به گزارش ایرنا ظرفیت های مرزی این استان اینبار در خدمت بخش کشاورزی قرار گرفته و به صادرات بیش از یک میلیون دلاری نهال میاندوآب به کشورهای همسایه انجامیده است.
وجود نهالستان های متعدد با ظرفیت تولید چشمگیر در میاندوآب موجب شده است تا صادرات نهال های سیب، هلو، آلبالو، زردآلو، گیلاس، بادام، شلیل و غیره به یکی از مزیت های اقتصادی این شهرستان تبدیل شود.
نهال کار نمونه میاندوآبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به دشواری های نهال کاری اشاره کرد و گفت: 2.5 سال برای کاشت و پرورش نهال زمان نیاز است تا نهال کار بتواند محصول خود را به بازار عرضه کند.
به گفته 'نصرالله قاسمی' در هر هکتار 50 تا 60 هزار نهال میوه قابل کاشت و پرورش است و به علت سختی کار و بالا بودن هزینه اکنون در 2 هکتار نهال کاری می کند.
وی افزود: حدود پنج میلیارد ریال برای نهال کاری در 2 هکتار هزینه شده و 15 نوع نهال میوه مثل نهال گردو، آلو، گیلاس و هلو کاشته می شود.
قاسمی ادامه داد: هر اصله نهال به طور متوسط 50 تا 60 هزار ریال به فروش می رسد اما سالانه پنج درصد تولیدات به فروش نمی رسد و چاره ای جز سوزاندن آنها نداریم.
وی گفت: نهال های میوه با کاشت بذر به عمل می آید و قیمت بذرهای آن از 6 میلیون ریال تا 20 هزار ریال متفاوت است.
وی با بیان اینکه خطرپذیری نهال کاری بالاست، اظهار کرد: کمبود بارندگی، گران بودن بذر، بالا بودن هزینه ها فشاری است که سالانه به نهال کار وارد می شود اما با تحمل شرایط صادرات نیز انجام می شود.
قاسمی مراحل نهال کاری در نهالستان ها را وجین کاری، بیل کاری، کوددهی و آبدهی اعلام کرد و افزود: در مرحله کاشت که از ماه دوم پائیز آغاز می شود، آبیاری نیاز است اما در 45 روز اول، نهال ها نیازی به آب ندارد.
وی گفت: در 2 هکتار نهالستان 10 نفر به صورت ثابت مشغول بکار هستند و 20 نفر هم به صورت غیرمستقیم اشتغال دارند.
نهال کار دیگر میاندوآبی نیز گفت: در 15 هکتار نهالستان زیرپوشش خود 500 هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر شامل، صنوبر، سنجد، اقاقیا، چنار، گردو، سیب، هلو، شلیل و غیره تولید می کنم.
'عین الله قاسمی' اظهار کرد: از این تعداد 100 هزار اصله نهال با اندازه 2 متر به بالا هر اصله 45 هزار ریال به عراق صادر شده و نهال های دیگر به استان های اردبیل، اصفهان، البرز و شهر دماوند ارسال می شود.
قاسمی گفت: هر 15 روز یکبار آبیاری نهال ها ضرورت دارد اما امسال برای کاهش مصرف آب در آبدهی نهال ها از آبیاری قطره ای استفاده می کنیم.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب سالانه به طور متوسط در 100 هکتار از اراضی این شهرستان نهال کاشت شده و بیش از 10 میلیون اصله نهال از 127 نهالستان این شهرستان تولید می شود.
علی دیانتی با تاکید بر اینکه حدود یک میلیون و 500 هزار اصله نهال میوه از این شهرستان به کشورهای همسایه صادر می شود، افزود: ارزش این صادرات بیش از یک میلیون و 200 هزار دلار بوده است.
وی گفت: سال گذشته بیش از 10 میلیون اصله نهال با بیش از 15 نوع شامل انواع میوه های هسته دار نظیر هلو، آلو، زردآلو، آلبالو، گیلاس و نهال میوه های دانه دار مانند سیب، گلابی، به، گردو ، بادام و انگور در این شهرستان تولید شد.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط در هر هکتار 12 نفر در زمینه کاشت نهال مشغول به فعالیت هستند، بیان کرد: سالانه بیش از یکهزار و 500 نفر در زمینه تهیه و توزیع نهال در این شهرستان فعالیت می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: نهال های تولید شده در این شهرستان به استان ها و نقاط مختلف کشور و کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان صادر می شود.
به گفته وی در میاندوآب کلینیک هایی متشکل از کارشناسان، کار بررسی سلامت و نظارت بر تولید نهال ها را بر عهده دارد.
به گزارش ایرنا در سال زراعی گذشته 935 هزار تن محصول کشاورزی در این شهرستان تولید شد که 17 درصد محصولات تولیدی آذربایجان غربی را شامل می شود‌ و از این حیث شهرستان مقام دوم استانی را دارد.
شهرستان میاندوآب با بیش از 277 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع است.
9871/3093/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.