' نژاد جهانی ' روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عمده کالاهای صادراتی از گمرک کیله شامل سیمان فله و پاکتی، مواد شوینده و بهداشتی، مصنوعات پلاستیکی و فلزی، پوکه معدنی، لوازم خانگی (آبگرمکن) و صیفی جات است.
وی با اشاره به ظرفیت وارداتی بازارچه و گمرک کیله، گفت: پیله وران در صورت تمایل می توانند برابر سقف صادراتی برای واردات نیز تقاضا دهند و محدودیتی در این رابطه وجود ندارد.
وی در خصوص رسمی شدن بازارچه کیله و تبدیل آن به گمرک مورد توافق 2 کشور ایران و عراق نیز گفت: این موضوع نیاز به موافقت بین 2 حکومت مرکزی جمهوری اسلامی ایران و عراق دارد و پیگیری های محلی در این خصوص در حال انجام است.
وی همچنین با بیان اینکه واحدهای تولیدی این شهرستان می توانند محصولات خود را از مرز کیله به کشور عراق صادر کنند، ادامه داد: چندی پیش جلسه ای با حضور جمعی از مدیران استانی در رابطه با چالش های بازارچه کیله و تبدیل آن به گمرک رسمی تشکیل شد و حوزه نظارت بر گمرکات استان با صادرات محصولات تولیدی این شهرستان موافقت کرد.
جهانی افزود: واحدهای تولیدی سردشت از این پس بدون نیاز به انتقال کالا به گمرکات عمقی کشور و با ارائه پروانه بهره برداری در حد سقف ظرفیت تولید و کارت بازرگانی می توانند نسبت به صادرات کالا از بازارچه کیله اقدام کنند.
وی با اشاره به مصوبه هیات دولت در رابطه با ساماندهی معابر موقت مرزی نیز گفت: تمهیداتی در دستور کار دولت و وزارتخانه های متبوعه قرار گرفته است تا ظرف سه ماه جزئیات و برنامه های این موضوع را اجرایی کند.
وی بهره مندی سردشت از این طرح را منحصر به فرد خواند و تصریح کرد: با اجرای این طرح علاوه بر بازارچه رسمی کیله، معبر موقت مرزی اشکان نیز تبدیل به بازارچه رسمی می شود تا میزان بهره مندی روستاییان و مرزنشینان 20 کیلومتری مرز ارتقا یابد.
به گزارش ایرنا سردشت با 120 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با اقلیم کردستان عراق قرار دارد.
مهمترین اخبار ایرنای کشور، آذربایجان غربی و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از کانال خبری تلگرام این رسانه به آدرسirnamahabad@ دریافت کنید.
30727562/
** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.