومن، بندرانزلی، تالش، آستارا ، رضوانشهر و املش زرد هستند.
٢ شهرستان املش و رضوانشهر که در نقشه کرونایی هفته گذشته استان گیلان آبی بودند به رنگ زرد برگشتند و شهرستان های زرد نیز در شرایط پیشین خود ثابت ماندند.
بر اساس آخرین دانشگاه علوم پزشکی گیلان تعداد بسترهای روزانه در این استان به ۱۰۱ نفر رسیده است.
در حال حاضر نیز ۸۷.۱ درصد جمعیت استان دُز نخست و بیش از ۴۸ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و تاکنون نصف جمعیت هدف استان، واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
سیستان و بلوچستان
شمار مبتلایان روزانه کرونا در سیستان و بلوچستان ۲ رقمی شده و به ۹۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته رسیده است.
با افزوده شدن ۹۰ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۷هزار و ۴۵۶ نفر رسید.
در شبانهروز گذشته با فوت پنج نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۵۷۵ نفر رسید.
بر اساس آخرین گزارشهای ستاد ملی کرونا شهر زابل در شمال این استان در رنگبندی جدید کرونایی کشور به رنگ نارنجی درآمد.
هماینک علاوهبر زابل با وضعیت نارنجی کرونا شهرهای خاش، تفتان، سراوان و گلشن نیز در وضعیت زرد و بقیه شهرهای سیستان و بلوچستان آبی گزارش شده است.
اردبیل
روند پایدار بیماری کووید ۱۹ در استان اردبیل همچنان ادامه داشته و با بستری ۲۶ بیمار در شبانه روز گذشته مجموع بیماران بستری در مرازک درمانی استان به ۱۶۴ نفر رسید.
ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل در گزارش روز دوشنبه خود اعلام کرد که از این تعداد بیمار ۴۳ نفر در بخش های ویژه تحت مراقبت قرار دارند ضمن اینکه ۱۲۳ نفر بیمار هم بدون بستری شدن تحت نظر بوده و خدمتات درمانی میگیرند. با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان بستری طی شبانه روز گذشته، مجموع جانباختگان کرونا در این استان در خلال پنج موج ۲ هزار و ۵۱۷ نفر بوده است.
هم اکنون شیوع بیماری در این استان در وضعیت زرد قرار دارد، شهرستانهای بیلهسوار، نمین، گرمی، نیر و اصلاندوز در وضعیت آبی و شهرستانهای اردبیل، خلخال، پارسآباد، کوثر، سرعین و مشگینشهر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
لرستان
سه بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و تعداد قربانیان به ۲ هزار و ۵۷۴ نفر رسید.
با شناسایی ۲۰۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان تعداد مبتلایان این ویروس نیز به ۱۹۰ هزار و ۲۵۴ نفر رسیده است.
هم اکنون وضعیت کرونایی شهرستان های ازنا، چگنی، سلسله، دلفان، الیگودرز و رومشکان زرد و خرمآباد، پلدختر و بروجرد، کوهدشت و دورود همچنان نارنجی می باشد.
برابر اعلام نرمافزار ماسک شهرهای دورود و کوهدشت هم با افزایش آمار ابتلا و بستری بیماران کرونایی از وضعیت زرد به نارنجی تغییر یافتند و به سه شهر نارنجی دیگر شامل خرمآباد، پلدختر و بروجرد اضافه شدند.
سمنان
طبق اعلام سامانه ماسک، همچنان شهرستانهای سمنان، شاهرود، گرمسار و دامغان وضعیت نارنجی کرونایی دارند.
شهرستانهای مهدیشهر، آرادان و سرخه در وضعیت زرد کرونایی هستند و میامی تنها شهرستان آبی استان سمنان است.
طبق اعلام مسوولان دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان رعایت شیوهنامههای بهداشتی برای مقابله با کرونا و قطع زنجیره انتقال ویروس در مناطق تابعه این دانشگاه حدود ۴۷ تا ۵۰ درصد است و ۸۲.۷ درصد جمعیت مشمول واکسیناسیون دُز اول واکسن را دریافت کردند و در دُز دوم نیز ۴۹.۶ درصد جمعیت تحت پوشش تاکنون واکسن زدند.
آذربایجان غربی
بستری شدگان روزانه سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۶۵ نفر رسید که کمترین رقم طی سه ماه اخیر بوده است.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۸۵۵ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۱۹ درصد این تعداد، در مراکز درمانی بستری شدند که با اضافه شدن این تعداد، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به هزار و ۲۴۰ نفر رسید.
