به گزارش ایرنا سال گذشته حوزه هنر شاهد اتفاق خوشایندی بود و طی آن حدود 25 درصد به موجودی پرده‌های سینمای ایران افزوده شد اما آذربایجان غربی از این اتفاق خوشایند بهره ای نبرد.
در اثبات پیشگامی این استان در برخورداری از سالن های سینما طی دهه های گذشته همین بس که نخستین سالن سینمای کشور به سبک امروزی در سال 1303 تحت عنوان 'گراند سینما' در تهران و 6 سال بعد، اولین سینمای آذربایجان غربی با عنوان 'ایران' در شهر خوی تاسیس شد.
نخستین سینما در مرکز آذربایجان غربی نیز در سال 1330 با عنوان 'ایران' با 750 نفر ظرفیت شروع به کار کرد که اکنون نیز جزو سه سینمای فعال این استان به شمار می رود.
سینماهای آزادی و انقلاب ارومیه نیز با 745 و 600 نفر ظرفیت به ترتیب در سال های 1338 و 1342 احداث شد و 2 سینمای فعال دیگر این استان محسوب می شود.
شایان ذکر است سه سینمای فعال اما کهن سال ارومیه به لحاظ استفاده از تکنولوژی روز در حد مورد انتظار نیست و نیاز به ساخت سالن نمایش فیلم در این شهر و شهرستان های دیگر استان به شدت احساس می شود.
بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد در حال حاضر 9 سینمای تحت مدیریت امور سینمایی حوزه هنری آذربایجان غربی در تعطیلی به سر می برد که سه سینما در خوی، و یک سینما در هر یک از شهرستان های ارومیه، اشنویه، سلماس، شاهین دژ، نقده، ماکو واقع است.
راه اندازی یک سینما توسط بخش خصوصی در خوی و یک سینمای سیار در سلماس تا حدی رضایت مشتاقان سینما در این 2 شهرستان را برآورده کرده اما 14 شهرستان از 17 شهرستان دیگر آذربایجان غربی همچنان در حسرت تماشای فیلم های روز ایران و جهان در پرده سفید سینماست.
این در حالی است که اقشار مختلف مردمی در آذربایجان غربی نشان داده اند از اکران فیلم های مطلوب و رویدادهای سینمایی به خوبی استقبال می کنند.
استقبال از تماشای فیلم های سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در سینما آزادی ارومیه شاهدی بر این ادعا بود به طوری که از 14 تا 22 بهمن سال گذشته بیش از پنج هزار نفر از 12 فیلم منتخب این جشنواره دیدن کردند.
همچنین در ایام نوروز سال جاری فیلم های اکران شده در سه سینمای ارومیه با اقبال خوب از سوی مخاطبان روبرو شد و بیش از 15 هزار نفر از اول تا 15 فروردین سال جاری فیلم های به وقت شام، لاتاری، فراری و فیلشاه را به تماشا نشستند.
ذکر این نکته لازم به نظر می رسد که نخستین پردیس سینمایی شمالغرب کشور هفته آخر سال 1396 در تبریز به بهره برداری رسید و امیدواری برای توجه مسوولان فرهنگی به آذربایجان غربی را نیز در دل روشن کرد.
امروزه پردیس های سینمایی از حدود پنج سالن سینما، نگارخانه، کلاس های آموزشی، کافی شاپ و دیگر فضاهای جانبی برخوردار است و فضایی مطلوب برای ترویج مولفه های فرهنگی به شمار می رود.
سینما به مثابه یک آئینه رویدادهای اجتماعی و فردی جامعه را بازتاب می دهد؛ تماشای فیلم های فاخر ما را به خودمان بازمی گرداند و به هم ذات پنداری با شخصیت های فیلمنامه و یادگیری مستقیم و غیرمستقیم از پیام های آن منجر می شود.
سینما به عنوان هنری چند وجهی موسیقی، هنرهای تجسمی و بازیگری را با کمک تصویر روی پرده می برد تا نتیجه حیرت انگیزی در قالب یک فیلم روی پرده ظاهر شود.
آذربایجان غربی با برخورداری از سابقه دیرینه در هنر سینما در انتظار توجه جدی متولیان فرهنگی در راستای توزیع عادلانه زیرساخت های فرهنگی است؛ فضایی هنری که به ارتقای صنعت سینما در این منطقه، اعتلای مولفه های فرهنگی و افزایش نشاط اجتماعی منجر می شود.
مشتاقان فرهنگ در آذربایجان غربی براساس عدالت اجتماعی مبنی بر تمرکززدایی فضاهای هنری و گستردگی سالن‌های سینما در نقاط مختلف کشور در انتظار ساخت پردیس سینمایی به عنوان یک مطالبه مهم فرهنگی هستند؛ فرصتی که خانواده های سینمادوست با تحقق آن با فراغ بال به تماشای فیلم های ایرانی و خارجی از پرده جادویی سینما خواهند نشست.
7129/3072
*خبرنگار ایرنا آذربایجان غربی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.