رئیس انجمن علمی عرفان اسلامی ایران با «تومیتا» استاد دانشگاه و مترجم کتاب ولایت فقیه امام خمینی روز سه شنبه یازدهم خرداد در ژاپن دیدار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، در ابتدای این دیدار تومیتا از سابقه فعالیت های علمی خود و همچنین تمرینات جسمی مراقبه ای که در جوانی انجام می داده توضیحاتی ارائه کرد.
سپس این استاد دانشگاه از خانم دکتر طباطبایی پرسید، امام با چه تمریناتی در زندگی فردی خود توانستند وضعیت روحی خود را حفظ کنند و اینچنین تغییراتی در جامعه ایجاد کنند؟
خانم دکتر طباطبایی عروس گرامی حضرت امام در پاسخ به این سؤال به برنامه های واجب و مستحب در دین اسلام اشاره و افزودند در همه این اعمال، مراقبه، حضور قلب، نفی غیر حق، توصیه شده است.
وی بطور مثال به نماز اشاره کرد و افزود: در نماز که یک عمل واجب محسوب می شود و اقامه آن به جماعت توصیه شده، نمازگزار به اندازه درک و معرفتش بطور مکرر این حالات را تجربه می کند. مثلا در آغاز نمار با گفتن "الله اکبر" از هرچه غیر خداوند است دور می شود ویا در قنوت خود که امری مستحب است با خدای خود مناجات می کند و یا در سجده، در نهایت تذلل پیشانی خود را بر خاک می ساید و خداوند را می ستاید و تسبیح می کند. همه آن حالات برای نمازگزار در نمازش به تناسب معرفتی که دارد انجام می گیرد و افزون بر این کسی که بیشتر بخواهد آداب نماز را رعایت کند، به نوافل نماز می پردازد و می دانید نوافل باید فردی انجام گیرد و به جماعت خوانده نمی شود هر چقدر نماز گزار اهلش باشد آن حالات را یعنی مراقبه، تمرکز و رهایی از خود و غیر را تجربه می کند.
دکتر طباطبایی افزود: نکته جالب در سجده این است که پیشانی نمازگزار بر تربت امام حسین علیه السلام باشد، چرا؟ تربت امام حسین(ع) سمبل عشق و فنای ازخود و اتصال به معبود مطلق است. پس در هر نماز، نماز گزار به یاد می آورد که باید در برابر خداوند از خود و انانیت خود فارغ شود. بنابراین همه آن تمرینات مد نظر شما در عبادات ما و در نماز واجب و مستحب برای اهلش حاصل شدنی است و امام خمینی همه این فرائض و نوافل را انجام می دادند و غیر از آن با قرآن نیز بسیار مانوس بودند و قرآن را نسخه انسانیت می دانستند که انسانیت انسان را شکوفا می کند.
رئیس انجمن علمی عرفان اسلامی در پایان گفت: علاوه بر همه این فعالیت ها، امام کمک به مردم و علم آموزی و نشر علم را هم عبادت و موجب کمال و تعالی می دانستند-در اسلام زکات علم، نشر و ترویج آن است- امام مبارزه با ظلم را نیز وظیفه انسان مسلمان و شرط کمال او می دانستند و خود به چنین وظیفه ای عمل کردند.
«تومیتا» استاد دانشگاه «دوشیشا»، در سال های گذشته کتاب ولایت فقیه امام خمینی(س) را به زبان ژاپنی ترجمه و به تازگی کتابی با موضوع زندگی امام(س) به زبان ژاپنی منتشر کرده است.