از این تعداد، ۲۸۱ نفر در بخش های مراقبت های ویژه مراکز درمانی بستری بوده و ۵۴ نفر با استفاده از ونتیلاتور قادر به تنفس هستند.
همچنین تا ۳۰ مهرماه امسال، واکسیناسیون در استان به ۸۰.۴ درصد رسید که در این میان ارومیه بین ۱۷ شهرستان همچنان پیشتاز است. تاکنون بیش از سه میلیون و ۱۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در آذربایجان غربی تزریق شده است.
بوشهر
شهرستانهای بوشهر، تنگستان، دیلم، عسلویه و دشتی در این استان در وضعیت زرد با خطر متوسط و جم، دشتستان، دیر، کنگان و گناوه نیز در وضعیت آبی کم خطر کرونایی قرار دارند.
براساس این رنگ بندی استان بوشهر در زمان حاضر در وضعیت کم خطر کرونایی قرار دارد.
در زمان حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار دُز واکسن در این استان تزریق شده که ۸۰ درصد از مردم بالای ۱۲ سال یک نوبت و ۴۵ درصد نیز هر ۲ نوبت واکسن را دریافت کردهاند.
تاکنون در زمان حاضر ۸۰ درصد دانش آموزان استان نوبت اول واکسن خود را دریافت کردهاند.
آذربایجان شرقی
تاکنون بیش از ۱۲۹ هزار نفر معادل ۸۳ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال شهرستان علیه کرونا واکسینه شده و حداقل یک دُز واکسن را دریافت کردهاند.
مرکزی
شمار شهرستان قرمز کرونایی در استان مرکزی به سه مورد افزایش یافت که ۲ شهرستان تفرش و آشتیان در رنگبندی کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرمز اعلام شد که با احتساب زرندیه، شمار شهرستانهای پرخطر این استان به سه مورد رسید.
در آخرین گزارش رنگبندی کرونا همچنین اراک، ساوه، فراهان، دلیجان از توابع استان مرکزی در وضعیت نارنجی هستند و پنج شهرستان محلات، خمین، شازند، خنداب، کمیجان نیز با رنگ زرد رکرونا موقعیت کمخطرتری دارند.
کرمانشاه
در شبانهروز گذشته ۱۱ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند ومجموع جان باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۷۲۴ نفر رسیده است.
هماکنون ۷۳۸ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته ۳۵ نفر کمتر شده است.
در شبانهروز گذشته ۱۱۶ نفر شامل ۶۵ بیمار مثبت بستری و ۵۱ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که در مقایسه با روز گذشته ۵۶ نفر کمتر است، از این تعداد، ۱۵۳ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و حال ۲۴ نفر هم وخیم است. شهرستانهای پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب و روانسر از روز شنبه اول آبان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
چهارمحال و بختیاری
شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان و کیار در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای سامان، بن، کوهرنگ، خانمیرزا و اردل در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
در ۲۴ ساعت گذشته کرونا در استان یک فوتی و ۱۲۶ مبتلای جدید به همراه داشت. روند شیوع کرونا در استان در وضعیت با ثبات کاهشی قرار دارد اما هرگونه غفلت و بیتوجهی میتواند این روند را افزایشی کند به صورتی که برخی شهرستانهای کشور در رنگ بندی جدید اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند و میتواند زنگ خطری برای مناطق نارنجی از جمله پنج شهرستان استان باشد.
۷۸۶ هزار نفر در استان واجد شرایط دریافت واکسن کرونا هستند که تاکنون از این تعداد ۷۶ درصد دُز نخست و ۴۹ درصد دُز دوم را دریافت کردهاند.
البرز
هم اکنون ۶۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان به تخت های بستری انتقال یافتند و ۶۰۷ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز بستری هستند.
چهار بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در البرز جان خود را از دست داده اند و مجموع جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو۲۷۷ نفر رسید.
اکنون ۲ شهرستان تابعه البرز نارنجی ، چهار شهرستان زرد و یک شهرستان آبی کرونایی است.
ایلام
ویروس مرگبار کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته جان ۲ نفر از مردم استان را گرفت و تعداد فوتی های استان ناشی از ویروس کرونا به یک هزار و ۱۲۳ نفر رسیده است.
طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های استان بستری شدند و در حال حاضر ۱۷۱ نفر به خاطر ابتلا به ویروس کرونا بستری هستند.
