مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی از افتتاح 125 کیلومتر خط انتقال آب روستایی در دهه فجر امسال خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، کاظم محمدی اقدم صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن خانه مطبوعات استان برگزار شد، با اشاره به طرح های افتتاحی دهه فجر در استان تصریح کرد: در دهه فجر سال جاری 17 روستا با جمعیتی بالغ بر 7 هزار و 715نفر و با اعتباری حدود 6 میلیارد و 900 میلیون تومان از تاسیسات آبرسانی بهره مند خواهند شد.
وی جمعیت روستایی آذربایجان غربی را 5.5 درصد کل جمعیت روستایی کشور عنوان کرد و گفت: 84.4 درصداز جمعیت روستایی استان تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارند که در سال جاری با افزایش 1درصدی نسبت به سال گذشته به تعداد مشترکین آب و فاضلاب روستایی به 2هزار و 270 مشترک رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی در خصوص تامین آب شرب مناطق روستایی استان نیز گفت: آب شرب روستاهای استان تماما از طریق 1531منشاء و منابع زیرزمینی و با استحصال سالانه 80 میلیون مترمکعب آب از این منابع تامین می شود که از این میزان نیز 57 میلیون مترمکعب توسط مشترکین مصرف می شود.
وی در خصوص سرانه تولید و مصرف آب شرب روستائیان استان نیز افزود: سرانه تولید برای مشترکین روستایی 228 لیتر و سرانه مصرف نیز 162 لیتر در شبانه روز است.
محمدی اقدم با اشاره به اینکه 999 سامانه پاکسازی، وظیفه پایش، آمایش و کلرزنی آب شرب منطق روستایی استان را برعهده دارند خاطرنشان کرد: آب شرب روستاهای استان از نظر مطلوبیت میکروبی 98.5 درصد و از نظر مطلوبیت کلر باقی مانده 97.2 درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی در خصوص اعتبارات سال جاری شرکت آب و فاضلاب روستایی با اشاره بر افزایش 1.5 برابری اعتبارات مصوب خاطرنشان کرد: 114 میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبار از منابع مختلف برای استان مصوب شد و تاکنون 27 میلیارد و 100 میلیون تومان تخصیص یافته است که 24 درصد اعتبار مصوب را شامل می شود.
وی با بیان اینکه شاخص بهره مندی استان در حال حاضر75.7 درصد است خاطرنشان کرد: در صورت تخصیص کامل اعتبارات مصوب شاخص بهره مندی استان از افزایش 2.2 درصدی بهره مند خواهد شد.
محمدی اقدم یادآورشد: 15.6 درصد جمعیت روستایی استان متشکل از 938 روستا جزء روستاهای برخوردار از تاسیسات آبرسانی اما خارج از پوشش شرکت آب فاضلاب روستایی هستند که برای تحت پوشش قرار دادن آن ها 162 میلیارد و 100 میلیون تومان اعتبار براورد شده است.
وی ادامه داد: 466 روستا با جمعیتی بالغ بر 25 هزار نفر از تاسیسات آب رسانی برخوردار نیستند که برای این بخش نیز اعتباری بالغ بر 45 میلیارد و 300 میلیون تومان برآورد شده است و اولویت در خدمات رسانی به این بخش نیز با روستاهای بالای 20 خانوار بوده که شامل 108 روستا می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی در خصوص پروژه های شاخص استانی نیز گفت: انتقال آب به 141 روستای شهرستان مهاباد از دریاچه سد، تامین آب 153 روستای شهرستان بوکان، انتقال آب از سد آق چای به 106 روستای شمال استان و شهرستان های شوط، پلدشت و چایپاره، تامین آب روستاهای شهرستان های سلماس، نقده و سردشت نیز از جمله این طرح های شاخص هستند که با اعتباری بالغ بر 450 میلیارد تومان به انجام خواهند رسید.
وی با تاکید بر اینکه در اثرخشکسالی سال جاری آب 336 روستای استان از نظر کمی و کیفی با مشکل مواجه شد که با اعتباری حدود 60 میلیارد تومان مشکلات 263 روستا مرتفع شد و برای 67 روستای دیگر نیز 43 میلیارد و 100 میلیون تومان اعتبار برای رفع مشکل آبیشان در نظر گرفته شده است.
محمدی اقدم همچنین در تشریح چالش های پیشروی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان فرسودگی شبکه تاسیسات و عدم وجود ردیف اعتباری مستقل برای نگهداری از آن ها، عدم دریافت قیمت واقعی آب از مشترکین روستایی را از جمله چالش های شرکت آب و فضلاب روستایی استان دانست و تصریح کرد: قیمت تمام شده آب در مناطق روستایی 670 تومان است که کمتر از 50درصد آن از مشترکین روستایی دریافت می شود.
انتهای پیام