شبانه روز گذشته در شهرستان های ایلام ۱۴، دره شهر ۶، چرداول پنج و شهرستان های آبدانان، ایوان، دهلران، سیروان و مهران نیز هرکدام یک نفر بستری شده اند و شهرستان های بدره، ملکشاهی، هلیلان و چوار نیز فاقد بیمار بستری هستند.
شهرستان های ایلام، چرداول، بدره، دره شهر و آبدانان به رنگ نارنجی و شهرستان های سیروان، مهران، ملکشاهی، دهلران، هلیلان، ایوان و چوار نیز به رنگ زرد هستند.
سه بیمار مبتلا به کرونا در کاشان جان باختند
معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به فوت سه بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این منطقه گفت: سه مرد ۶۰، ۷۰ و ۸۳ در مرکزهای درمانی کاشان جان باختند.
مهدی دلاوری روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۷۶ مورد جدید به ۵۲ هزار و ۴۹۰ نفر رسید.
وی ادامه داد: اکنون ۳۰۲ بیمار حاد تنفسی مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۲۲۸ بیمار در کاشان و ۷۴ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند؛ همچنین ۶۷ بیمار به طور موقت بستری شدهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ نفر بیمار جدید در بیمارستان کاشان و یک نفر نیز به صورت موقت در مرکز درمانی آران و بیدگل بستری شدند.
وی شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۲۷ نفر اعلام و اضافه کرد: ۲۲ نفر از بیماران در کاشان و پنج نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
دلاوری تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۱۲ بیمار با سن یک تا ۸۲ سال در مرکزهای درمانی کاشان و ۱۲ نفر با سن ۲۵ تا ۸۵ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.
وی با اشاره به مراجعه ۲۸ نفر به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ۲۴ ساعت گذشته گفت: ۶ هزار و ۲۸۷ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) دانشگاه است.
به گفته وی، ۲۷۳ هزار و ۷۸۳ نفر از آغاز شیوع کرونا (اسفند ۹۸) تاکنون به مرکزهای بستری و سرپایی تشخیصی و درمانی ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل مراجعه کردهاند و ۱۷ هزار و ۷۲۷ بیمار حاد تنفسی نیز تاکنون از بیمارستانهای شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل مرخص شدهاند.
تزریق ۴۴۷ هزار و ۵۶۵ دُز واکسن کرونا
معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به تزریق ۴۴۷ هزار و ۵۶۵ دُز واکسن کرونا از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل اضافه کرد: ۲۸۳ هزار ۳۸۸ دز از این تعداد مربوط به نوبت نخست و ۱۶۵ هزار و ۱۷۷دز مربوط به نوبت دوم بوده است.
وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی به ترتیب نارنجی و آبی است.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
ویروس کرونا (COVID-۱۹) اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد؛ این ویروس در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، واکسیناسیون و رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی توصیه شده است.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.
زابل در شمال سیستان و بلوچستان نارنجی شد
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آخرین گزارشهای ستاد ملی کرونا شهر زابل در شمال این استان در رنگبندی جدید کرونایی کشور به رنگ نارنجی درآمد.
علیرضا شهرکی روز دوشنبه با بیان اینکه معیار رنگبندی کرونایی در شهرستانها بر اساس وضعیت بیمارستانهاست، اظهارداشت: تعداد افراد بستری مثبت کرونا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت منطقه ارزیابی شده بطوریکه در صورت بیشتر از تعداد مورد نظر باشد شهر مربوطه نارنجی اعلام میشود.
وی ادامه داد: هماینک علاوهبر زابل با وضعیت نارنجی کرونا شهرهای خاش، تفتان، سراوان و گلشن نیز در وضعیت زرد و بقیه شهرهای سیستان و بلوچستان آبی گزارش شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در زابل فعالیت گروه سه و چهار ممنوع است، گفت: مشاغل صنفی گروه سه شامل آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی، تالارهای پذیرایی، باغ وحش و شهربازی، مراکز تفریحی آبی و استخرهای سرپوشیده است و مشاغل گروه چهار نیز شامل فعالیتهای مرتبط با همایشها و مراسم فرهنگی، اجتماعی، مذهبی، باشگاههای ورزشی، ورزشهای پر برخورد، گروههای حساس، کافه، چایخانه و قهوهخانه است.
وی استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بهداشت دست و اجتناب از حضور در اماکن شلوغ و دورهمیها را مهمترین راهکار در کنترل چرخه انتقال ویروس کرونا عنوان کرد و افزود: در صورت کمتوجهی به رعایت دستورالعملها میتوان انتظار تغییر رنگ شهرها و افزایش آمار بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا را داشت.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با افزوده شدن ۹۰ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۷هزار و ۴۵۶ نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری اظهارداشت:در شبانهروز گذشته با فوت پنج نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۵۷۵ نفر رسید.
وی با بیان اینکه هماینک ۱۷۶ بیمار حاد تنفسی و ۵۷ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست میشود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
رنگ نارنجی کرونایی به گیلان بازگشت
بر اساس تازه ترین ارزیابی نرم افزار ماسک که امروز دوشنبه منتشر شد، رنگ نارنجی کرونایی به استان گیلان برگشت.
بر این اساس ۲ شهرستان رودبار و رودسر در نقشه جدید استان گیلان از وضعیت زرد کرونایی خارج شدند و به رنگ بندی نارنجی پیوستند. در آخرین رنگ بندی کرونایی استان گیلان که شامگاه جمعه گذشته اعلام شده بود، این ۲ شهرستان زرد بودند که در کمتر از ۲ روز نارنجی شدند.
بر اساس ارزیابی نرم افزار ماسک بقیه شهرستان های استان گیلان شامل املش، سیاهکل، لنگرود، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، شفت، صومعه سرا، فومن، بندرانزلی، تالش، آستارا ، رضوانشهر و املش زرد هستند.
پیش از این بر اساس ارزیابی نرم افزار ماسک در شامگاه جمعه گذشته ٢ شهرستان املش و رضوانشهر که در نقشه کرونایی هفته گذشته استان گیلان آبی بودند به رنگ زرد برگشتند و شهرستان های زرد نیز در شرایط پیشین خود ثابت ماندند.
در موج پنجم کرونا تعداد بستری های مبتلا به بیماری کووید ١٩ به نزدیک ٢ هزار و ١٠٠ نفر رسیده بود اما از اوایل شهریور ماه روند نزولی گرفت اما طی چند هفته اخیر با افت و خیزهایی همراه است و بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم اکنون ۳۶۳ بیمار مبتلا به کووید ١٩ در بیمارستان های استان بستری هستند که جمعه گذشته این آمار ۳۴۴ نفر بود.
بر اساس آخرین آمار روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی گیلان تعداد بسترهای روزانه در این استان به ۱۰۱ نفر رسیده است.
کارشناسان بهداشتی گیلان بارها به ویژه طی روزهای اخیر با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در کنار واکسیناسیون از عادی انگاری مردم ابراز نگرانی می کنند و معتقد هستند اگر به پروتکل ها بی توجهی شود و مردم سهل انگار باشند موج بعدی کرونا دور از انتظار نیست.
رنگ آبی کرونایی از مازندران پاک شد
روند افزایشی شیوع کرونا در مازندران که از ۱۰ روز پیش شروع شده بود طی 48 ساعت گذشته سرعت بیشتری گرفته است به گونهای که نه تنها رنگ آبی را به طور کلی از جغرافیای استان پاک کرده ، بلکه پنج شهرستان را در وضعیت نارنجی یا پرخطر قرار داده است.
براساس تازهترین ارزیابی نرمافزار ماسک مربوط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی وضعیت کرونایی بابلسر، میاندرود و سیمرغ که تا ۲ روز پیش آبی بود اکنون به رنگ زرد تغییر کرده است.
همچنین وضعیت کرونایی شهرستان های قائمشهر، جویبار، سوادکوه و تنکابن نیز از زرد به نارنجی تغییر کرده است. پیش از این تنها شهرستان نور در مازندران دارای وضعیت نارنجی بود.
رنگ آبی کرونایی ابتدای امسال از مازندران خارج شده بود و پس از پشت سر گذشتن دو موج پی درپی چهارم و پنجم از اول مهر ماه به نقشه کرونایی مازندران بازگشته بود. تداوم روند کاهشی در ماه مهر سبب شد تا هفت شهرستان مازندران به وضعیت آبی برسند ولی عادی انگاری و برگزاری نشست های جمعی مانند عروسی و عزا سبب شد تا اکنون دیگر هیچ منطقه ای در مازندران رنگ آبی نداشته باشد.
طبق ارزیابی سامانه ماسک هم اکنون وضعیت شهرستان های گلوگاه، بهشهر، نکا، ساری، سوادکوه شمالی، میاندرود، سیمرغ، بابلسر، آمل، بابل، محمودآباد، نوشهر، چالوس، رامسر، فریدونکنار، عباس آباد و کلاردشت هم زرد ارزیابی شده است.
رنگ آبی در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنی خطر کم و ۲ بیمار بستری به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت را نشان می دهد. رنگ زرد هم به معنای خطر متوسط محسوب می شود. مناطقی که بیشتر از بین چهار تا ۶ نفر از میان هر یکصد هزار نفر بیمار کووید ۱۹ بستری به صورت روزانه داشته باشند با وضعیت زرد تعریف می شوند.
رنگ نارنجی به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است. آمار روزانه بستری بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت آن منطقه را در وضعیت نارنجی تعریف می کند. همچنین رنگ قرمز هم که از مدتی پیش از ایران رخت بربسته است ، وضعیت کرونایی " بسیار پرخطر " محسوب می شود.
پایان رنگ آبی کرونایی و تغییر وضعیت پنج شهرستان مازندران به نارنجی در حالی است که طی دو هفته گذشته مسئولان استان از استاندار گرفته تا روسای دانشگاه های علوم پزشکی نسبت به تداوم روند افزایشی کرونا بر اثر عادی انگاری شهروندان هشدار داده بودند.
همچنین طبق تازه ترین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل روز گذشته موارد بستری روزانه در بیمارستان های استان بار دیگر سه رقمی شد به گونه ای که در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر یکشنبه دوم آبان با بستری ۱۲۰ بیمار تازه مبتلا شده به کرونا، مجموع بستری شده ها در استان به ۴۲۵ نفر رسید.
۶۹ بیمار کووید ۱۹ در البرز بستری شدند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که ۶۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان به تخت های بستری انتقال یافتند.
دکتر شهرام صیادی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: اکنون ۶۰۷ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز بستری هستند.
وی بیان داشت: از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز ۷۵ هزار و ۶۰۷ نفر در بیمارستان ها بستری شده اند.
صیادی افزود: چهار بیمار کووید ۱۹ طی 24 ساعت گذشته در البرز جان خود را از دست داده اند و مجموع جانباختگان این بیماری در استان به 6 هزارو277 نفر رسید.
وی تصریح کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۶۸ هزار و ۷۱۷ نفر از مراکز درمانی ترخیص شده اند.
اکنون ۲ شهرستان تابعه البرزنارنجی ، چهار شهرستان زرد و یک شهرستان آبی کرونایی است.
رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک، شستن مکرر دست ها و تزریق واکسن مهمترین توصیه به مردم برای مهار کرونا است.
وضعیت گیلانغرب از نظر ابتلا به ویروس کرونا شکننده است
سرپرست فرمانداری گیلانغرب گفت: وضعیت این شهرستان از نظر ابتلا به ویروس کرونا شکننده است از این رو باید مردم رعایت دستورالعملهای بهداشتی را بیشتر جدی بگیرند.
حشمت رضایی روز دوشنبه افزود: مردم باید کمک کنند شهرستان دوباره به سمت قرمز شدن وضعیت سوق داده نشود چون به دلیل کم توجهی به پروتکلهای بهداشتی و کمرنگ شدن استفاده از ماسک و مهمتر از همه دورهمی ها و برگزاری مراسم های ترحیم و بعضا عروسی وضعیت زرد شهرستان پس از یک هفته به وضعیت نارنجی بازگشته است.
وی اظهار کرد: این شرایط بسیار شکننده بوده و در صورت عدم تکمیل واکسیناسیون، عدم استفاده از ماسک و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی و شرکت در تجمعات مجدد تعداد موارد ابتلا و بستریها افزایش خواهد یافت و دوباره شرایط بحرانی کرونا باز خواهد گشت.
سرپرست فرمانداری گیلانغرب گفت: از همه همشهریان میخواهم با زدن ماسک که بهترین و کم هزینه ترین گزینه پیشگیری از کروناست و رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون کمک کنند تا هرچه زودتر سلامتی به دیار همیشه زیبای گیلانغرب باز گردد.
رضایی با اشاره به اینکه مراکز واکسیناسیون شهرستان همچنان فعال و آماده ارائه خدمات به مردم هستند، تاکید کرد: افراد باقی مانده هرچه سریعتر به این مراکز مراجعه و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند تا هرچه زودتر اهداف پیش بینی شده محقق شود.
وی یادآور شد: از اول آبان به دستگاه های اداری ابلاغ شده کلیه کارمندان دولتی شاغل در دستگاه های اجرایی فقط در صورت تزریق حداقل یک دز واکسن، اجازه حضور در محل کار خود را دارند و برای افرادی که حاضر به واکسیناسیون نشوند، غیبت غیر موجه منظور شده و با عنوان تمرد با آنها برخورد خواهد شد.
سرپرست فرمانداری گیلانغرب اضافه کرد: فعالیت کلیه اصناف و مشاغل خصوصی و عمومی، مشروط به تزریق حداقل یک دز واکسن بوده و پروانه و مجوز فعالیت افراد واکسن نزده صادر و تمدید نخواهد شد.
رضایی با بیان اینکه ادامه فعالیت رانندگان و افراد شاغل در ناوگان حمل و نقل عمومی و باری صرفا با تجویز واکسن امکان پذیر است، ادامه داد: بر همین اساس با افرادی هم که به هر شکل اقدام به واکسن هراسی کنند برخورد قانونی صورت میگیرد.
سرپرست فرمانداری گفت: تاکنون ۸۷ درصد جامعه هدف دز اول و ۷۰ درصد نیز دز دوم واکسن را دریافت کردهاند ضمن اینکه ۸۸ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ شهرستان سال هم واکسیناسیون شده و از این حیث همچنان در رتبه اول استان کرمانشاه هستیم.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۲۰ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان الزهرا (س) شهر گیلانغرب و دیگر بیمارستان های سطح استان بستری هستند.
گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد.
بستریهای روزانه کرونا درآذربایجانغربی به کمترین رقم در ۳ماه اخیر رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: بستری شدگان روزانه سندرم حاد تنفسی در استان طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۶۵ نفر رسید که کمترین رقم طی سه ماه اخیر بوده است.
جواد آقازاده روز دوشنبه افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۵۵ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۱۹ درصد این تعداد، در مراکز درمانی بستری شدند.
وی اضافه کرد: با اضافه شدن این تعداد، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به هزار و ۲۴۰ نفر رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: از این تعداد، ۲۸۱ نفر در بخش های مراقبت های ویژه مراکز درمانی بستری بوده و ۵۴ نفر با استفاده از ونتیلاتور قادر به تنفس هستند.
آقازاده اظهار کرد: همچنین متاسفانه در این مدت ۱۷ نفر در آذربایجان غربی از جمله ۶ نفر در ارومیه و سه نفر در هریک از شهرستان های میاندوآب و خوی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی های ناشی از کرونا در استان به ۶ هزار و ۷۶۰ نفر رسید.
تاکنون نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۲.۲۵ درصد از این تعداد، جان خود را از دست داده اند.
تعداد فوتیهای روزانه کرونا در کرمانشاه به ۱۱ نفر افزایش یافت
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته ۱۱ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند، گفت: مجموع جان باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۷۲۴ نفر رسیده است.
«مهدی محمدی» یکشنبه شب افزود: هماکنون ۷۳۸ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته ۳۵ نفر کمتر شده است.
وی اظهار داشت: در شبانهروز گذشته ۱۱۶ نفر شامل ۶۵ بیمار مثبت بستری و ۵۱ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که در مقایسه با روز گذشته ۵۶ نفر کمتر است.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: از این تعداد، ۱۵۳ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و حال ۲۴ نفر هم وخیم است.
وی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۵ نفر در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و ۲۱۹ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.
محمدی ادامه داد: در شبانه روز گذشته ۳۳۱ بیمار هم در مراکز درمانی استان کرمانشاه برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که نسبت به روز قبل یک نفر کمتر است.
براساس رنگ بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب و روانسر از روز شنبه اول آبان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
براساس این گزارش، شهرستان های کرمانشاه، هرسین، سنقروکلیایی، کنگاور، صحنه، اسلام آبادغرب، گیلانغرب و روانسر در وضعیت نارنجی و شهرستان های قصرشیرین، ثلاث باباجانی و دالاهو نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.
کرونا در سیستان و بلوچستان ۲ رقمی شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: شمار مبتلایان روزانه کرونا در سیستان و بلوچستان ۲ رقمی شده و به ۹۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته رسیده است.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری روز دوشنبه اظهار داشت: با افزوده شدن ۹۰ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۷هزار و ۴۵۶ نفر رسید.
وی افزود: در شبانهروز گذشته با فوت پنج نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۵۷۵ نفر رسید.
وی با بیان اینکه هماینک ۱۷۶ بیمار حاد تنفسی و ۵۷ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست میشود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راههای انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدتزمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس براساس یافتههای علمی رفتار عامل بیماری شناسایی میشود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد: براساس مطالعات انجام شده واکسیناسیون عمومی از شمار مبتلایان، بستری و فوتشدگان ناشی از کرونا به شدت کاسته و این روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در این استان نیز ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.